RUDZIK Z S.U.K. MA DOM W SIEMIANOWICACH DZIEKI BETAKA :):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 23:23 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Z Rudzikem nadal jest źle , jak byłam wieczorem z nim u weta to było konieczne cewnikowanie , niestety kolejny kamień zablokował cewkę , po 40 minutach i przepłukaniu udało się ale jest krwio mocz :(:(
Jutro znów jedziemy do weta ... Nadal nie je i nie pije sam , podaje mu strzykawką mlecznego conva a jak go głaszczę on tak pięknie mruczy .....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt mar 19, 2010 23:24 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

w jaki sposob u kotow usuwa sie takie kamienie?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt mar 19, 2010 23:49 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

biedactwo,/pewnie operacyjnie/.Trzymam kciuki za was.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob mar 20, 2010 0:09 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Jussta przy kamieniach krwiomocz to naturalna sprawa. Najczęściej kamienie przesuwając się po prostu ranią pęcherz, przewody moczowe lub cewkę. To "tylko" mechaniczna sprawa. Najważniejsze aby jakoś mu usunąć te kamienie bo go będą zatykały a zastój moczu może doprowadzić do uszkodzenia nerek :( No i picie najważniejsze aby nie robiły się kolejne kamienie. Parametry nerkowe by mu trzeba było zrobić a także usg i rtg z kontrastem (tzw urografię) aby zobaczyć tę kamicę. Zależnie od tego z czego są kamienia zbudowane szczawianowe, wapniowe, surwitowe, moczanowe. Jedne widać tylko na rentgenie a innych na rentgenie nie zobaczysz za to na usg tak.
Trzeba koniecznie sprawdzić czy ma jeszcze jakieś kamienie bo znowu się będzie zatykał :(
Nie mam pojęcia jak się usuwa kamienie u kota :( Jussta musiała by zapytać weta.

Sory że się tak wymądrzam ale choruję na nawracającą kamicę od 30 lat, to co piszę wiem od urologa a kamica przebiega tak samo u wszystkich ssaków :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob mar 20, 2010 5:07 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

:roll:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob mar 20, 2010 10:14 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Nie poddawaj się, Rudziku :ok: :ok: :ok: Koniecznie musisz wyzdrowieć! Masz DUŻĄ szansę na domek, bo jak napisała Justyna, ludzie lubią rude koty, a Ty jesteś taki uroczy :1luvu:

phantasmagori pisze:
Sory że się tak wymądrzam ale choruję na nawracającą kamicę od 30 lat, to co piszę wiem od urologa a kamica przebiega tak samo u wszystkich ssaków :wink:

Jakie "wymądrzam"? Odrobina wiedzy na pewno nam nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie :mrgreen: Ja, w każdym razie, dziękuję :)

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Sob mar 20, 2010 13:46 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Trzymam kciuki za zdrowko :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Sob mar 20, 2010 15:13 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

nieustające kciuki...co z koteczkiem ??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob mar 20, 2010 15:35 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

:roll: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob mar 20, 2010 15:56 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Jest źle :( Jak byłam z nim u weta to znów miał zakładany cewnik i ma go teraz przyszyty , kilka cewników trzeba było wyzuć bo się zaginały , a mimo tego cewnika nic nie siknął :cry: miałam w 2 godz po podaniu kroplówki sprawdzić czy sika i nic :crying: to bardzo źle wróży :crying: :crying: :crying:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 20, 2010 16:04 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Mogę tylko potrzymać :ok: :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 20, 2010 16:18 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Biedny mały tyle cierpienia :cry:
Jussta może on powinien zostać w lecznicy i być ciągle monitorowany? Cewnik też potrafi się zatkać jak mu schodzą kamyczki.

Rudziaszku siusiaj proszę... :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob mar 20, 2010 16:22 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

phantasmagori pisze:Biedny mały tyle cierpienia :cry:
Jussta może on powinien zostać w lecznicy i być ciągle monitorowany? Cewnik też potrafi się zatkać jak mu schodzą kamyczki.

Rudziaszku siusiaj proszę... :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

W mojej lecznicy teraz nie ma możliwości zostawienia go , bo teraz i w niedziele nie pracują :( nie wiem co robić :crying:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 20, 2010 16:51 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Przed chwilka dzwoniłam do moich kochanych wetów i jestem umówiona z nim na jutro na godz 8.30 na kolejny zabieg ( poryczałam się i nie zapamiętałam co wet będzie mu robić ) , jest z nim źle :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 20, 2010 17:06 Re: Rudy po amp. pracia i wyszyciu cewki potrzebne wsparcie fin

Oby pomogło. Ja się boję że on jest za słabiutki na kolejny zabieg w tak krótkim czasie :cry:
Trzymam wielkie wielkie :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]