cat-proof Christmas tree decoration

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 20, 2003 8:21

Dla Rembrandta tez pierwsze swieta.Zakupilismy juz slomiane ozdoby, wyciagniemy drewniane, recznie malowane , maciupenkie koniki na biegunach i inne cudenka.Powiesze tez czekoladowe pierniki.Nie wiem czy wytrwaja - chce sprobowac, widzialam w polskiej gazecie podobnie ubrana choinke a i jeszcze jablka :D a reszta ozdob niech w pudle kartonowym sobie lezy.Na stol robie zawsze stroik -wianuszek adwentowy.
Experymentowalam juz z cytrynami, nie wyszlo, za to pomarancze pokrojone w grube plastry i ususzone na...kaloryferze (lub w piekarniku jak kto woli) daja fajny efekt.Do tego obowiazkowo "galazki "cynamonu (czy jak to sie po polsku nazywa?) W przedpokoju, w kamiennej misie klade zawsze kilka pomaranczy naszpikowanych gozdzikami paaaaaaaaaaaachnie na caly dom, i wzorki mozna tymi gozdzikami robic ladne, jak na bombkach.ech..zapachnialo mi swietami :wink:
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Czw lis 20, 2003 8:32

No właśnie - jeszcze nie testowane ale...te cytrusy suszy sie na papierze pergaminowym, wtedy się troszkę "przyklejają" i nie skręcaja (oczywiście w piekarniku)
A goździkami to jak pisze feainne -świerze się nabija -namieszałąm wczoraj ;(
Nonic -testuję w weekend :)
Ciekawe ile tych cytrusów na średnie drzewko?
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Od: Sob paź 18, 2003 20:27

Post » Czw lis 20, 2003 10:18

Ja w pierwsze kocie święto tak jak zaczęłam ubierać choinkę tak od razu skończyłam. Od razu mi powiedziały co z nia zrobią. No i od 7 lat świętuje bez tego zwyczaju. Jak dostane kwiaty - przekazuję dalej. Jak najmniej pokus.
Podjęły za mnie też decyzje , gdzie mam świętować , bo nie dały się wywieźć/wynieść z domu (taxi czekało na dole) a ja w Wigilię o 15.00 zaczynałam robić zakupy (miałam wtedy tylko 2 kotki).
Postawiły na swoim i ustaliły, że tu z nimi mam dom a nie się gdzieś szwendam po Rodzinie. Jestem im za to wdzięczna.
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia]