PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 22:13 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Czy ktoś mógłby pomóc Eli w ogłaszaniu koteczek, bardzo proszę

Obrazek Obrazek

Z obu wątków wybrałam zdjęcia do ogłoszeń.
Zrobiłam w dwóch formatach i podpisywałam fotki, tak by czytającym ogłoszenia było łatwiej dopasować opis do zdjęcia.
Zdjęcia są do pobrania w moich albumach na Fotosiku.

1) Zdjęcia w rozmiarze 400x300 są tu: http://amika6.fotosik.pl/albumy/698223.html
2) Zdjęcia w rozmiarze 600x400 są tu: http://amika6.fotosik.pl/albumy/698222.html (tu trzeba otworzyć lupą nad zdjęciem dopiero pokaże się w formacie 600x400)

Poniżej zamieszczam treść ogłoszenia zamieszczonego przez elzii na allegro

Zostało bardzo mało czasu - szukam domków (DS najchętniej, albo chociaż DT) dla 4 cudownych i przekochanych koteczek.
Dziewczynki maja przeszło 5 miesięcy, są odrobaczone, kuwetkowe, wychodzące - ale wołałabym domki niewychodzace ze względów bezpieczeństwa. To sierotki, które w czerwcu podrzuciła nam do budynku gospodarczego matka - kotka sąsiadów, która niedługo potem uległa wypadkowi i nie była w stanie ich wykarmić. Odratowałam je, odchowałam, pokochałam całym sercem, a teraz jestem zmuszona je jak najszybciej oddać :( Iink do wątku, na którym możecie prześledzić ich historie - viewtopic.php?f=1&t=95094
CZEKAMY NA CIEPŁE, KOCHANE DOMKU!! TO NAPRAWDE PILNE!

Kilka słów o każdej z nich:

1. Siwa - jest kotkiem bardzo wrażliwym, pamiętliwym, delikatnym. Nie lubi krzyków, gwałtownych ruchów i dźwięków, jest nieufna w stosunku do obcych, ale gdy już zdobędzie się jej zaufanie - pokazuje jak bardzo kocha człowieka.

2. Kuleczka - to totalnie pozytywna kotka, wystarczy kilka jej minek i kolana miękną wszystkim! Mruczy przeogromnie głośno, jest rozkosznie bezpośrednia, otwarta i ciekawska, pcha się wszystkim na kolana.

3. Łaciatek ma w sobie dwa żywioły, przez polowe dnia jest domatorka i leniwym kanapowcem strojącym rozbrajające minki, po popołudniowej drzemce zamienia się w kocia wariatkę biegając i zaczepiając wszystkich dookoła, jest przekochana, uwielbia się przytulać!

4. Marudka to bardzo odważna dziewczynka, chodzi własnymi ścieżkami, jest zdecydowana i pewna siebie, świat niezmiernie ja ciekawi i chce go poznawać nieustannie. Gdy jest śpiąca zamienia się w wielkiego miziaka, lgnie do rak i nastawia uszka do drapania.

tel.: xxxxxxxxxxxx
Email: xxxxxxxxxxx
Zainteresowanych proszę o kontakt w celu poznania szczegółów adopcji, w tym umowy adopcyjnej. Zastrzegam sobie prawo do wybrania najlepszego domu dla kotek
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2010 7:10 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt paź 16, 2009 8:48 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

hopsa dziewczynki :!:
elzii

Post » Pt paź 16, 2009 9:00 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Podrzucam bo pilne :!:

Oj, chyba mój pomysł nie spodobał się. Szkoda, bo nad zdjęciami musiałam sporo posiedzieć
Obrazek

Amika6

Post » Pt paź 16, 2009 9:07 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Domki, domki, gdzie jestescie?

