Figa&Ronin-Trudna Decyzja - Szukamy nowego DS dla Figi:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 8:59 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

larentia pisze:Ale masz małe cwaniaki :mrgreen: Jeszcze trochę i będziesz musiała większą torbę kupić, żeby cała trójka się zmieściła.

2 się mieści bez problemu (jeszcze) bo torebka jest duża (kuferkowa). Co do trzeciego kotka , to nie wiem czy bedzie mogla zostac z nami, bo jak się okazuje musze rozpoczac kolejne studia, tym razem płatne i to nie malo:(( na razie Aria jest na wykarmieniu, a my jeszcze nie podjęliśmy decyzji....

Jeśli faktycznie nie będziemy mogli Arii zatrzymać, to może nasi wspólokatorzy...koleżanka jest nią zachwycona, ale czy się zdecydują tego też nie wiem:/

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw cze 24, 2010 10:55 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

BUDZĘ SIĘ RANO, WŁĄCZAM LAPTOPA CO BY AUTOBUSY POD BIBLIOTEKE SPRAWDZIĆ. WIDZĘ SWOJE ODBICIE..... K%#@&!!!!!!!!!!
KTÓRYŚ Z GNOJKÓW PRZEMARASZAJĄC MI PRZEZ TWARZ PODCZAS NOCNYCH WARIACJI ZOSTAWIŁ MI KOŁO UST PIĘKNE, KOCIE WĄSY

A miały zająć się sobą :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: taaaaa zajęły się pokojem. Co noc demolka, a teraz jak się nauczyły wskakiwać na parapet to mogę już stwierdzić, że praktycznie mam po kwiatkach :evil: :evil: :evil: :evil:

Teraz zauważyły, że mam fajne kolczyki. Figa siedzi na ramieniu jak papuga i się bawi, Roninowi juz przeszło.....:mrgreen:
diabły dwa.... :twisted:

ja_ana

Post » Pon cze 28, 2010 22:57 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Jakieś nowe zdjęcia by się przydały... Prosimyyyyy :mrgreen:

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Pon cze 28, 2010 23:15 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Jak tylko uporam się z artykułem to powrzucam, nie mam teraz laptopa, bo jest w naprawie, a tam było mi szybciej bo ma czytnik kart, a tu musze się bawić z kabelkami, odsuwaniem biurka itd:/ Ale będą napewno.

Mam natomiast nowe wieści o Arii:) maleńka otworzyła oczka, rozwija się dobrze, je jak smok, a jak sie ją weźmie na ręce to brzuchol do miziania wywala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: słodziak musi być. Odwiedziłabym ją, ale raz, że nie mam jak, a dwa, boję się że jak ją zobaczę to się rozkleję i nie będę mogła się odczepić :(
Niestety nie możemy jej wziąć. 2 koty i królik to na razie szczyt naszych możliwości finansowych, zwłaszcza, że przed nami wesele...

ja_ana

Post » Śro cze 30, 2010 16:34 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

No to kieleckie futra mają swoja grupe na Facebooku, może ktoś wypatrzy swoje ukochane futerko :D

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 1532682874

ja_ana

Post » Czw lip 01, 2010 9:39 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

W weekend będą nowe zdjęcia, chwilowo nie mam czasu, bo w pracy siedze, a po pracy masa innych spraw mieszkaniowych...

Dzieciarnia szaleje i to równo, tylko coś za bardzo się żądzą u królika, a jak królik sprawdza co się w domku dzieje, to dostaje w główkę :evil: ......

No to kupiliśmy spryskiwacz i jak któryś gnojek podejdzie do klatki,to zostaje spryskany delikatnie wodą, tak samo jak biją królika. Skutkuje :piwa: :piwa: :piwa:

Dostały również smakołyk z Brita - kawałki tuńczyka.....ło matko bosko i stu milicjantów...armagjedon totalny co wyprawiają...nawet Figa warczy przy jedzeniu tego, a Ronin z kawałkiem w pyszczku, na podkurczonych nogach z rozrzuconymi na boki uszami i warczeniem ucieka, aż zje. Potem rzucają się na mnie wylizują ręce i tu problem, bo usiłują odgryźć mi palce...Przecież też pachną tuńczykiem.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Będą zdjęcia, może nawet filmik :D :D :D

ja_ana

Post » Czw lip 01, 2010 10:11 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Zapraszam na wątek Iniego: viewtopic.php?f=1&t=113537 ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt lip 02, 2010 21:00 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Halo, już jest weekend ;) Czas na obiecane zdjęcia... Dużo głasków dla Figi i Ronina!

