Alek za TM [*][*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 19:32 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

puss pisze:Igulec, widzę to tak: kot jedzie do was, tam przechodzi operację, i jedzie do Poznania, bo akurat mu się zacznie tymczas od czwartku przyszłego. założycielka wątku będzie nam musiała pomóc logistycznie, czyli przewieźć kota do Ciebie, a później od Ciebie do DT w Poznaniu. pasuje?

Igulec pisze:a jakże :D tylko może niech się jeszcze założycielka wątku wypowie :D

W chwili debilnej radości chciałam napisać - A PO CO WAM Carolinascotties, przecież dacie radę bez Niej :? :oops:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw wrz 17, 2009 19:40 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Dzwoniłam do Pogotowia i Straży dla zwierząt w Trzciance - jedyny dobry chirurg, który może to zrobić w okolicy to dr. Mirosław Klimek w Pile. Postaram się do niego przedzwonić i zapytać, jak by to wyglądało u niego - być może można liczyć na jakąś zniżkę powołując się na Straż.
Mi się wydaje, że nie ma co targać tej biednej kotki do Inowrocławia albo do Bydgoszczy, a następnie do Poznania - na pewno opcja Złotów - Piła (operacja) - Poznań, ewentualnie operacja w Poznaniu - byłaby lepsza i mniej męcząca dla zwierzaka.
Obrazek

cariewna

Od: Czw cze 14, 2007 20:48

Post » Czw wrz 17, 2009 19:42 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Aleksandra59 pisze:
puss pisze:Igulec, widzę to tak: kot jedzie do was, tam przechodzi operację, i jedzie do Poznania, bo akurat mu się zacznie tymczas od czwartku przyszłego. założycielka wątku będzie nam musiała pomóc logistycznie, czyli przewieźć kota do Ciebie, a później od Ciebie do DT w Poznaniu. pasuje?

Igulec pisze:a jakże :D tylko może niech się jeszcze założycielka wątku wypowie :D

W chwili debilnej radości chciałam napisać - A PO CO WAM Carolinascotties, przecież dacie radę bez Niej :? :oops:

Jesteś bossska :D:D:D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Czw wrz 17, 2009 19:58 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

oczywiście, że lepiej byłoby kocinki nie targać po iluś miejscach i najlepiej gdyby operacja odbyła się tam, gdzie kotka ma najbliżej z miejsca obecnego pobytu, a później żeby przyjechała do Poznania.
niestety jednak jest jeszcze różnica między tym, co jest najlepsze a tym co jest realne.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw wrz 17, 2009 20:22 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Igulec, jestes :aniolek:

Zreszta... To nic nowego :twisted:

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 17, 2009 22:25 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

o rany... az sie wzruszylam... jestescie WIELCY!!! bylam dzis u kociczki - karmilam ja, zanioslam jej kojec po moich psach i zapewnialam, ze wszystko sie ulozy - a tutaj taka wiadomosc :)

sprawa ma sie nastepujaco - jutro rano wyjezdzam do Szczecina - wracam w niedziele... na poniedzialek bede miec 100 zl. dla kocicy - dodatkowe pieniadze bede kolowac w tygodniu :)

pozostaje sprawa operacji - i tego, gdzie ma byc przeprowadzona... transport do Poznania biore na siebie.

musze jeszcze raz przeczytac to, co napisaliscie - i ochlonac....

edit - mialam jeszcze napisac, ze w weekend kocica bedzie karmiona i pojona - przez osoby, ktore mieszkaja w domu, w ktorym to nasza bohaterka nocuje :)

co do operacji - jesli rzeczywiscie tylko dr Klimek moze przeprowadzic taki zabieg to moze zgrac to z wyjazdem do Poznania? nie bede miec jutro dostepu do sieci... byc moze zajrze do kafejki - ale to dopiero wieczorem...

-Igulec - rozumiem, ze u Ciebie - czyli w Inowroclawiu mozna przeprowadzic taka operacje, o jakiej slyszalam od tutejszego weta- ze przeprowadzic ja moze dr Klimek w Pile?