Amika jaki pomysl? Przeoczylam cos? :oops:
elzii

Post » Pt paź 16, 2009 9:20 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

elzii pisze:Amica jaki pomysl? Przeoczylam cos? :oops:

Tak, mój wcześniejszy post.
Wydaje mi się, że ułatwiłby pracę osobom (no ale może się mylę), które zechcą pomóc w zamieszczaniu ogłoszeń ale skoro na obu wątkach go nie zauważyłaś i nie zaakceptowałaś to nie wiem czy ktoś go wykorzysta.
Jeśli jest przydatny to dobrze by było przekleić w pierwszym wątku, bo tak każdy nowy łatwiej go dostrzeże
Obrazek

Amika6

Post » Pt paź 16, 2009 9:25 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Alez oczywiscie, zauwazylam i zaakceptowalam! Tylko... nie pomyslalam, ze powinnam cos dalej z tym zrobic - tzn podkleic w pierwszym watku. Ale w pierwszym watku, czy w pierwszym poscie tego watku? bo nie orientuje sie za bardzo w forumowych zwyczajach :oops:
elzii

Post » Pt paź 16, 2009 9:28 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

elzii pisze:Alez oczywiscie, zauwazylam i zaakceptowalam! Tylko... nie pomyslalam, ze powinnam cos dalej z tym zrobic - tzn podkleic w pierwszym watku. Ale w pierwszym watku, czy w pierwszym poscie tego watku? bo nie orientuje sie za bardzo w forumowych zwyczajach :oops:

W pierwszych postach wątków ogłoszeniowych, bo wiele osób z braku czasu zagląda tylko na pierwsze strony
Obrazek

Amika6

Post » Pt paź 16, 2009 9:30 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

oczywiscie, juz podklejam :oops:
roztropna dziewczynka ze mnie :roll:
elzii

Post » Pt paź 16, 2009 9:44 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

rzeczywiście piękne dziewczynki
powinno być sporo chętnych

na allegro, alegratce mają ogłoszenia?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt paź 16, 2009 9:48 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

tak, i jeszcze na kilku innych wiekszych portalach, ale zero odzewu :(

a tak w ogole, jesli beda chetni, jak mam rozpoznac, ze to dobre domki, o co zapytac?...
elzii

Post » Pt paź 16, 2009 9:54 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

zapytać czy mieli kota- ludzie się zazwyczaj wtedy rozgadują i mówią czy był i odszedł ze starości/choroby czy dlatego, ze uciekł albo wypadł z okna. Wtedy pytasz czy kota zamierzają wypuszczać/ czy cos zrobili aby kolejny nie wypadł. Jak mają podejście lekceważące to delikatnie ale stanowczo mówisz, ze ty nie chcesz aby te kotki spotkał taki los i do domu wychodzącego/bez zabezpieczonego okna nie oddasz.... Koniec romowy.
Jesli coś się stało, ale ludzie przejęci nauczyli się czegoś i okno zabezpieczyli/zabezpieczą, nie będą wypuszczać,to rozmawiasz dalej.
Pytasz czy wysterylizuja koteczkę przed wiosną. Pytasz czy będą szczepić, odrobaczac i leczyć w razie czego.
Pytasz czy nikt w domu nie ma alergii, czy wszyscy zgadzają się na zwierzaka.
Czy będą mieli co zrobić z kotem w czasie urlopu.
Obrazek

Mysza

Post » Pt paź 16, 2009 9:57 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

elzii nie wiem jak dawałaś ogłoszenia na allegro ale wpisywałam przeróżne hasła i koteczek nie znalazłam

w tytule musi być to po czym ludzie szukają "Kolorowe, tricolor, rude kotki, kociaki"
Obrazek

Mysza

Post » Pt paź 16, 2009 9:59 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

na miau weszłam na województwo lubelskie- kotek brak
Obrazek

Mysza

Post » Pt paź 16, 2009 10:15 Re: PILNIE!DT/DS dla 4 kolorowych koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Na allegro na pierwsze zdjęcie powinnaś dać to najbardziej kolorowe, ludzie po zdjęciach ogłoszenia przeglądają
No i w tytule tri/tricolor tricolorka
Nie musi być że najlepszych domków szukają, wrzuć tam słowa po których ludzie ogłoszeń szukają. Nie tylko koteczki ale kotki i kociaki również.
No mówię ci ja szukałam i nie znalazłam.

Na miau tak samo
Pierwsza fota jest tej szarusi, nie zwraca w ogóle na siebie uwagi, nikt nie wie, ze w środku piękne tricolorki się chowają
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]