Pń:spadła z nieba - juz w swoim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2010 13:44 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Bo i tak źle, i tak niedobrze ...
Z jednej strony niepotrzebnie babcia ją tak do siebie przywiązała, a z drugiej - trudno było ją zostawić taką zagubioną na ulicy :(
Wydawało mi się, ze jest niezależna, że jej do szczęścia fotel wystarcza i micha, a jednak ostatnio jak widziałam jak się do babci garnie ... Żal mi jej strasznie, bo już raz w niewiadomy sposób straciła dom, teraz jest szczęśliwa przy babci i nawet sie nie spodziewa, że znów jej się życie przewróci do góry nogami :(
Nie wiem co robić ...
Ona tak kocha być z człowiekiem :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 15, 2010 13:52 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

A babcia się przprowadza, tak? Nie ma możliwości jej zabrania? Bo może coś przeoczyłam?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt paź 15, 2010 14:06 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Babcia idzie na trochę do ciotki, a potem do domu opieki ...
Ciotka ma już 3 koty, nie weźmie dodatkowego :( (choć uważam, że powinna, bo spokojnie koteczka mogłaby z babcią w jednym pokoju sobie żyć - tym bardziej, że ona jest mało ruchliwa). Już w zeszłym roku był ten sam problem, wzięłam wtedy babci kota do mnie ... natura jednak nie znosi pustki i na miejsce Mruczka pojawiła się Murzyna :roll:
Obrazek

Avian

Post » Sob paź 16, 2010 17:52 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Avian pisze:Babcia idzie na trochę do ciotki, a potem do domu opieki ...
Ciotka ma już 3 koty, nie weźmie dodatkowego :( (choć uważam, że powinna, bo spokojnie koteczka mogłaby z babcią w jednym pokoju sobie żyć - tym bardziej, że ona jest mało ruchliwa). Już w zeszłym roku był ten sam problem, wzięłam wtedy babci kota do mnie ... natura jednak nie znosi pustki i na miejsce Mruczka pojawiła się Murzyna :roll:

Aaaa, to wyklucza faktycznie zabranie kotki, do cioci to może faktycznie od biedy dało by się ją zabrać, ale do dpsu to raczej nie... Chociaż moje prywatne zdanie jest takie, że skoro to jest DOM pomocy społecznej to zwierzaki powinny mieszkać z pensjonariuszem, jeżeli on wyraża taką chęć, oczywiście trzeba by to mądrze zorganizować a korzyści terapeutyczne z tego ogromne i nie do przecenienia. No, ale niestety, nie ten kraj, nie ta świadomość, szkoda mi tej małej :-(

jozefina1970

Post » Sob paź 16, 2010 19:01 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Mi też jej szkoda ....

Dzisiaj babcia stwierdziła, że zostanie tak długo, aż kotka nie będzie bezpieczna.
To tez bardzo zła decyzja - w domu jest już tylko 12 stopni, babcia chodzi po domu w kurtce zimowej i czapce, tak tez śpi :roll: Ma już 86 lat i jest kruchutka ... myślę, ze ciotka babcie po prostu zapakuje i siłą wywiezie.

Chciałam dzisiaj wziąć na ręce Murzynę i nie dałam rady :wink: Nawet jej od ziemi nie oderwałam - ciekawe, ile waży :?:
W poniedziałek dostanie trochę ogłupiacza i do weta. Trzeba sprawdzić, dlaczego ona taka gruba ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Sob paź 16, 2010 19:16 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Ja się na tym nie znam, ale to chyba faktycznie ta tuszka może informować o tym, że coś się dzieje, dobrze, że pojedziecie do weta. A co dajesz kotu jako ogłupiacz? Jest w ogóle coś takiego?
Trzeba uważać, aby Babcia nie zachorowała też - to już nie jest wiek na taki survival

jozefina1970

Post » Sob paź 16, 2010 19:17 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Dostanie kapkę żelu sedalin na dziąsełko ;)
Ładnie działa, już ostatnio tak ją brałam - ale i tak za szybko doszła do siebie :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Sob paź 16, 2010 19:21 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Aaa, dobrze wiedzieć, w razie czego

jozefina1970

Post » Pon paź 18, 2010 10:30 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Przypomnę i podsumuję :
Ok.5-letnia domowa, spokojna koteczka szuka niewychodzącego (ew. z ogródkiem) domu. Najlepszy byłby dom bez dzieci i zwierząt, ew. ze spokojnym, starszym kotem.
Idealna dla osób samotnych albo np małżeństw w średnim wieku.
Jest czysta, kuwetkowa, ze względu na tuszę mało ruchliwa.
Większość czasu przesypia w ciepełku.

Kotkę wydam odrobaczoną, odpchloną i zaszczepioną. Jeśli będzie takie życzenie - zrobię testy na wirusówki.

Proszę o dom dla niej ... chociaż tymczas ...

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 18, 2010 16:40 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Zrobiłam dla kruszynki banerek :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hwhxh][img]http://b.imagehost.org/0347/murzyna.gif[/img][/url]

Niech domek się szybko znajdzie :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon paź 18, 2010 19:00 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Amysiu :oops:
Dziękuję :1luvu:

Własnie odwiozłam Murzynę od weta do babci.
Była grzeczna, pozwoliła sobie wyczyścić uszy (oj, trochę było tego życia).
Krew nie chciała lecieć, bo kota była po lekkim sedalinie - nie udało się utoczyć kropli z ucha, dwie kropelki wyleciały z żyły z łapki. Cukier w normie 8) (bo otyłość mogła wskazywać na cukrzycę).
Poza tym ząbki w super stanie, to młoda kotka, może nawet nie mieć tych na oko 5 lat.
To wszystko co na sobie nosi to ... tłuszczyk ;)
A ma go wszystkiego razem ... uwaga uwaga - 7kg 8O

Jak zostanie sama będzie musiała z koniecznosci przejść na dietę i jeden, ewent. dwa posiłki dziennie. Choć z drugiej strony, może lepiej ją teraz dobrze karmić, żeby miało ją co grzać w zimnym domu ...

Komu mało ruchliwą, przypodłogową Murzynę?
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 18, 2010 19:45 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Najważniejsze że nie ma cukrzycy :D Sadełko na mrozy się przyda :ok:
Choć miejmy nadzieję że jakiś domek się zakocha i sadełko nie będzie potrzebne :wink: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon paź 18, 2010 19:50 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

podnosze, bo trzeba jej pomoc!

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto paź 19, 2010 6:48 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

Szkoda, że to daleko ode mnie, nie mogę nic więcej oprócz banerka w podpisie dać :-(

jozefina1970

Post » Wto paź 19, 2010 7:25 Re: Pń:przybłąkała sie domowa kotka - od czwartku sama w domu :(

jozefina1970 pisze:Szkoda, że to daleko ode mnie, nie mogę nic więcej oprócz banerka w podpisie dać :-(

Odległość mało ważna ;)
Jeden tymczasik pojechał do domku w Gdyni, jeden do Krakowa, z kolei ostatni tymczasik został przywieziony ... z Koszalina 8)
Będzie potrzeba - wyrobię paszport, zaczipuję i zagranicę zawiozę :D
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]