Sabuniu, po pierwsze gratuluje Ci odpowiedzialnej postawy wobec zwierzat - Twoich wlasnych i ratowanych bezdomnych.

Oby wszyscy reagowali tak racjonalnie.
Ja mam na swoim koncie juz 3 koty z FIV, ktorym znalazlam dobre domy, a obecnie 2 tzw. tymczasy FIV+, ktorym - jestem przekonana - tez uda sie znalezc dobre domy.
Do wrzesnia masz spokojna glowe jesli chodzi o bezpieczenstwo Twojego kota, gdyby sprawa przeciagala sie dluzej, to powinnas izolowac koty. Nie wiem dlaczego Motodrama pisze o klatce, wystarczy osobne pomieszczenie, moze byc sypialnia, lazienka, to juz zalezy od organizacji Twojego mieszkania czy domu. Moje FIVowe tymczasy czekaja na nowe domy w lazience.
Jesli chodzi o alergie, to i mnie ona dreczy. Kazdego nowego kota przechodzacego przez moj dom musze odchorowac, na ogol po 2-3 tygodniach moj organizm przyzwyczaja sie do nowego alergenu i reaguje tak jak na moje wlasne koty. W tej chwili Twoj tymczas ma na sobie wszystko co fruwalo w schronisku i dopada Cie nie jeden a wiele nowych alergenow.
Jesli zechcesz porozmawiac z kims, kto przeszedl podobne rozterki - sluze moim doswiadczeniem. Prosze, wyslij mi na pw Twoj numer telefonu, to zadzwonie lub daj znac to podam Ci na pw moj numer.
I zycze Ci powodzenia, wytrwalosci i skutecznosci.