Pń wyrzucona Milunia z działek - domek na horyzoncie ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 02, 2009 6:59 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Milka już ze mną w pracy - leży na kolanach, już wygłaskana przez wszystkich wujków :lol:

Edit
9.55 : Mila leży grzecznie na kolanach, jest taka ciepła, że zaczynam się zastanawiać, czy nie jest chora :strach: Mam nadzieję, że wszystko jest ok i zabieg będzie mógł sie odbyć ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 02, 2009 10:16 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Zaraz jedziemy 8)

Coraz bardziej się boję, ze może się zabieg nie odbyć ... koledzy co chwilę przychodzą do Mili, stwierdzili, że ona chyba jakaś ciężko chora, bo tak leży bez ruchu na kolanach ;)
Jeden z kolegów zwrócił uwagę na jej poduszeczki - faktycznie, strasznie spuchnięte :( to naprawdę domowy pieszczoszek, który nagle musiał biegać po twardej ziemi ...
Wszystko pokażę wetce.

Teraz Milusia śpi na kolanach (już od paru godzin ;)
Obrazek

Tak wyglądają poduszeczki Mili
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt paź 02, 2009 10:24 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Kciuki za Milunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Od wujka Michała szczególne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt paź 02, 2009 11:47 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Pojechała ...
Obejrzana, obmacana ;) ciąży na macanego brak 8)
Wiek po zębach prawdopodobnie ok.2 lat, raczej mniej niż więcej.
Idzie w pierwszej kolejności. Odbieram ok.16.
Obrazek

Avian

Post » Pt paź 02, 2009 13:13 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Jak zwykle pozno znalazlam watek :oops: :wink:
Trzymam wielkie kciuki za koteńkę :1luvu:

Berute, calym sercem witam Cie na forum :D :D :D Jak miło przywitać Dobrego Duszka z Poznania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 02, 2009 19:40 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Milusia już po zabiegu, ciąży nie było 8)
Teraz odpoczywa w dobrych rękach Berute :1luvu:
Już zdążyła poznać bardzo podobnego do siebie rezydenta, któremu koleżanka na razie nie przypadła do gustu ;)
Pani dr była kicią zachwycona - grzeczna, spokojna, bezproblemowa - po prostu Milusia :D

Dziękuję Hannah12 za pomoc w zorganizowaniu sterylki - moje finanse dla działkowców są już na wykończeniu, a tu jeszcze jedna czeka na swoją kolej (zresztą, to ruda miała ciachana, ale zdążyła urodzić :oops: )

Milko kochana, wracaj szybciutko do formy i mrucz domownikom, tak jak najlepiej potrafisz :ok:
Obrazek

Avian

Post » Pt paź 02, 2009 20:10 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Cóż można więcej napisać.Avian - wielki szacun :1luvu:
Berute - :1luvu:

Milusiu - miałaś wielkie szczęście,że trafiłaś na działkę i na osobę :) :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt paź 02, 2009 21:18 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Milusia zadziwia mnie swoją dobrą formą. Spała do 20.30, kiedy dałam jej wody i otwarłam klatkę. Wcześniej zrobiła si na podkład. Następne półtorej godziny spędziła, głaskana, na kolanach u mojej córki, przytulając się i mrucząc. Jest rzeczywiście niesamowita - przytula się całą sobą. Przed chwilą wypędziłam z garderoby córkę, która chciała spać obok kota na materacu i dałam Milusi butelkę z ciepłą wodą - niech się wygrzeje po zabiegu. Myślę, że noc minie dobrze.

Berute

Od: Czw wrz 24, 2009 21:04

Post » Pt paź 02, 2009 21:46 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Avian pisze:Milusia już po zabiegu, ciąży nie było 8)
Teraz odpoczywa w dobrych rękach Berute :1luvu:
Już zdążyła poznać bardzo podobnego do siebie rezydenta, któremu koleżanka na razie nie przypadła do gustu ;)
Pani dr była kicią zachwycona - grzeczna, spokojna, bezproblemowa - po prostu Milusia :D

Dziękuję Hannah12 za pomoc w zorganizowaniu sterylki - moje finanse dla działkowców są już na wykończeniu, a tu jeszcze jedna czeka na swoją kolej (zresztą, to ruda miała ciachana, ale zdążyła urodzić :oops: )