larentia

Post » Nie lip 04, 2010 20:48 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Dziękujemy za głaski:) i wstawiamy zdjęcia :D

Kot torebkowy:)

Obrazek

i tu też kot torebkowy :D
Obrazek

Najlepsza zabawka - kawałek papierka :mrgreen:

Obrazek

dla Figi też :D

Obrazek

A tu razem :D

Obrazek

Jakość zdjęć nie najlepsza, ale grunt, że kociaki widać :mrgreen:

Więcej zdjęć wkrótce podobnie jak film z obserwacji pralki i wcinania przysmaku Brita:mrgreen:

Ponadto odkryliśmy nowy przysmak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Czeskie tworóżki inaczej nazywane serkiem ołomunieckim :D
Ostatnio edytowano Pon lis 01, 2010 13:28 przez ja_ana, łącznie edytowano 1 raz

ja_ana

Post » Nie lip 04, 2010 20:53 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Za duże zdjęcia - moderator dostanie szału ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie lip 04, 2010 20:55 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Gem pisze:Za duże zdjęcia - moderator dostanie szału ;)

Podejrzewam, ale jakoś nie mogę ich zmiejszyć:/ na imageshack wyświetlają się normalnie:/

ja_ana

Post » Wto lip 06, 2010 0:47 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Oba miziaki przepiękne i przesłodkie. Figa wydaję się taka chudziutka i delikatna, a Ronin dostojny - będzie przepięknym kocurem. Ale już na pierwszy rzut oka widać, że to urwisy małe :D Jak jeden wymyśli jakąś psotę, to pewnie drugi od razu dołącza do zabawy. Oj, zazdroszczę Wam takiego udanego dwupaku :)

larentia

Post » Wto lip 06, 2010 8:10 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Są przesłodkie to prawda :1luvu: i masz rację, jak jeden coś wymyśli to drugi od razu przechwyca pomysł i szaleństwom nie ma końca. Figa jest drobniejsza, mniej je, ale też Ronin warczy na nią przy jedzeniu, może ją przegania jak nie widzimy...nie wiem, a może po prostu jak to panienka - mniej je. Ronin to urwis, ale i słodki miziaka - ostatnio biały zdrajca przykleja się do nowego wspólokatora :evil:

:kotek: :kotek: dziękują za miłe słówka :mrgreen: :mrgreen:

ja_ana

Post » Wto lip 06, 2010 8:44 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

A tak w ogóle to szukamy kogoś z Kielc lub okolic, kto karmi barfem. Jakoś nie możemy znaleźć, a fajnie byłoby zobaczyć co i jak. Na razie czytam i się edukuję. A już wiem, że maluchy byłyby zachwycone :mrgreen: :mrgreen:

ja_ana

Post » Wto lip 06, 2010 15:59 Re: Figa&Ronin - wątek naszych miziaków

Jeśli chodzi o karmę dla kotów to mogę polecić Applaws, może akurat was zainteresuje. Niedawno ja odkryłam :) Podobno jakaś nowość. Obecnie na rynku ma najlepszy jakościowo skład (sucha zawiera aż 80% suszonego mięsa). Cenowo też nie jest źle. Na jakimś kocim forum na temat tej karmy znalazłam coś takiego:
Ja jestem taki detektyw jezeli chodzi o dietę kociastych. Ostatnio tu na forum usłyszłam o Orijen i muszę powiedzieć że skład ma zbliżony do Applaws. Obie firmy nie używają zbórz, ryżu itp. i mają wysoki procent mięsa w składzie Applaws 80% a Orijen 75%. Tylko jest jedno ale, a mianowicie Orijen przygotowując karmę gotuje mieso co prawda w niskiej temp 90st C ale jednak, Applaws natomiast używa mięsa suszonego z kurczaka i łososia. Przeprowadziłam dochodzenie i okazało się że mięso suszone zawiera dwa razy tyle skladników odzywczych i mineralnych w tym równiez tauryny co mięso gotowane. Konsultowałam sie mailowo z wieloma kocimi dietetykami a takze producentami obu firm i z całkowitym przekonaniem wybieram Applaws. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć ze to najlepsza karma na rynku.

larentia

[poprzednia][następna]