Mars poturbowany przez psa - Już zdrowy w nowym domu!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 11:47 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Zechciałabym :P
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw lut 25, 2010 11:49 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Małgorzata Pękała pisze:Zechciałabym :P

No to do usłyszenia telefonicznego (o której mogę do Ciebie dzwonić?) :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lut 25, 2010 15:49 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Czekamy na nowsze wieści i fotki.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw lut 25, 2010 15:54 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

też czekam na nowsze wieści, ale i z tych już się cieszę:))))
dobrze, że biedakowi coraz lepiej:)))

a jeśli chodzi o wątek o bazarku... foty przesłane do Gosi, więc wątek będzie lada chwila:)

zapraszamy:)))

Ziutka-Mela

Od: Czw sty 28, 2010 15:14

Post » Czw lut 25, 2010 16:03 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Przed chwilą wróciłam z sesji fotograficznej Marsika.
No i muszę wam powiedzie że to przepiękny kocurek :1luvu:
Miał robione badania krwi,USG .
Prawa nerka lekko zmieniona,wątroba troszkę też.Konkrety dopiero gdy będą wyniki.
Temperaturka w normie.Z noska i prawego oczka ropna wydzielina.Kociak wymaga leczenia.
Kotuś w trakcie badań był bardzo grzeczny,trzeba go trochę podtuczyć bo chuuudzinka z niego.No ale z tego co wiem karma już w drodze do p.Basi dzięki jerzykowce i Ani NSP. Zdjęcia troszkę póżniej.Proszę o cierpliwość.
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 16:37 przez Małgocha Pe, łącznie edytowano 1 raz

Małgocha Pe

Post » Czw lut 25, 2010 16:08 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Dziękuję Wszystkim za pomoc dla rudaska Marsika, oraz pani Basi naszego kociego anioła :) :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

mefka

Od: Pt mar 27, 2009 13:00

Post » Czw lut 25, 2010 16:44 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

oo, coraz lepsze Marsikowe wieści.. wyjdzie z tego, jest dzielny:)
trzymam kciukasy:)
a foty obejrzę chętnie jutro, muszę zmykać
pozdrawiam

Ziutka-Mela

Od: Czw sty 28, 2010 15:14

Post » Czw lut 25, 2010 17:06 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

No i dzisiaj nie powrzucam zdjęć :oops: bo mojemu TŻ zachciało się reinstalki i dokladania czegoś.Coś z kolegą grzebał przy komputerze i to co powinnam mieć nie mam.Nie wiem czy nie podłączył wszystkich kabelków a sama nie chcę gmerać bo jeszcze mi z tego pralka z wirówką wyjdzie. :wink:
No już ja sobie na niego poczekam,niech tylko wróci z pracy :wink:

Małgocha Pe

Post » Czw lut 25, 2010 19:46 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Uwaga!! pani Basia czyta :P
Obrazek Obrazek Obrazek

mefka

Od: Pt mar 27, 2009 13:00

Post » Czw lut 25, 2010 20:29 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

No ... i perswazja sms-owa pomogła :P
Jeden kabelek nie był podłączony.TŻ przez telefon mnie poinstruował co i jak i ...

Oto Marsik

Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszam na bazarek Marsika :D

viewtopic.php?f=20&t=108238

Małgocha Pe

Post » Czw lut 25, 2010 20:40 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

mefka pisze:Uwaga!! pani Basia czyta :P

Już sobie poszła ?
Można rozrabiać ? :P :D

Małgocha Pe

Post » Pt lut 26, 2010 8:11 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Gosiu, śliczne fotki Marsika :1luvu:
Widzialam wczoraj kocia i najchętniej bym go zjadła :wink: :oops: On jest naprawdę wspaniały i już po nim widać troskliwą opiekę Pani Basi :1luvu: Kręgosłup już nie jest taki wygięty, chociaż na fotkach widać, że tylne łapki trochę jakby slabsze. (ale już nie przyjmuje pozycji "kurczaczka" :D ). Marsik dostaje antybiotyki i środki przeciwzapalne. Gosia już pisała o uszkodzonej nerce i wątrobie, zobaczymy co wykażą wyniki badań krwi. Kotek czuje się dużo lepiej, ale niestety krew w kale nadal się pojawia :(
Koszt wczorajszej wizyty u weta (poprzednie są już opłacone)to 140zł (morfologia, biochemia, USG, leki).
Mam nadzieję, że uda nam się zebrać fundusze na jej opłacenie i na dalsze leczenie Marsa. Przypomnę tylko, że Pani Basia ma u siebie prawdziwy szpitalik - przyjmuje do siebie zwierzaki w potrzebie, daje z siebie wszystko. Same wiecie jak trudno w takiej sytuacji samemu sfinansować całą niezbędną opiekę - to jest niemożliwe... I tak dziw bierze skąd ta wspaniała krucha kobieta czerpie siły i energię niezbędne do pomocy na tak wielką skalę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chwilowo jedzenie dla Marsa jest zabezpieczone, wczoraj zawiozłam suchą i mokrą karmę.
Bardzo gorąco zapraszamy na piękny bazarek Ziutki-Meli :1luvu:
Potrzebne są też magiczne, forumowe kciuki za powrót Maksia do zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymajmy z całych sil :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lut 26, 2010 9:07 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Przydałby się Marsikowi bannerek. Może ktoś mógłby zrobić?
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lut 26, 2010 9:09 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

Banerek dla Marsika

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/marsw][img]http://tnij.org/marsb[/img][/url]

I wielkie kciuki za chłopaka :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt lut 26, 2010 9:09 Re: Mars poturbowany przez psa - Potrzebna pomoc !!

jerzykowka pisze:Przydałby się Marsikowi bannerek. Może ktoś mógłby zrobić?

Mówisz, masz ;)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

[poprzednia][następna]