ADOPCJE PUCHATKOWA Poznań - 2 persie nieszczęścia.. :( s. 96

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Będę wpłacać co miesiąc na ratowanie puchatków kwotę (w PLN):

Ankieta wygasła Czw cze 25, 2009 11:56

5
4
25%
10
5
31%
15
1
6%
20
3
19%
powyżej 20
3
19%

Liczba głosów : 16

Post » Pon mar 09, 2009 11:52

I drugie bardzo dobrze.
Legnica

Post » Pon mar 09, 2009 11:57

Serniczek pisze:jedna rzecz-ja jestem za umieszczeniem w regulaminie czy w umowie(jak nie ma)takiej uwagi,ze Prezes,Koordynator lub osoba upoważniona ma prawo do sprawdzania warunków w dt tymczasowych oraz monitorowania losu kotów po adopcjach w ds.

O, dzięki.. :D

To ważne moim zdaniem, żeby potem nie było nieporozumień na linii DT/DS..

A sprawy z domem stałym będzie regulować umowa adopcyjna..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon mar 09, 2009 13:19

Ale na umowach trzeba zaznaczyć że będzie wizyta poadopcyjna ,bez określonego limitu czasu

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Pon mar 09, 2009 17:49

OT , aamms przyjedziesz na wizyte poadopcyjna do nas? :twisted:
No, w koncu w Belgii sa juz 3 plaskate...
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Pon mar 09, 2009 22:17

po długim namysle zdecydowałam wkleic ten wątek...jest to niewatpliwie dowód na pewnego rodzaju "sławę"naszych działań-rzecz w tym,ze nie jestem przekonana,że uzywanie naszych linków jako ilustracji złego działania jest własciwe.Powiedzialbym,ze wręcz naganne.Kogo stac na krytyke powinien w argumentacji użyć przykładów własnego skutecznego działania.Rozumiem,ze to niemozliwe......więc..... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... c&start=15
Nie jest moją intencją wzniecanie kłótni na nowo-obserwuje jednak od jakiegoś czasu naprawdę niedobre zachowania wokół Puchatkowa-z tego robi sie ogólna opinia na forum-krzywdząca przeciez,wyrwana z kontekstu.To mnie martwi......ale i złości :evil:
Na watku Dorci przykład zaniechana akcji na dogo-Dorcia ja dokończyła.Gdyby wczesniej psem się zajęto nie byłby zagrozony slepotą.Pytam czemu ma słuzyc cierpienie tego psa? Której ideologii ma bronić i co dobrego z tego ma wynikać?
Serniczek

Post » Pon mar 09, 2009 23:43

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89927 może cos możemy pomóc? sytuacja dramatyczna..... :?
Serniczek

Post » Wto mar 10, 2009 6:44

Serniczek pisze:po długim namysle zdecydowałam wkleic ten wątek...jest to niewatpliwie dowód na pewnego rodzaju "sławę"naszych działań-rzecz w tym,ze nie jestem przekonana,że uzywanie naszych linków jako ilustracji złego działania jest własciwe.Powiedzialbym,ze wręcz naganne.Kogo stac na krytyke powinien w argumentacji użyć przykładów własnego skutecznego działania.Rozumiem,ze to niemozliwe......więc..... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... c&start=15
Nie jest moją intencją wzniecanie kłótni na nowo-obserwuje jednak od jakiegoś czasu naprawdę niedobre zachowania wokół Puchatkowa-z tego robi sie ogólna opinia na forum-krzywdząca przeciez,wyrwana z kontekstu.To mnie martwi......ale i złości :evil:
Na watku Dorci przykład zaniechana akcji na dogo-Dorcia ja dokończyła.Gdyby wczesniej psem się zajęto nie byłby zagrozony slepotą.Pytam czemu ma słuzyc cierpienie tego psa? Której ideologii ma bronić i co dobrego z tego ma wynikać?

Serniczku a może napisać priv do osoby umieszczającej te wątpliwej jakości i nie do końca zgodne z prawdą (vide Konrad) informacje? Mogę to zrobić ale nie za waszymi plecami. Jakby co dajcie znać, bo nie chcę byka strzelić (zasady rządzące forum nie są jeszcze dla mnie do końca jasne :oops: ).

