Żywe Srebro.........ma DT u Cameo! :*.........Argi Za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 11:30 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Pomidor! 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon paź 12, 2009 11:45 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

myszka007 pisze:Szukamy transportu :!: :!:

!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pon paź 12, 2009 12:14 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Piotr jest w Warszawie ;) trza się go zapytać kiedy wraca :P

Może być do Rybnika, Opola albo Katowic i okolic (tzw. Zabrze, Gliwice, Sosnowiec) tylko Wrocław nie wchodzi w grę, niestety :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon paź 12, 2009 13:13 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Pomęczę Piotra :twisted:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon paź 12, 2009 13:26 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Mam już wstępne informacje od mojej pani doktor:
Na podstawie wyników wątroba nie jest zła. Bilirubina poniżej 1,0 jest w miarę w porządku. Wyniki wątrobowe nie wskazują, żeby się z nią coś bardzo złego działo.
Jeśli chodzi o podwyższoną glukozę, to mogło tak być ze stresu - żeby dokładnie sprawdzić, trzeba by zrobić badanie moczu.
Wetka zaleca zrobienie badań pod kątem trzustki, ale nie "amylazę" - to badanie jest do niczego nie przydatne. Potrzebne jest TLI, które wykonuje Laboklin lub Idexx.
Jeżeli kotka ma powyżej 5 lat - koniecznie przebadać tarczycę: T4 i FT4. Kłopoty z tarczycą są często przyczyną chudnięcia. Nie ma wyniku "pałek" w rozmazie - o to pani doktor pytała.
Jest też zalecenie zrobienia testów FIV i FeLV. Było też pytanie o robaki.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon paź 12, 2009 13:28 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Marcelibu pisze:Mam już wstępne informacje od mojej pani doktor:
Na podstawie wyników wątroba nie jest zła. Bilirubina poniżej 1,0 jest w miarę w porządku. Wyniki wątrobowe nie wskazują, żeby się z nią coś bardzo złego działo.
Jeśli chodzi o podwyższoną glukozę, to mogło tak być ze stresu - żeby dokładnie sprawdzić, trzeba by zrobić badanie moczu.
Wetka zaleca zrobienie badań pod kątem trzustki, ale nie "amylazę" - to badanie jest do niczego nie przydatne. Potrzebne jest TLI, które wykonuje Laboklin lub Idexx.
Jeżeli kotka ma powyżej 5 lat - koniecznie przebadać tarczycę: T4 i FT4. Kłopoty z tarczycą są często przyczyną chudnięcia. Nie ma wyniku "pałek" w rozmazie - o to pani doktor pytała.

Marcelibu :1luvu: baaardzo dziękuje tobie i twojej wetce :1luvu:

Srebrna miała testy, są (-) :D :ok:

A karmę to może jeść tą, którą podałaś...? tego hills'a l/d? czy normalną...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon paź 12, 2009 13:32 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Cameo pisze:
Marcelibu pisze:Mam już wstępne informacje od mojej pani doktor:

Marcelibu :1luvu: baaardzo dziękuje tobie i twojej wetce :1luvu:

Srebrna miała testy, są (-) :D :ok:

A karmę to może jeść tą, którą podałaś...? tego hills'a l/d? czy normalną...

Tak sobie myślę, że dopóki nie ma odpowiedzi na sprawy tarczycy, to ja bym dawała jakąś "lżejszą" karmę. Ale jeszcze zadzwonię do Małgosi wieczorem, bo od rana ją bombardowałam telefonami, a w pracy kocioł miała. Dopiero oddzwoniła o godz. 13.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon paź 12, 2009 13:40 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Kocia [już po badaniach] była trzykrotnie odrobaczona, testy ma ujemne, jadła hillsa , dostawała ten lek o którym pisałaś Marcelibu.
Przed wyjazdem do domku postaramy się powtórzyć badania w tym kierunku o którym mówiłaś :)
Szczerze mówiąc to nie wiemy ile ona ma lat..
Mieliśmy opisane, że coś około 3 lat.. ale raz mieliśmy opis, że kot ma 1,5 roku a miał 8 !
ale dopytamy przy badaniach.

Wielkie dzięki za konsultację :1luvu:

iskra666

Post » Pon paź 12, 2009 13:46 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Może zróbcie pilnie te tarczycowe: FT4 i T4. Jeżeli tu nie będzie przyczyny, to trzustkę (przypuszczam, że to badanie jest drogie). Jeśli to nie da, to może być i nowotwór... przepraszam za szczerość - ale tak mówiła pani doktor.

Marcelibu

Post » Pon paź 12, 2009 14:20 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Nie jestem pewien czy jadła Hill'sa. Nie widziałem tam nigdzie hill'sa :| Kiedyś na samym początku pobytu w izolatce kupiłem obydwu kotom RC Intestinal, bo obydwa miały biegunkę (nie powiem już czym wywołaną...) ale tego było bardzo mało, 1,5 kg. Teraz dostaje mokrą bozitę (jeśli to jest bozita) i lekarstwa z odrobiną Iams'a. Hills'a dostawał Pimpek.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon paź 12, 2009 14:22 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

W samo odrobaczanie też bym nie wierzył. Pimpek też był odrobaczany a i tak znaleziono w jego odchodach jakieś paskudne cysty. Według mnie tylko badanie kupska może dać nam wiedzę o robalach lub ich braku.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon paź 12, 2009 14:54 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Kurcze.. to może faktycznie był Iams.. :oops:
Wetka sama z siebie mówiła, że odrobaczała 3 razy...

iskra666

Post » Pon paź 12, 2009 15:00 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

Wierzę, że podała kotu tabletkę do jedzenia, ale czy ją zjadł to już nie jest takie pewne :| Dlatego jestem za badaniem kupska. Koszt niewielki a pewność 100%
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon paź 12, 2009 15:55 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

No to śpieszcie się z tymi badaniami :wink: bo na 90% Srebrna pojedzie do Cameo w najbliższy piątek, a jak nie to na 99,99% w sobotę :D
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon paź 12, 2009 17:25 Re: ~~~ Żywe Srebro.......ma DT u Cameo! :* Transportu szukamy!

ooooo Piotr.......... :1luvu:

iskra666

[poprzednia][następna]