RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 20:39 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Byłam dzisiaj u Bogusi i zrobiłam zdjęcia kociej rodzince :D :D :D (fotki do powiększenia)
Rudzik
Obrazek
Burasek - ma chyba troszkę przedłużony włos
Obrazek
Czarnulka
Obrazek
Mamuśka -w rzeczywistości jest łatniejsza niż na zdjęćiu, jest śliczna i to domowa kotka
Obrazek Obrazek

Kotka zostanie wysterylizowana i będzie szukać domu. Kociątka są przecudnej urody, mamuśka zresztą też, tak że kolejki mogą już się ustawiać :P
U Bogusi faktycznie zatrzęsienie kociąt - potrzebna pomoc i DOMKI!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lip 07, 2010 21:47 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Mamuniu, jakie słodziaki :1luvu: Mamusia bardzo piękna :D

Dziewczyny, jeszcze raz Wam dziękuję za szybką akcję :ok: :1luvu: ja wiele zrobić nie mogłam na odległość. :(
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw lip 08, 2010 7:47 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Oby je dobre domki wypatrzyły...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw lip 08, 2010 8:06 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Faktycznie cudne.Miały szczęście,że nie zginęły marnie,a tak mogło być.Po wtóre,są tak śliczne,że domki je wypatrzą.Oczywiście muszą to być DOBRE domki,prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 08, 2010 9:58 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

ewar pisze:Oczywiście muszą to być DOBRE domki,prawda?

Najlepsze :ok:

Czy kotki będą miały watek na kociarni :?: Czy trzeba im założyć?
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Czw lip 08, 2010 12:47 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Bardzo prosze załóż, ja wyjezdzam na urlop i wracam pod koniec lipca, wiec sie nie denerwujcie ze nie bede pisac.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Pt lip 09, 2010 11:28 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Oj nikt nie zagląda ;( ...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Pt lip 09, 2010 13:44 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Nieprawda,ja wciąż zaglądam, ale pomóc nie mogę :oops:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 10, 2010 20:03 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

I ja pamiętam i zaglądam, tylko wyjechaliśmy na troszkę... W takim razie ja mogę założyć maluchom i mamusi watek na kociarni, chyba, że Bogusia, która ma je na tymczasie, chce to zrobić, albo któraś z Dziewczyn z Rzeszowa?

U nas niestety kłopot, bo u naszego kocurka testy białaczkowe wyszły pozytywne :(

Mamy banerek - kod jest w pierwszym poście :ok: :1luvu: Dziękujemy Mała Dzikusko :1luvu:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Pon lip 12, 2010 17:31 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Założyłam kociej rodzince wątek na Kociarni, ale nie wiem, jak będzie z prowadzeniem wątku, bo z czasem u mnie krucho :oops:
viewtopic.php?f=13&t=114195

Bogusia nie założy wątku, bo Bogusia nie ma komputera, nie ma nawet telefonu komórkowego. Jest to osoba bardzo oddana pomocy zwierzętom, nie przejdzie obojętnie nad żadną kocią i psią biedą, dlatego jej dom jest ostatnio bardzo zakocony. Zajmuje się sterylizacją kotów wolno żyjących, chyba jako jedyna w mieście ma klatkę łapkę.

Bardzo proszę o podnoszenie wątku kociej rodzinki :P i o pomoc dla DT :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt lip 16, 2010 20:50 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Obrazek Obrazek mama

Obrazek Obrazek kocurek-burasek

Obrazek Obrazek rudzielec.

Obrazek czarnula

Obrazek trojaczki.

Wszystkie cudne i na szczęście zdrowe. Mama to przepiękna, młodziutka domowa szylkretka, nie wiadomo dlaczego znalazła się na ulicy (pewnie z powodu ciąży :cry:) Jej też bardzo potrzebny domek, i o to chyba będzie trudniej, bo dorosła..
W DT u Bogusi ciasno :roll: Oprócz tych cukiereczków są dwie kotki z Reala- jedna z czwórką 10= tygodniowych, a druga z szóstką 5-tygodniowych maluchów. Koteczki po odchowaniu maluszków i po sterylce wracają do reala, gdzie mają zapewniony "etat", a kociątka, jeśli szybko nie znajdą domów, do schroniska :(
Nie kryję, że przydałaby się pomoc...

Zajmuje się sterylizacją kotów wolno żyjących, chyba jako jedyna w mieście ma klatkę łapkę.

Nie jako jedyna i nie zajmuje się- ew pomaga tam, gdzie opiekunowie zupełnie sobie nie mogą poradzić, albo takowych nie ma. Sterylizacja to obowiązek każdego "dokarmiacza", a klatka jest do wypożyczenia w RSOZ
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Czw lip 22, 2010 16:41 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Burasek już w nowym domku, jest tez chętna, tylko jeszcze niezdecydowana- czy na czarnulkę czy na rudego, ale ma go zabrać dopiero po urlopie. A co najważniejsze- mama szylkretka idzie wkrótce do nowego domku :D
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Czw lip 22, 2010 17:41 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Jak niezdecydowana - to niech bierze oboje :ok: Może trzeba jej powiedzieć ile będzie korzyści z dwóch kociaków :ok:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Wto lip 27, 2010 17:42 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Jako, że wrócilam z wakacji nadrabiam zaleglosci :)

W imieniu Bogusi i kotkow BARDZO dziekuje dobrej duszy ze Szczytna za wplate 50 zl :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Czw sie 05, 2010 19:08 Re: RZESZÓW - 3 małe kotki i matka - mają DT - POMOC POTRZEBNA

Burasek ma dom, a jutro jedzie też rudasek.
Została szylkretka mamusia i czarna córeczka. Pilnie potrzebny jest DS/DT inaczej mama trafi z powrotem na ulice, a córeczka do schroniska.
Niestety Bogusia juz nie wyrabia... ma jeszcze pod opieką kilka innych kotków i zauważyla na parkingu obok Politechniki koteczkę z trójka maluchów, tam porozbierali jakies baraki i koty nie mają gdzie się podziać.
Pilnie potrzebny przynajmniej dom tymczasowy...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

[poprzednia][następna]