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Wto mar 10, 2009 7:41

Serniczek pisze:po długim namysle zdecydowałam wkleic ten wątek...jest to niewatpliwie dowód na pewnego rodzaju "sławę"naszych działań-rzecz w tym,ze nie jestem przekonana,że uzywanie naszych linków jako ilustracji złego działania jest własciwe.Powiedzialbym,ze wręcz naganne.Kogo stac na krytyke powinien w argumentacji użyć przykładów własnego skutecznego działania.Rozumiem,ze to niemozliwe......więc..... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... c&start=15

Obserwuję ten wątek od początku i trafia mnie, że ktoś specjalnie nie zna sytuacji i wcina się w inne wątki. Tak jakbyśmy kupowały każdego kota :evil:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto mar 10, 2009 7:47

kiwi pisze:OT , aamms przyjedziesz na wizyte poadopcyjna do nas? :twisted:
No, w koncu w Belgii sa juz 3 plaskate...

Fajny pomysł... :lol:
Skoro jest zaproszenie,
to ja może jako kierowca z samochodem... :?: :lol:
Albo ktoś inny skoro ja jestem pracująca... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto mar 10, 2009 8:11

Czy nie rozsądne byłoby założenie zamkniętego podforum dla Puchatkowa na różne takie rozmowy?
Tutaj wątek niech sobie żyje a tam byłyby inne ustalenia i rozmowy, które nie powinny wychodzic poza grono puchatkowe.
Co Wy na to?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto mar 10, 2009 8:19

Kasia D. pisze:Czy nie rozsądne byłoby założenie zamkniętego podforum dla Puchatkowa na różne takie rozmowy?
Tutaj wątek niech sobie żyje a tam byłyby inne ustalenia i rozmowy, które nie powinny wychodzic poza grono puchatkowe.
Co Wy na to?

Myślałam o tym od dawna..
Ale szczerze mówiąc obawaiłam sie zadać to pytanie Rafałowi..
W końcu dlaczego akurat dla puchatych.. :oops:
No i skończyło się na zastanawianiu się..
Ale skoro nie tylko mnie to przyszło do głowy, to może jednak warto spróbować..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto mar 10, 2009 8:35

aamms pisze:Ale szczerze mówiąc obawaiłam sie zadać to pytanie Rafałowi..
W końcu dlaczego akurat dla puchatych.. :oops:

Aamms, na miau jest wiele podforów. Róznych.
Dlaczego dla Puchatych miałoby nie być? Tym bardziej, ze akurat to podforum byłoby z największa korzyścią dla kotów ze wszystkich.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto mar 10, 2009 8:41

To jest świetny pomysł.
Odrębne podforum bardzo by pomogło.
Nie byłoby tyle złej atmosfery.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto mar 10, 2009 9:01

Kasia D. pisze:Czy nie rozsądne byłoby założenie zamkniętego podforum dla Puchatkowa na różne takie rozmowy?
Co Wy na to?

jestem za!!!!!! a wkleiłam to tutaj bo wczoraj mnie to wkurzyło maksymalnie.Osoby ,które tak robia jednoczesnie posługują sie pomówieniami-na sprostowania i argumenty reagują pyskówkami na watkach a nie odpowiadają na priv.(wysłałam stosowne sprostowania),Obrzucania sie inwektywami nie interesuje Puchatkowiczów-podobnie jak cudze watki lub cudze pieniądze.Owszem-jak trzeba pomóc to tak.Dlatego prosze o pomoc kotom Bozeny Wahl(rozmawiałam z Nia na wystawie obrazów.Mówiła ,że choruja bardzo poważnie.)Watek pomocowy wkleiłam.....
Serniczek

Post » Wto mar 10, 2009 9:20

Coraz fajniesze pomysły się pojawiają. Dużo spraw przez weekend było rozważanych.

Jestem za utrzymaniem jednego konta.
Nie wyobrażam sobie Puchatkowa bez aamms i Serniczka.
Podoba mi się pomysł podforum
Jestem za jednym wzorem umowy adopcyjnej (ja korzystam ze wzoru od MariiD i dali)
Rachunki i badania powinniśmy trzymac do wglądu. Jak je wydajemy z kotem to mozna zostawić dla siebie kserokopie.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

[poprzednia][następna]