Proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 09, 2009 21:08 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Kleo pisze:trzeba by go jak najszybciej wziąść do lecznicy bo za pare dni będzie dla niego za późno :cry: :cry:

...Tak bardzo mi przykro, że z powodu dramatycznej syt. zdrowotnej i materialnej nie mogę pomóc w inny sposób, niż podrzucanie tematu i wklejenie banerka...
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro gru 09, 2009 21:25 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

:!:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro gru 09, 2009 21:28 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Biedak :( Wygląda jak Grzywka w najcięższych czasach.. Niewiele lepiej :(

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Śro gru 09, 2009 21:50 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Śro gru 09, 2009 21:57 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

:!:
Obrazek

gaota

Post » Śro gru 09, 2009 22:24 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

:!: :!: :!: :!:
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Śro gru 09, 2009 22:41 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

ja napisze brutalnie :(

ten kot jest w stanie tragicznym
ktokolwiek zechce wziac go na DT po "doleczeniu" w lecznicy musi miec wiedze i duza swiadomosc n/t grzybicy, niestety :(
a leczenie jej nie zawsze jest latwe - jakos prosciej byloby wymienic przypadki, kiedy to bylo rzeczywiscie proste...

nie mowiac o innych mozliwosciach dalszych chorob...

czy przetrzymanie w lecznicy obejmuje wszystkie badania mozliwe???

osobiscie z powodow roznych wiem, ze psychicznie nie jestem w stanie wziac na DT kota, ktory nie jest "pewny"... nawet jesli oznacza to jego smierc - bo to smierc bez mojego bezposred niego udzialu :(

kota na DS nie szukam :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro gru 09, 2009 23:02 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Sławomir Mrożek

marikita

Post » Śro gru 09, 2009 23:09 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Biedak :( Wygląda jak Grzywka w najcięższych czasach.. Niewiele lepiej :(

moja pierwsza mysl: Grzywson.
Druga. Grzywson wygladal gorzej, a jak wylabedzial, czyli będzie dobrze.
Trzecia- ten nie jest Dziki-Dziki, wiec i leczenie pojdzie sprawniej:)

mgielka

Od: Pon wrz 03, 2007 21:38

Post » Śro gru 09, 2009 23:39 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

hop!
Obrazek

gaota

Post » Śro gru 09, 2009 23:48 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Od miesiąca mam w piwnicy bardzo podobnego Rufusa. Na początku był w klatce, tylko spała i jadł. Różnie było ale w tej chwili to juz całkiem zwyczajny kot, który od 2 dni śpi już nie w styropianowym pudle pod pierzyna tylko na normalnym wysoko położonym legowisku. Nie jest to moze okaz zdrowia ale żyje swoim rytmem i jest szczęśliwy. Tez miał brzydkie uszy, dostał stronghold, na przeziębienie dostał doxycyclinę, bo nie chciał jeśc enrobiofloxu ze schroniska, pomału wszystko sie stabilizuje, kości już tak nie sterczą. Dostaje codziennie betaglukan, dobre jedzenie i właściwie nieiwele więcej oczekuje oprócz wygłaskania.

Gdyby to było bliżej przechowałabym go spokojnie. Ale może i na miejscu znajdzie sie kawałeczek klatki, żeby spokojnie mógł dojśc do siebie. Przecież to nie muszą byc apartamenty, wystarczy kawałek ciepłej piwnicy.

pomóżcie biednemu, zrezygnowanemu biedakowi.

To co na zdjęciu to chyba bardziej na świerzb wygląda.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 10, 2009 0:11 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Lidka pisze:pomóżcie biednemu, zrezygnowanemu biedakowi.

Sławomir Mrożek

marikita

Post » Czw gru 10, 2009 0:21 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw gru 10, 2009 1:12 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Podrzucę raz jeszcze... rano post będzie wciąż na pierwszej stronie.

Zajrzę jutro dopiero po południu i może - może - znajdę tu jakieś dobre wieści... Oby.

:!: :!: :!: :!: :!:
Sławomir Mrożek

marikita

Post » Czw gru 10, 2009 1:17 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Spoko marikita, ja będę tu do rana. Jakby Miziak spadał, będę podrzucać :roll:
Obrazek

gaota

[poprzednia][następna]