13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 27, 2010 14:08 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Liwia_ pisze:Gorąco apeluję o nieposyłanie Rudusia do stadniny, o której pisze Gosiara. Wyżywienie zwierzęta mają tylko wtedy, gdy ona im je przyniesie, a z tym bywa różnie, bywały okresy, gdy Gosiara była skonfliktowana z właścicielem i miała się tam nie pojawiać. Zwierzęta nie mogły liczyć na żadną opiekę lekarską, jakiś czas temu padło tam kilka szczeniaków - z powodu zarobaczenia... Oprócz Gosiary NIKT nie kiwnął tam dla żadnego kota czy psa nawet palcem, nie dał nawet nic do zjedzenia. Sama Gosiara też nie zawsze miała fundusze na karmienie tamtejszych zwierząt choćby i najgorszą karmą.

Koty nigdy nie chodzą głodne jedzą Rc,na które przysyła kasę wiga138 nawet jak byłam pokłócona z właścicielem koty nie chodziły głodne bo karmiła Je moja koleżanka,która tam trzyma konia!Nie jest też prawdą że psy i koty nie mają opieki vet sama osobiście zawoziłam sukę do sterylizacji (szczeniąt,które umarły na zarobaczenie)sterylke pokryła wiga138.Psy dostały ode mnie krople na kark Fiprex.Pies,który miał chorą łapę miał potem zabieg amputacji łapy u vet Zimińskiego w Gliwicach.Poza tym jak jadę zawsze dostają tez puszki lub sucha karmę.A jestem tam co drugi dzień,Psy są karmione tanim żarciem z Biedronki ja Je tylko dokarmiam...Gdy jeden z kotów miał kk dostawał antybiotyk przez 2 tygodnie w zastrzyku...Stajnia jest zgłoszona do toz...A koty zabieram do nowej stadniny,gdzie są godne dla nich warunki,resztą zwierząt zajmie się toz...Tyle ode mnie,pozdrawiam
Ostatnio edytowano Czw maja 27, 2010 14:37 przez Gosiara, łącznie edytowano 1 raz
Gosiara

Post » Czw maja 27, 2010 14:15 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Gosiara pisze:Stajnia do której miał trafić kotek nie jest tą samą stajnią gdzie byłam wcześniej!Nadal tam jeżdzę i karmię koty RC nie mają się zle!Ale stajnia gdzie miał trafić Rudasek jest całkiem gdzie indziej inni właściciele, Gdzie koty mają zapewniona karmę codziennie,swój strych itp...ale nie ważne już mam koty które tam zamieszkają...

POTWIERDZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Czw maja 27, 2010 14:37 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Chcę jeszcze dodać, że znam Gosiarę od wielu, wielu miesięcy i mało jest takich ludzi jak ona ! Pomagam "jej " zwierzakom jak mogę i zawsze mam relacje, zdjęcia oraz maile na bieżąco.Jak tylko jestem w Zabrzu - owiedzam ją i wszystkie podopieczne jej zwierzaki.
Moi Drodzy ,
Szkoda naszego czasu na tego typu wymianę zdań. Trzeba ratować kota od uśpienia. Z mojej strony - absolutnie mogę polecić tę DRUGĄ stajnię, która jest naprawdę przyjazna zwierzakom.
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Czw maja 27, 2010 15:23 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Uważam że nie byłoby problemu - zawsze można podpisać umowę adopcyjną i prosić o zdjęcia i relacje. To chyba taki standard :roll: No chyba że kocurro by znalazł dom z ogródkiem no to wiadomo że dla niego chyba to lepsze jak dla każdego, szczególnie że po łazędze wracał i spał z właścicielką. To tez wszystko zależy od czasu jaki byśmy mieli na znalezienie domu.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 27, 2010 21:00 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Ja znam osobiście Formicę i Halbinę . Były u mnie we Wrocławiu .Wiem , że współpracują z Gosiara . i mają o Niej dobre zdanie .Jednak może trafi sie dom z ogrodem , gdzie Ruduś spokojnie dożyje swoich dni . To stary kot , schorowany . Potrzebuje swojego własnego , kochającego człowieka .Teraz śpi na dawnej posesji i je , co mu właścicielka kupi i podrzuci dawnym sąsiadom . Nie ma wstepu do pomieszczeń .Nikt nie interesuje się jego stanem zdrowia . Nie mogę pojąć , jak właścicielka dopuściła , zeby jej nawiał i wrócił na stare śmieci . Wystarczyło , żeby go nie wypuściła . Ale widac , ze jej specjalnie nie zależy .Moja wetka go nie uśpi , ale wetów jest dużo :cry: Sama od 3 lat mam psa , którego poprzednia właścicielka zaniosła do uśpienia . Bo ma chore serce , padaczkę i jest złosliwy . Jakoś u mnie funkcjonuje .Mam nadzieje , że Rudus znajdzie dom , gdzie będzie mógł wygrzac stare kości w fotelu u boku dobrej duszyczki . Jeśli nie , to może faktycznie lepsza będzie śmierć . :( :(

BIANKA 1

Od: Wto lis 13, 2007 6:06

Post » Czw maja 27, 2010 21:59 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Jeśli taki schorowany to faktycznie należy mu się spanie w łóżku niż stajnia,tak sobie poradzą młode zdrowe kociska...Będę pytała znajomych...Formica dawała do stajni nr.1 pięć dzikusów które mieszkają sobie w starym spichlerzu,koło stajni są tam bezpieczne i szczęśliwe gdzieś indziej pewnie by już nie żyły...mała1 przywiozła też 2 dzikuski 2 lata temu też mieszkają w tym starym spichlerzu,bardziej oswojone koty żyją w stajni...Pozdrawiam
Gosiara

Post » Czw maja 27, 2010 22:04 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Gosiaro - cieszę się, że to już inne miejsce i że jest tam lepiej, niż w poprzednim - pamiętam jednak, co działo się w tamtym miejscu, te szczeniaczki :( Zastanawiam się, czy zwierzęta stamtąd zostaną zabrane i dokąd - no ale to nie w temacie tego wątku...
Ogromne kciuki za sensowne rozwiązanie dla Rudusia, oby coś się znalazło ...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw maja 27, 2010 22:11 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Mam taka nadzieję że zostaną zabrane!Chodz prawo Polskie jest często niesprawiedliwe dla zwierząt zawiadomione zostały odpowiednie służby które nawet nie raczyły przyjechać!żal zwierząt,naprawdę przerwałam bezsensowny horror umierających szczeniaków,wysterylizowałam sukę!Byłam bezradna trzymając na rękach umierające mi szczeniaki!Walczyłam u veta o życie,choroba była silniejsza...teraz opiekuje się kotami,psy dokarmiam jak już pisałam na konie nie stać mnie łozyć!(kowal,Vet,szczepienia,odrobaczania koszta wysokie nie takie jak u kotów!)Puki te zwierzaki tam są nie opuszczę ich,bo wiem czym to grozi jak tam nie będę!
Gosiara

Post » Czw maja 27, 2010 22:25 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Dobranoc moje futra już śpią mój pisur się domaga żebym przyszła spać :wink:
Gosiara

Post » Pt maja 28, 2010 7:23 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

:ok: Za wspaniały domek dla Rudusia :!:
Gosiara

Post » Pt maja 28, 2010 12:20 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 29, 2010 13:11 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Bianko dowiedz się dokładnie o chorobę Rudaska itp...to istotne w adopcji :wink:
Gosiara

Post » Sob maja 29, 2010 14:09 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Już napisałam i czekam na odpowiedz

BIANKA 1

Post » Sob maja 29, 2010 14:26 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

cytuję

" To kot który załatwia się na dworze bo całymi dniami gdzieś się urywa a tylko na noc wraca do domu.Z TEGO faktu ,że zdarzało mu się przeziębić cierpił na tym jego pęcherz moczowy i pojawiały się okresowe problemy z oddawaniem moczu czyli tzw syndrom urologiczny kotów-PO antybiotykach i wprowadzeniu karmy urinary problem pojawia się sporadycznie- 2 razy w zeszłym roku.jest teraz na rynku karma purina cat chow UTH dla kastratów dostępna w sklepach zoologicznych ,tańsza niż urinary 1.5 kg za około 20 zł "

BIANKA 1

Post » Nie maja 30, 2010 16:40 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Ruduś się przypomina .

BIANKA 1

[poprzednia][następna]