ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 11:37 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Co ma być to będzie, :ok: żeby nie było komplikacji przy porodzie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 22, 2010 13:19 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Bd dzwonic o 15 bo teraz maja przerwe ... zapytam sie co jest lepsze według niego.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Wto cze 22, 2010 14:08 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Dzwonilam i jak do jutra nie urodzi to ja daje na zabieg.O 19 mam zadzwonic na ktora godz ja przywiesc.
Co do malych proponowal mi uspic buuuuu

wercia

Post » Wto cze 22, 2010 18:15 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

no i co??
niema jeszcze??
wytrzyma do jutra :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto cze 22, 2010 18:17 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Dzika kotka mi zwiala z klatki i potem z domu .Siostra teraz dzwonila.
Tej nie dam na operacje musze miec kota z mlekiem bo mi tamte padna.
Jestem zalamana :( Co sie dzieje

wercia

Post » Wto cze 22, 2010 19:42 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

No, ale to byś musiała "nowe" kociaki uśpić, bo nie da rady, żeby kotka odkarmiła oba mioty. Nie wiem ile mają kociaki dzikiej kotki, jednak na pewno będą odpychać od sutków dopiero urodzone kocięta... Koszmar.

:( :( :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto cze 22, 2010 19:57 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Mleko kupie i je bd karmic . Nie ma mnie w domu niewiem jak to teraz tam wyglada bd po 23 dopiero i dam znac.

wercia

Post » Wto cze 22, 2010 23:37 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Male jedza same ze spodka (mleko z woda i zoltkami jajka im dalam podgrzane ) a Kropka je na dzien dzisiejszy adoptowała i razem lezą w klatce.
Myje je i sie przytulaja.
Dzisiejszej nocy sytuacja zostala opanowana. :ok:

wercia

Post » Śro cze 23, 2010 0:36 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Po aborcyjnej - jeśli zdążysz, może je karmić cycem, tylko trzeba sprawdzać bliznę posterylkową i przemywać jak uszkodzą pazurkami.
Eh, niewesoło :(

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro cze 23, 2010 1:59 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

wercia pisze:Dzwonilam i jak do jutra nie urodzi to ja daje na zabieg.O 19 mam zadzwonic na ktora godz ja przywiesc.
Co do malych proponowal mi uspic buuuuu

Proponował najlepsze wyjście, i dla mnie jedyne akceptowalne, choć wiem, że to niełatwa decyzja. Jestem przeciwna ratowaniu i odchowywaniu ślepych miotów, skoro tyle starszych kociąt i kotów bezskutecznie szuka domów.

Jeśli coś brakuje do zabiegu- mogę przesłać nawet bezpośrednio na konto lecznicy, pisz ile, jest to pożyczka BEZZWROTNA dla Kasy K.

mam nadzieję, że pierwsza część wpisu nie zabrzmiała za brutalnie, jeśli kogoś uraziłam- przepraszam
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 23, 2010 13:35 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Daj znać co u kotki i maleństw :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 23, 2010 16:08 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

Wiec jak chcecie to prosze krzyczec ! Nie jest nic po mojej mysli ale takie rozwiazanie tylko mi do glowy wpadlo.
Zlapalam ich matke i zanioslam do nich.I tu wielkie BĘC bo ani ona ani male nie chcialy do siebie isc.Syczaly ile wlezie, bura skakala po klatce ,nie chciala tam byc.Znowu probowala uciec. Biala sie wkurzyla ze jej tamta mlode kradnie (te 3 tyg)i sie zaczely lac.
Dym w domu.

Wiec sie wkurzylam i bura zanioslam na sterylke.Nie mam sily sie z nia uzerac nie chce tych malych OK ale drugi raz sie nie zaciązy.

Biala siedzi z nimi w klatce ( w nocy 4 urodzila).Wszystkie sa razem ale te wieksze troszku nizej bo pudelko dalam i kupilam mleko dla kotkow i je dokarmiam sama.

Niewiem czy dobrze zrobilam.Mozecie mi dogadac ale tylko to mi wpadlo do glowy w zlosci.Myslalam ze mi reke zje jak ja lapalam. BUUUU

Mam pieniadze z Kasy Kastralnej teraz prosze tylko o odpowiedz czy moge za bura zaplacic bo biala w tym momencie to przeszlosc.Narazie dam jej spokoj niech se karmi.

wercia

Post » Śro cze 23, 2010 18:34 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-4 male plus 5 na butelce

Dobrze zrobiłaś. Ta biała, jak rozumiem, oswojona? Potem ją wysterylizujesz. A bura przynajmniej już nikomu małych nie przyniesie.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro cze 23, 2010 19:09 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-4 male plus 5 na butelce

Dziekuje myslalam że żle zrobiłam ale ona naprawde na te dzieci nie mogła patrzeć.Pani weterynarz mi powiedziala ze bardzo malo mleka miała.

Ta biala Kropka za to chętnie sie nimi zajęła.Jest bardzo łagodna.Zaciązyła i ja wywalili znając życie.
Zastanawia mnie tylko czemu te malutkie po 1 dniu wolaly inna matke a na swoją syczały?

Edit.CD

Dzika jest po zabiegu-zostala umieszczona w klatce tej duzej i zanioslam ja do innego pokoju.

Biala lezy z dziecmi a ta 5 maluchow obok w pudelku.Ona se przelazi raz tu raz tu ale te wieksze ja sama karmie co 2-3 h z butelki.

Narazie tylko tak moglam zrobic,żeby im pasowało.

Zapomnialam poprosic weta o oznaczenie ucha tej burej.Czy mogą to zrobic podczas ściągania szwów za 2 tyg?

wercia

Post » Śro cze 23, 2010 22:09 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-BĘDZIE PORÓD LECI JEJ SIARA !!

wercia pisze:Mam pieniadze z Kasy Kastralnej teraz prosze tylko o odpowiedz czy moge za bura zaplacic bo biala w tym momencie to przeszlosc.Narazie dam jej spokoj niech se karmi.

Pewnie, że możesz. Jak będziesz potrzebować i na białą- daj znać w wątku Kasy. Ważne, że jakaś płodna kotka została wykastrowana.

i ja bym się jednak zastanowiła, czy warto zostawiać te 4 kociaki...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]