-Cariewa -jestem ciekawa, jaki bedzie koszt operacji...
- w razie gdyby byla przeprowadzana w Pile - czy jest mozliwe, zeby takla operacje przeprowadzic w Pile, a potem konsultowac sie juz w Poznaniu?

jestem zakrecona okropnie - najwazniejsze to wybrac najlepsze rozwiazanie dla kotki :) ja sie postaram dopasowac :) nastepny weekend zostaje na miejscu wiec moge "pojezdzic" ;) gdyby operacja byla w Pile - mam tylko 30 km. jednak gdyby trzeba bylo jechacv do Inowroclawia - tez dam rade... :)

pozdrawiam Was i jeszcze raz dziekuje w imieniu swoim i tych pieknych, zmruzonych i ufnych oczu :)
Obrazek

carolinascotties

Od: Wto wrz 15, 2009 21:21

Post » Pt wrz 18, 2009 0:00 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

W Inowrocławiu moja wetka miała już dwie takie operacje. W jednym przypadku - kot Niger - musiał mieć usztywnioną łapę. W drugim przypadku złamanie było stare, ścięgna były pozrywane, łapa trzymała się właściwie na ukrwionej skórze i dlatego była ciepła, zaś po operacji okazało się, ze wraca do poprzedniego stanu no i to zakażenie. Zatem zadecydowaliśmy o odjęciu łapy. Kocio ma się dobrze i śmiga na trzech łapkach jak mało który ;)
Jak zdecydujesz, że kotka ma przyjechać do Inowrocławia, to dopiero będę umawiać operacje. Moja kochana Asia-wetka zawsze znajduje terminy dla takich kotów, dla naszych kotów. Kotka najwyżej poczeka u nas kilka dni. Potem operacja i po kilku dniach będzie mogła ruszać w dalsza podróż z całą dokumentacja operacji, aby nowy wet miał obraz sprawy.Tylko jedna uwaga - z nowym DT i z Tobą w trakcie operacji muszę mieć kontakt telefoniczny, bo może być tak, ze będzie trzeba podjąć jakąś ważną decyzje i nie chcę, aby ktoś miał o coś potem do mnie żal.
Na razie TŻ nie mówiłam o pomyśle. Ale w końcu w sobotę wyjeżdża do Poznania od nas jeden kotecek, w przyszłym tygodniu może maluch się wyprowadzi, to na chwilę może wszak inny wskoczyć.
Kurcze, a miałam marzenie, żeby ograniczyć DT do 10 sztuk :twisted: A może nawet dotrwam kiedyś takiego dnia, że choć przez tydzień będę miała w domu tylko moje dwa koty i psa (a właśnie, jak panna reaguje na inne koty i psy?). Żebym chociaż na trochę przekonała się, jak duże mam od roku mieszkanie :twisted:
Dorota, bez przesady. Ja tej kici zafunduję tylko stres operacji, to jaki tam ze mnie anioł :oops:

Edit - co do kosztu. Ja płaciłam za operacje trójłapka i później za ujęcie jego łapy, czyli niejako za dwie operacje w sumie 150 zł. To cena fundacyjna. Myślę, ze Asia też jakoś niżej policzy. Na pewno można u niej w ratach płacić. Jakby co, my wyłożymy, a Ty uzbierasz i przelejesz na konto fundacji. Damy radę. Na forum nie takie rzeczy się załatwiało. :wink:
Obrazek

Igulec

Post » Pt wrz 18, 2009 8:33 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

A,, podrzucę, może ktoś jeszcze wpadnie na jakiś pomysł...
Obrazek

Igulec

Post » Pt wrz 18, 2009 10:52 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Śliczna Pingwinusia :love:
Trzymam kciuki za powodzenie akcji :ok:
I głaski dla koteńki :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 20, 2009 15:31 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

I co z ustaleniami - no bo dzisiaj niedziela :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie wrz 20, 2009 18:35 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Witajcie -dopiero wrocilam. wroce tu za dwie godziny - musze omowic z bliskimi termin wyjazdu - mysle, ze najlepszy bedzie wtorek.

