Trufla-felv(+/-)-piękna, szczęśliwa... ds u motodramy :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 16:50 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Dzięki, ale moje ego w ogóle nie ucierpiało po stwierdzeniu rozmówców :lol: . Zastanowiło mnie to tylko, well.
Natomiast nasunęło mi się kilka refleksji nt tdt i szukałam potwierdzenia ich na miau.pl - znalazłam:
viewtopic.php?f=8&t=106631
ale Kaska zamknęła wątek :roll: . Nie chce mi się przedzierać przez dywagacje, osobiste wojenki niektórych piszących w wątku o dt i darowiznach. Moja refleksja ogólna jest taka: są ludzie którzy potrafią znaleźć dobre miejsce dla kota (eneda) i są tacy którzy tego nie umieją (wiele osób, które się przejechały na tdt), a szczegółowe refleksje już wyłuszczyłam w wątku Trufli na Kociarni :mrgreen: .

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Wto sty 26, 2010 17:11 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

lesna pisze:Ja sterylizuje niebawem mojego.. ale wiadomo u facetów to zupełnie inna sprawa ...

Zupełnie inna - to jest właściwie zabieg, a u kotki (zdrowej) różnie może przebiegać rekonwalescencja.
lesna pisze:blokować hormonalnie
- Moim zdaniem to jest najgorszy wariant, natomiast Trufla się nie kwalifikuje do sterylizacji - dziąsła dopiero co się zagoiły i wcale nie są gładkie - są zbliznowacenia, a Trufla ciągle wycofuje mordkę kiedy chcę ją pogłaskać.

Motodrama

Post » Śro sty 27, 2010 5:15 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Motodrama
Myślę, że ostatnie słowo w tej kwestii powinno należeć do doświadczonego Weta.. Ale warto o tym pomyśleć, tylko.. po tym, jak Trufelka wydobrzeje na dobre. Może ktoś już stylizował kotkę z FelV ... to zawsze jest ryzyko, nawet dla zdrowego kota. Ja nie mam informacji na ten temat, wiec tylko zastanawiam się, co bym zrobiła gdyby moje było kotką.. Druga rzecz, że decyzja powinna opierać się o częstość i długość rujek.. Czyli na ile zabieg jest konieczny. Wiem tylko, że by unikać zaburzeń w tym zakresie najlepiej też unikać drobiu w karmach, bo ponoć u kotek może on pobudzać rujki.
Za Trufelkę :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Serdecznie >^^<
lesna

Post » Śro sty 27, 2010 20:26 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Trufelko, :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 27, 2010 21:35 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sty 28, 2010 3:41 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Domki wypatrywać pięknokota :ok: :ok: :ok:
lesna

Post » Czw sty 28, 2010 17:29 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Za Trufelkę i domek dla niej :ok: :ok: :ok:
lesna

Post » Pt sty 29, 2010 1:54 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Podniosę Trufelkę :1luvu:
lesna

Post » Pt sty 29, 2010 6:34 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

HOP! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt sty 29, 2010 19:24 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Są jakieś nowe wieści w sprawie domku dla Trufelki ?
Nieustające :ok: :ok: :ok: Za Trufelkę.. :1luvu:
lesna

Post » Sob sty 30, 2010 8:26 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

podrzucam weekendowo :cat3:
lesna

Post » Sob sty 30, 2010 9:01 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Takie piekne imię i smaczne... :)
Przydałby się jej domek oj przydał... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob sty 30, 2010 17:39 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

lesna pisze:Myślę, że ostatnie słowo w tej kwestii powinno należeć do doświadczonego Weta
To z pewnością, tylko że prawdę mówiąc trochę mnie śmieszą ceny konsultacji i analiz - w listopadzie byłam w plecy teraz już trochę liznęłam temat i nie zamierzam płacić za to co wiem (a była i taka sytuacja, że wet mnie wypytywał i mówił że musi doczytać). Póki co Trufla daje mi tyle satysfakcji: nosek-nosek, powitanko u drzwi, ciągłe zabawy i wariactwa np. z niedowierzaniem czytałam, że kot aportuje zabawki - Trufla dwie zabawki : piórka na kijku i piłeczkę przynosi sama do zabawy w pyszczku (pyszczek to już nie tylko ślepia - już bardziej mordziata się robi).
P.S. Kiedy jeździłam z nią na badania nie było osoby która zwróciłaby mi uwagę, a jeździłam czasem autobusem
(Trufla drze się wniebogłosy nonstop bez przerwy jak to mówią :mrgreen: ) - wręcz przeciwnie wszyscy podchodzą i zapytowywują co jest kotku i rozmowy się napoczynają.

Motodrama

Post » Nie sty 31, 2010 8:54 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

Motodrama
Coś w tym jest, bo ja też wile różności na temat białaczki słyszałam i gdyby moje poprzestało no na tygodniu od czasu do czasu nie myślałabym o zabiegu.. no ale co zrobić z kotem, który marcuje się od 3 miesięcy .. no facet mi się trafił :ryk:
Miałam na myśli osobę która jeśli już przeprowadzałaby zabieg.. o ile jest konieczny, czyli zachowania bardzo uciążliwe.. bo jeśli nie, to nie ma co ryzykować..
No no ale z Trufelki zdolniacha.. :ok: hmm a może to piesek ? :mrgreen: Jedno jest pewne ta dama potrafi oczarować każdego, a apetytu na życie jej nigdy nie zabraknie :ok: :ok: :ok:
p.s. Heh znam to z autopsji, w autobusie , poczekalni.. ludzie są super o ile mają przy sobie zwierzaka :ok: A rozmowy.. no prawie jak o dzieciach :ryk: :ryk: :ryk: A szczyt uprzejmości moje otrzymało wyglądając przez szybę w aucie gdy przeciskaliśmy sie przez korki... góra dwa auta i już mieliśmy miejsce :mrgreen:
errata: na krzyki pomaga ręka włożona do transporterka.. na moje działało, tylko ja miałam takie krateczki ze mogłam przecisnąć :roll:
Pozdrawiam Serdecznie >^^<
lesna

Post » Nie sty 31, 2010 13:30 Re: Trufla Felv (+) - skończył się DT!!! pomocy!!!

za Trufelkę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]