W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 15:23 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Dziewczyny, jesli będzie potrzeba żwirku, jedzonka- dajcie znać- pomogę i ja!

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pon lip 26, 2010 14:31 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Kociaki są urocze :1luvu:
Oczka jednej dziewczynki wyglądają już baaardzo dobrze (widać na zdjęciu), były najmniej zainfekowane, pozostałe gorzej. Ale walczymy! Poza tym dzieciaki ok, mają niespożyte zasoby energii.
Ciociu Kasiu, bardzo dziękujemy za wizytę. Kocinki dziękują za chrupeczki i fantastyczny domek :mrgreen:
Nie dość, że można się po nim wspinać i ganiać, to jeszcze mięciuśki taki. Mimo, że w tej mojej łazience kocinki mają prawie jak w piekarniku, na spanko zapakowały się do wełnianego domku :mrgreen:
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon lip 26, 2010 16:16 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Moje okruszki kochane :1luvu: Kociaczki, jak również mamusia są przeurocze. Muszę przyznać, że byłam pod wrażeniem, że dzika kotka, tak spokojnie reaguje na obce osoby, pozwala brać maluchy na ręce, sama nadstawia się do głaskania. Zachowuje się tak, jak by całe życie była kotką domową. Jednym słowem działasz Ewa cuda z kotami, które są pod twoją opieką. W końcu sama tego doświadczyłam. Od Ciebie miałam najcudowniejszego kociaka, jakiego sobie mogłam wymarzyć. To ja bardzo dziękuję za wczorajszą wizytę.

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro lip 28, 2010 8:24 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

:D śliczności!!!

Jak już będzie można ogłaszać dajcie znać - jaka treść, jakie namiary i które fotki można wykorzystywać niecnie :)

Kciuki za zdrówko całej bandy :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto sie 03, 2010 14:21 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Mogę się uśmiechnąć o nowe fotki maluchów, szczególnie jednego dymnego kawalera :wink:

kalla

Post » Wto sie 03, 2010 15:05 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Kasiu, obiecano mi profesjonalną sesję fotograficzną, ale fotograf zarobiony mocno więc czekam cierpliwie. Postaram się zrobić dzisiaj kocinkom nieprofesjonalne zdjęcia, na osłodę :wink:
Od niedzieli wypuszczam kociaki "na salony", łojezuuuuuniu, tornado przy nich to pikuś :mrgreen:
Pozostałe koty patrzą na te latające, włochate kulki z przerażeniem 8O O dziwo, moja zołza Tośka nawet nie fuka na mamuśkę (czyżby nienawidziła tylko "facetów" :roll: ). Do tej pory każdy dorosły osobnik pojawiający się u mnie dostawał wp....l, a tu nic! Fakt, to były zawsze kocury.
Za to Frodo zasikał mi ostatnio łóźko, tak przypuszczam, że to on, bo wczoraj przyłapałam go na gorącym jak walił na nie qpala 8O
Ciekawe, o co chodzi :roll:
Z oczkami u maluszków generalnie lepiej, choć u dymniaczka wygląda to obrzydliwie, bo ma czerwony wrzód zamiast oka. Ale to podobno objaw gojenia :| Za to malutkiej biało-czarnej niuni oczko jakby zarosło, nie wiem czy tak powinno być. Jutro pojedziemy chyba do weta, bo mają jeszcze jakieś dziwne strupki na skórze.
Ostatnio edytowano Wto sie 03, 2010 15:46 przez Efcia1, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Wto sie 03, 2010 15:25 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Efcia1 pisze:Kasiu, obiecano mi profesjonalną sesję fotograficzną, ale fotograf zarobiony mocno więc czekam cierpliwie. Postaram się zrobić dzisiaj kocinkom nieprofesjonalne zdjęcia, na osłodę :wink:
Czekam z niecierpliwością. :D
Od niedzieli wypuszczam kociaki "na salony", łojezuuuuuniu, tornado przy nich to pikuś :mrgreen:
Pozostałe koty patrzą na te latające, włochate kulki z przerażeniem 8O
Słodziaki :ryk:
Za to Frodo zasiłał mi ostatnio łóźko, tak przypuszczam, że to on, bo wczoraj przyłapałam go na gorącym jak walił na nie qpala 8O
Ciekawe, o co chodzi :roll:
Pewnie jest zazdrosny o maluchy i chce Ci pokazać, że nie podoba mu się ich towarzystwo. Do tej pory był najmłodszy. Moja Księżniczka zawsze tak robi, jak chce wyrazić swoje niezadowolenie. Nie lubi zostawać sama na dłużej. Więc kiedy zostawiam ją samą po powrocie czeka mnie niespodzianka. Kuweta czysta, a ja mam sprzątanie. Na szczęście oszczędza łóżka i dywany. Dodatkowo muszę wysłuchać reprymendy w jej kocim języku. :wink:
Z oczkami u maluszków generalnie lepiej, choć u dymniaczka wygląda to obrzydliwie, bo ma czerwony wrzód zamiast oka. Ale to podobno objaw gojenia :| Za to malutkiej biało-czarnej niuni oczko jakby zarosło, nie wiem czy tak powinno być. Jutro pojedziemy chyba do weta, bo mają jeszcze jakieś dziwne strupki na skórze.

