Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
IKA 6 pisze:
A wracając do Rysi to zrobiła się z niej straszna gaduła. Teraz śpi, ale jeszcze godzinę temu najpierw zaczeła mnie podgryzać potem pyskować bo nie zwracałam uwagi na nią tylko sprzatałam pokój. Wg mnie z oczkiem coraz lepiej. Ale poczekajmy. Dzisiaj po południu jade do veta to się wszystkiego dowiem. Czy wszystkie persy lub persopodobne czyli plaskate zawsze tyle śpią? Nie wiem czy to normalne czy ona po prostu odsypia złe czasy. Dzisiaj nawet pozwoliła sobie pazurki obciąć![]()
kinga w. pisze:Widziałam. Jakby to... Ja z tych co to nie lubią persów. W sensie że persy mi się nie podobają z racji ich plaskatej urody, ale umiem docenić wkład pracy i serca włożony w pielęgnację i przemianę z "zapłakanego" skołtunionego kota w pięknie utrzymane zwierzę. Poza tym, wyjaśnię może od razu, że "nie lubię" nie znaczy skrzywdzę lub pozwolę krzywdzić - po prostu jak najbardziej dostrzegam zwierzaka w zwierzaku, tylko to nie mój typ pupila. Gdybym natrafiła na persa plaskacza w potrzebie, pewnie coś bym robiła żeby pomóc, ale na DS... NIe umiem z tym obrażonym wyrazem persiego pycholka.
IKA 6 pisze:Widzę że chyba się na ta stolicę obrażę. Jak można powiedzieć persopodobny i to ze śląska. A co myśmy inni![]()
A wracając do Rysi to zrobiła się z niej straszna gaduła. Teraz śpi, ale jeszcze godzinę temu najpierw zaczeła mnie podgryzać potem pyskować bo nie zwracałam uwagi na nią tylko sprzatałam pokój. Wg mnie z oczkiem coraz lepiej. Ale poczekajmy. Dzisiaj po południu jade do veta to się wszystkiego dowiem. Czy wszystkie persy lub persopodobne czyli plaskate zawsze tyle śpią? Nie wiem czy to normalne czy ona po prostu odsypia złe czasy. Dzisiaj nawet pozwoliła sobie pazurki obciąć![]()
Serniczek pisze:co z tym Śląskiem jak pragne zakwitnąć????wczoraj się Sosnowiec obrażał dzis Ruda....Ruach my chyba jesteśmy jednak okropne......
![]()
![]()
Ruach pisze:IKA 6 pisze:
zazwyczaj: dużo śpią
zazwyczaj: dużo gadają
zazwyczaj: raz lub dwa razy dziennie dostają szajby
zazwyczaj: czekają przy drzwiach i odprowadzają do drzwi
zazwyczaj: słodkie są jak pieron, chociaż: raz lub dwa razy dziennie dostają szajby
zazwyczaj: kochają na zabój
czasami: TY kochasz je nad zycie ( chociaż są jak każdy inny kot: niesforne, niegrzeczne, drapiące, chorujące, upierdliwe etc etc etc )
Rysia po prostu normalna kota jest
Birfanka pisze:To jak kot nigdy nie drapie, to nie jest normalny kot?
Użytkownicy przeglądający ten dział: niafallaniaf i 23 gości