Ostródzkie schronisko-wątek do zamknięcia.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 9:51 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

vega29 pisze:(...) im więcej osób wie o sprawie, tym większa presja, by zmienić sytuację na lepszą.

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw sty 28, 2010 12:46 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

villemo5 pisze:
vega29 pisze:(...) im więcej osób wie o sprawie, tym większa presja, by zmienić sytuację na lepszą.

:ok: :ok: :ok:

dokładnie tak :wink:
zaznaczam wątek
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Czw sty 28, 2010 15:03 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

i ja zaznaczam :D
Kocie dziewczyny: Bianka i Bimba; "owczarek szczeciński schroniskowy": Cabron;
kocie chłopaki: Zygmuncik i Igor, obaj za TM

Obrazek Obrazek

kittymaggie

Od: Czw gru 03, 2009 19:22

Post » Czw sty 28, 2010 18:08 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

ooo też właśnie myślałam o takim jednym wątku ostródzkiego schroniska.
Vega jak zawsze niezastąpiona.
Ktoś przejmie pałeczkę jak dzidzia już się urodzi ?

jaaana pisze:
vega29 pisze:Schronisko planuje remonty wiat :) Mam nadzieję, że dotrzymają planów i zacznie się zmieniać na lepsze.
Założony został zeszyt, w którym my, wolontariusze Fundacji możemy, a wręcz mamy obowiązek, wpisywać wszystko, co zauważymy, czyli: w tej i w tej wiacie brak tego i tego, ten zwierzak kicha, tamten źle się czuje, itd. itp. Zeszyt powstał po to, by na bieżąco likwidować zaistniałe sytuacje nieprawidłowe - też mam nadzieję, że się sprawdzi.

Generalnie, ostatnio (to moja wiedza dzisiejsza) schronisko wykazuje chęć naprawy i polepszenia sytuacji.

Zależy mi na tym, by jak najwięcej niezależnych od naszej Fundacji osób znało sytuację bieżącą w schronisku i mogło weryfikować, czy sytuacja się zmienia, czy nie. By się o tym mówiło, ale z trzeźwą i sprawiedliwą oceną sytuacji faktycznej, bez ubarwiania w różu i demonizowania w czerni.

Ktoś im kota pogonił? Dobrze by było.

a czy ktoś inny, jakaś organizacja, powiatowy inspektor weterynarii, towarzystwo opieki nad zwierzętami ? etc? Musi ktoś jeszcze mieć uprawnienia do kontroli.
Wiadomo przecież że taka pańcia z UM to może być ukierunkowana tak żeby nic nie znaleźć a kontrolę sobie zaliczy.

Fajnie by było jakby tendencję do poprawy utrzymali, ale obawiam się żeby to nie był słomiany zapał.
Chociaż może zawsze szukam dziury w całym.

Wiem że od pomysłu do realizacji długa droga, ale pomyślałam i zapytałam na wątku głosowania Krakvetu (nie wiem jaka jest procedura jak zgłasza się kandydatów do pomocy z krakvetu). Pomyślałam że pewnie przydało by się takowa pomoc dla schorniska, poprzez AFN. Bo chyba Ostróda nie korzystała z takiej pomocy...

Kciuki i tak trzymam, a jak tylko jestem w Ostródzie to zaglądam w soboty.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw sty 28, 2010 18:31 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Nie wiem, kto tą pałeczkę przejmie, jak się dzidzie - 2 konkretnie - urodzą, ale pewnie ktoś przejmie. W końcu nie ma ludzi niezastąpionych...

W Krakvecie AFN chyba 2 razy był... Kurczę, pewnie Tweety będzie bardziej zorientowana. Zgłaszać nie zaszkodzi. Tam jest podziałna miesiące parzyste inieparzyste - jedne dla miau, drugie dla dogo - ale które dla kogo???
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw sty 28, 2010 19:03 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

ło matko to aż dwie? To gratuluję podwójnej radości :)

No niby nie ma ludzi nie zastąpionych ale teraz to chyba tylko Ty się kociarnią zajmujesz....

No chyba w styczniu to dogomania zgłaszała - tak przynajmniej było napisane na wątku krakvetu...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt sty 29, 2010 6:19 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

NITKA/KARINKA pisze:Fundacja AFN z Ostródy zwyciężyła w konkursie schronisk KrakVetu w październiku 2008.

Wg regulaminu głosowania wewnętrznego Forum Miau można kandydowac ponownie po upływie 2lat , a w przypadku bardzo ciężkiej sytuacji kandydata nie wcześniej niż po roku.

no to musimy poczekać co najmniej do października...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt sty 29, 2010 13:00 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

No, tak wychodzi... Trudno - poczekamy :roll:
Obrazek

vega29

Post » Pt sty 29, 2010 19:07 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Bazarek książkowy dla Opisi z mojego podpisu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=106976. Serdecznie zapraszam!!
Obrazek

vega29

Post » Sob sty 30, 2010 23:29 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Hop
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lut 03, 2010 6:37 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

i ja zapraszam do swojego :)
viewtopic.php?f=20&t=106943
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Śro lut 03, 2010 12:14 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Uzupełniam powoli koty do adopcji. Uff, ciężka praca ;)
Obrazek

vega29

Post » Śro lut 03, 2010 13:20 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Świetnie Ci idzie :ok: :ok: :ok:

Wy tam same miziaki totalne macie w Ostródzie, że też nikt nie chce takich cudownych kotów ... :( ale może obecność na forum pomoże i ten wątek, na pewno znajdzie się pomoc w ogłaszaniu :lol: i adopcje ruszą :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lut 03, 2010 15:05 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

Już się wszyscy dziwią wynikom :lol: Siła miau i allegro jest orgomna :D
Obrazek

vega29

Post » Śro lut 03, 2010 20:30 Re: Ostródzkie schronisko - czy będą zmiany na lepsze??

i tak trzymać! :)
Obrazek Obrazek

evalla

[poprzednia][następna]