Milko kochana, wracaj szybciutko do formy i mrucz domownikom, tak jak najlepiej potrafisz :ok:

Avian jak potrzebujesz pomocy to talon do naszej vet wystawimy :)
ale to na Ratajach a Tobie pewno daleko
ale jakby co i masz jakiegoś bezdomniaka do ciachania to zapraszam :) pw lub cos
zawsze staramy się pomóc na ile możemy

Milusiu dużo zdrówka i domu dobrego :ok: :1luvu:
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt paź 02, 2009 21:56 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Złapana :) Pt sterylka

Ania Z pisze:Avian jak potrzebujesz pomocy to talon do naszej vet wystawimy :)
ale to na Ratajach a Tobie pewno daleko
ale jakby co i masz jakiegoś bezdomniaka do ciachania to zapraszam :) pw lub cos
zawsze staramy się pomóc na ile możemy

Mi jest obojętnie gdzie, jestem zmotoryzowana 8)
Z talonu bardzo chętnie skorzystam :oops: dla drugiej mojej działkowej "nówki" rudej Aldony - ale najpierw muszę być pewna, że nie karmi, chyba ok.15.09 urodziła ...
Kocurki jakoś ciachnę hurtem siłami własnymi (właśnie szykuję sie na ciach 5 tymczasików :twisted: )

Milusia nie mogła lepiej trafić, prawda ?
Berute ukochaj córę ode mnie za tak wspaniałą opiekę nad koteczką :1luvu:
Obrazek

Avian

Post » Sob paź 03, 2009 10:18 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Po sterylce :) w DT :)

Noc OK. Milusia nawet nie pisnęła - spała grzecznie, przytulona do ciepłej butelki. Rano zjadła z dużym apetytem, dostała kolejną ciepłą butelkę, ale krótko miała okazję z niej korzystać. Od 7.30 prawie cały czas siedzi u niej moja córka - jest głaskania, ocieranie, udeptywanie, mruczenie, a nawet próby wchodzenia na ramię. Milusia ma dobry humor, jest ożywiona i gdyby nie wygolony brzuszek, nikt by nie poznał, że wczoraj miała operację. A muszę przyznać, że trochę się bałam opieki nad nią. :D

Berute

Post » Sob paź 03, 2009 10:25 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Po sterylce :) w DT :)

Berute, kotki lepiej znoszą sterylkę niż opiekunowie :wink:
A córcie masz fantastyczną :1luvu:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob paź 03, 2009 10:28 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Po sterylce :) w DT :)

Wielkie UFFF :D
Bo to nigdy nie wiadomo, jak się kotka zachowa - każda inaczej znosi zabieg ...
Cieszę się, ze jest dobrze :ok:
Nie smarka za bardzo? Jak oczka?

Wielkie dzięki za opiekę i ogromne uściski dla dzielnej córci-kociareczki :D
Obrazek

Avian

Post » Sob paź 03, 2009 18:06 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Po sterylce :) w DT :)

Od rana Milusia na zmianę: śpi, jest głaskana lub je. Na razie zjadła dwa razy 100-gramowe "mokre" i raz porcję gotowanych serc kurzych z "rosołkiem", w którym się ugotowały. To ostatnie, aby się upewnić, że pije - nie widziałam, aby ubywało wody z miseczki. Martwi mnie trochę, że nie było jeszcze kupki. Teraz Milusia leży u mnie na kolanach, mruczy i grzeje. Jest narawdę b. miłym kotem. Oczy nie łzawią, kataru nie ma, brzuch wygląda OK. Jedyny problem mam z moim kotem, który od wczoraj wieczora nie chce wejść do domu - woli siedzieć w garażu i tylko tam daje się głaskać 8O

Berute

Post » Sob paź 03, 2009 18:43 Re: Pń : tymczas poaborcyjny poszukiwany! Po sterylce :) w DT :)

Berute, wielkie uściski i podziękowania dla Ciebie i Twojej wspaniałej Córeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To, ze rezydent-jedynak reaguje na początku wycofaniem, obrażeniem i zazdrością to niestety standard :( Jestem pewna, ze z czasem sytuacja zmieni się diametralnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raz jeszcze wielkie podziękowania :1luvu: , gorące pozdrowienia i kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]