Igulec - mysle, ze Twoja wetka bedzie najlepsza osoba:)

kotka jest bardzo przyjazna -nie wiem,jak zyje z kotami - bo tu-na podworku chodzi jeden i nie slychac awantur :) psow, ktore tu mieszkaja, nie boi sie i nie atakuje.

myslalam o tym, czy w trakcie operacji nie mozna byloby przeprowadzic sterylki-jednak nie wiem, na ile moze to byc dla niej obciazajace-wiec mysle, ze tu zadecyduje Weterynarz :)

edit-kocica ma sie dobrze-grzala sie dzis na slonku... i tylko zlapki ciagle sie saczy...bo ciagnie ja po ziemi...
Obrazek

carolinascotties

Post » Nie wrz 20, 2009 19:27 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Może warto by zrobić chociaż podstawową morfologię przez operacją - wtedy byłoby większe rozeznanie w sytuacji.

Kciuki nadal trzymane! :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 20, 2009 20:11 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

dobrze - mam ustalone terminy :) mam nadzieje, ze i Wam podpasuja -

rozumiem, ze tymczas jest nadal aktualny :)

puss pisze:uwaga! będzie tymczas dla kotki w Poznaniu, pod następującymi warunkami: domek może się aktywnie zająć kotką od przyszłego czwartku, więc trzeba się zająć sprawą operacji, bo od przyszłego czwartku domek może spokojnie jeździć z kotką na kontrole, itp. prosimy tylko o wsparcie finansowe na leczenie. domek resztę bierze na siebie. jeśli warunki odpowiadają, proszę o kontakt na pw ;)

We wtorek pojade do Inowroclawia - Igulec - w ktorych godzinach najbardziej Ci odpowiada?
chcialabym wrocic, kiedy jest jeszcze jasno - ostatnio mnie kurza slepota dopada... poza tym atakuja mnie sarny i zajace, ktore kochaja wybiegac na srodek drogi wtedy, kiedy to ja jade - tak jakby wiedzialy, ze predzej sie rozbije, niz po nich przejade ;)

co do badan krwi - niestety nie bede miec jutro czasu - pracuje do wieczora... moze nawet dluzej ;)po to, by urwac sie we wtorek :)
Obrazek

carolinascotties

Post » Pon wrz 21, 2009 0:47 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Mnie w zasadzie odpowiada o każdej porze.
Zatem we wtorek kicia jest u mnie - Ty ją przywozisz. Ja ustalam operację - jakąś przedpłatę już będzie można wetce dać? I jak logistycznie potem?
Obrazek

Igulec

Post » Pon wrz 21, 2009 8:33 Re: ok.PIŁY- tymczas i operacja-polamana lapka-mloda kotka

Igulec pisze:Mnie w zasadzie odpowiada o każdej porze.
Zatem we wtorek kicia jest u mnie - Ty ją przywozisz. Ja ustalam operację - jakąś przedpłatę już będzie można wetce dać? I jak logistycznie potem?

jutro sie widzimy :)
czekam na wiadomosc w sprawie tymczasu w Poznaniu-mysle, ze najlepiej bylobyu zrobic akcje przewiezienia do Dt w weekend - czy taki scenariusz Tobie odpowiada?

jutro bede miec 50 - 100 zl.

i jeszcze jedno pytanie - jesli powstalby watek bazarkowy - na jakie konto maja wedrowac wplaty?

edit - myslicie, ze moge z kotka jechac bez transportera? czy zrobic prowizoryczna przegrode miedzy moim przedzialem, a jej? :) kiedy wiezlismy ja do weta - zachowywala sie ok - nie wiem jednak, jak dluzsza podroz na nia wplynie :)
Obrazek

carolinascotties

[poprzednia][następna]