Dobrze, że maluchy dochodzą do siebie.

kalla

Post » Wto sie 03, 2010 15:59 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Kasiu, jeśli tylko miałabyś ochotę zobaczyć jak maluszki rosną w oczach, zapraszamy serdecznie. Zawsze jesteś mile widziana :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro sie 04, 2010 17:56 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Ewuniu dziękuję. Chętnie skorzystam z zaproszenia :)

kalla

Post » Wto sie 10, 2010 15:50 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Dzisiaj dostałam zdjęcia kociej rodzinki. Są piękne (przy okazji gorące podziękowania dla qlenki i Maćka-zawodowca)! Jest ich tyle, że nie wiem, które wybrać. Wstawię kilka, a dla "koneserów" link do stronki, gdzie są również moje "własne dzieci" czyli Tosia i Maurycy (wreszcie mam się czym pochwalić) oraz tymczasik Frodo (czarnuszek z bielmem na oczku). Niestety, moja tymczaska Zojka nie załapała się nawet na jedno zdjęcie, bo zniknęła (kot-widmo jak ktoś obcy przychodzi, adopcyjny kotek, nie ma co :mrgreen: )
voila!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://picasaweb.google.com/10610340479 ... irectlink#
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Wto sie 10, 2010 18:05 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Zdjęcia śliczne :D Kociaki oczywiście również. Pewien maluch mi bardzo kogoś przypomina.

kalla

Post » Wto sie 10, 2010 18:21 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Twój Maurycy to urodzony model :)
Co do Zojki to skądś to zachowanie znam. Moja kotka jest taka sama. W stosunku do swoich wielki pieszczoch. Z moich kolan mogłaby nie schodzić. Goście niestety nie mają okazji jej zobaczyć, chyba, że wielkie przestraszone oczy wyglądające spod łóżka lub szafy. Właśnie ostatni weekend przesiedziała pod łóżkiem, stołując się tylko w nocy, jak wszyscy spali. Mam ją już prawie pięć lat, a tego lęku w stosunku do ludzi jej obcych nie mogę wyleczyć.

kalla

Post » Śro sie 11, 2010 8:24 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

kalla pisze:Pewien maluch mi bardzo kogoś przypomina.

Mnie również :D Ale charakterki mają inne, Bąbel był przebojowy, ten to taki mały gapcio (ale uroczy) :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro sie 11, 2010 8:30 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

Efcia1 pisze:
kalla pisze:Pewien maluch mi bardzo kogoś przypomina.

Mnie również :D Ale charakterki mają inne, Bąbel był przebojowy, ten to taki mały gapcio (ale uroczy) :mrgreen:

Gapcio łądujący się na kolana w dodatku. Miluch niesamowity, pierwszy do człowieka.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro sie 11, 2010 11:09 Re: W-wa Bemowo Fort Bema MALUCHY

mam! znalazłam wątek! :)

czy nie uważacie, że kocia mama na tym zdjęciu wyszła nieco... zjawiskowo (czyt. śmiesznie)? :lol:
Obrazek
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

[poprzednia][następna]