Białaczka - jak dalej walczyć.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2010 22:01 Re: Białaczka - jak dalej walczyć.

Aktualnie jestesmy w stalym kontakcie z dr.J.Podajemy Bożence codziennie ranigast(przeciw owrzodzeniu żoładka), oraz unidox-antybiotyk.Mierzymy temp.oraz jezdzimy na zastrzyki ze sterydów (dexavan).Koteczka zjada sama coraz wiecej-ponoc to efekt uboczny działania sterydow,ale ważne ze je.Staramy się ja poić,ale dodatkoweo otrzymała ostatnim razem kroplówkę na wyrównanie gospodarki elektrolitowej.WALCZYMY...dopóki jest cień szansy.

KiH

Od: Sob lut 27, 2010 21:46

Post » Sob lut 27, 2010 22:07 Re: Białaczka - jak dalej walczyć.

Dodam tylko,że nasza Bożenka miała robiony test ELISA w ostatnim dniu 8 tygodnia.Wówczas wyszedł on negatywnie,dlatego tez została zaszczepiona przeciwko białaczce i 3 tyg.póżniej(czyli w 11 tygodniu), dostała drugą dawkę szczepionki.Teraz się dopiero dowiedziliśmy,że test był zrobiony za wcześnie i mógł nie wykryć obecności wirusa białaczki zakażnej w org.kotki.Jutro jedziemy znów na podanie sterydów,a jak morofologia za 7 dni wyjdzie wmiare dobra,to dr.Jbedzie podejmował decyzję odnośnie pobrania szpiku kostnego i włączeniu do leczenia interferonu kociego.Na co mamy się nastawić?Jak Wasze kociaki reagowały/reagują na podanie interferonu?

KiH

Od: Sob lut 27, 2010 21:46

Post » Sob lut 27, 2010 22:22 Re: Białaczka - jak dalej walczyć.

anita5 pisze:Tu jest sporo rad:

viewtopic.php?f=1&t=93685

KiH, wspolczuje choroby koteczki, ale to nie tutaj powinnas pisac, tylko w watku, do ktorego link podala Anita5 - powodzenia w leczeniu (ja tylko powtorze, ze dr Borkowska z Canfelis ma swietne wyniki w leczeniu białaczki) :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie lut 28, 2010 23:52 Re: Białaczka - jak dalej walczyć.

Aż się bałam tutaj zaglądać :(

Kiki [*] już bryka szczęśliwa z Tęczowym Mostem. Mój Rysio się już nią na pewno zaopiekował.

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

[poprzednia]