ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 24, 2009 13:35

Neczka123 pisze:W schronisku teraz sporo małych kociaków. Postaram się wkleić fotki jutro wieczorem...

Są 3 burasy (2 kotki, 1 kocurek), tricolorka, czarno-ruda, biało-bure (2, z czego 1 kocur) i czarna kicia :(

Chyba nic nie poprzekręcałam... :roll:

Wziełam dzisiaj czarno-rudą :1luvu:
Jeden bury kotek chyba nie żyje ale nie jestem pewna. Leżał nieruchomo w transportrze (zauważyłam go) i pan ze schroniska gdzieś go zabrał. Ruszał tak delkatnie nóżnką więc może jest ok :)

Kiki022

Od: Czw lip 23, 2009 20:22

Post » Sob lip 25, 2009 17:26

Bardzo się cieszę i życzę dużo zdrówka maleńkiej. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lip 25, 2009 17:44

Kiki022 pisze:Wziełam dzisiaj czarno-rudą :1luvu:
Jeden bury kotek chyba nie żyje ale nie jestem pewna. Leżał nieruchomo w transportrze (zauważyłam go) i pan ze schroniska gdzieś go zabrał. Ruszał tak delkatnie nóżnką więc może jest ok :)

Super :) I jak ma się kicia ?
Nic mi nie wiadomo o żadnym kocim zejściu... zapytam jeszcze, ale nie sądzę, żeby było coś nie tak.

Ja zabrałam jeszcze w tamtym tygodniu w sobotę burą koteczkę i pojechaliśmy w świat... tzn. do kumpla do nowego domku :D

Mam fotki maluchów, tylko nie mam kompletnie czasu, żeby je zgrać na komputer. Obiecuję, że do poniedziałku wieczorem najpóźniej będą :)

A... no i co u dorosłych kociaków. Biegają sobie kociska wreszcie po zielonym wybiegu, chociaż część itak woli przesiadywać w pokoiku. Za każdym razem, gdy ktoś przychodzi na wybieg - pojawia się pod nogami urocza tricolorka - Priscilla :)
Kocuraki bujają się na drewienkach, skaczą po belkach, wylegują się w te upały pod krzaczkami... o tak, to wylegiwanie to najulubieńsze kocie zajęcie ;)
Ostatnio edytowano Sob lip 25, 2009 17:49 przez Neczka123, łącznie edytowano 1 raz

Neczka123

Od: Czw mar 05, 2009 17:09

Post » Sob lip 25, 2009 17:48

Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob lip 25, 2009 18:27

Neczka123 pisze:
Kiki022 pisze:Wziełam dzisiaj czarno-rudą :1luvu:

Super :) I jak ma się kicia ?
Nic mi nie wiadomo o żadnym kocim zejściu... zapytam jeszcze, ale nie sądzę, żeby było coś nie tak.

Ja zabrałam jeszcze w tamtym tygodniu w sobotę burą koteczkę i pojechaliśmy w świat... tzn. do kumpla do nowego domku :D

Mam fotki maluchów, tylko nie mam kompletnie czasu, żeby je zgrać na komputer. Obiecuję, że do poniedziałku wieczorem najpóźniej będą :)

A... no i co u dorosłych kociaków. Biegają sobie kociska wreszcie po zielonym wybiegu, chociaż część itak woli przesiadywać w pokoiku. Za każdym razem, gdy ktoś przychodzi na wybieg - pojawia się pod nogami urocza tricolorka - Priscilla :)
Kocuraki bujają się na drewienkach, skaczą po belkach, wylegują się w te upały pod krzaczkami... o tak, to wylegiwanie to najulubieńsze kocie zajęcie ;)

Kicia dużo lepiej :) Ma staszny motorek w pupie i biega po całym mieszkaniu :) Myśle, że wbrew opinii weterynarza kicia dojdzie do zdrowia, ma duuuuuży apetyt i jest coraz bardziej energiczna :)

O tutaj jest - >> Obrazek

W schronisku jest jeszcze podoba kotka (chyba jej siostra) --> Obrazek

Pierwsza do mnie przybiegła i w sumie już miałam ją zabrać ale zobaczyłam Sarę (tzn moją obecną kicię) i wydała mi się taka krucha i bezbronna :roll: :roll:

Jak wybierłam kiciulka to zauważyłam w niebieskim transporterze (stał po lewej stronie) kotka szaro burego, prawie wogóle się nie ruszał. Pan który pomagał mi w wyborze kotka zabrał go gdzieś, kotek wyglądał na ledwo żywego tzn malutko ruszał tylkną nóżką. Póżniej zapytałam jak tam kotek i ten pan powiedział, że ok. Ciekawa jestem co tam z tym kotkiem ? :?: :?: :?:

Kiki022

Post » Sob lip 25, 2009 19:07

Wszystkie Orzeszki są kochane :1luvu:

Ja to sobie tak wymarzyłam Sylvia&Sara&Sabinka

Sylvia i Sara już są u mnie. Kiedyś przyjdzie czas na Sabinkę (narazie nie mam możliwości ;() I Sabinka również będzie Orzeszkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kiki022

Post » Pon sie 03, 2009 7:14

Co z tym maluszkiem w schronisku którego pan wyniósł?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon sie 03, 2009 8:01

kasia86 pisze:Co z tym maluszkiem w schronisku którego pan wyniósł?

Nie żyje :(

Kiki022

Post » Pon sie 03, 2009 8:04

Kiki022 pisze:
kasia86 pisze:Co z tym maluszkiem w schronisku którego pan wyniósł?

Nie żyje :(

:cry: :cry: :cry: [*]
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 06, 2009 19:48

Przepraszam za tą długaśną ciszę.
Już jestem i się rehabilituję :)

Zrobiłam dziś zdjęcia wszystkim Orzechowskim maluchom i większości dorosłych kociaków. Maluchy tak się kręciły, że ponagrywałam z nimi filmiki, więc jakby ktoś miał ochotę zobaczyć któregoś z kiciów w pełnej krasie, piszcie, a ja wrzucę na youtube film z maluchem.
Na maila mogę przesłać fotki w większej rozdzielczości, bo na wklejenie ich tutaj, nie pozwala regulamin ;)

Co do kociarni - środek już całkowicie wykończony, zrobione są cudne kocie szafeczki (zrobię zdjęcia, jak już będą zamontowane). Myślę, że mogę już zawozić do kociarni poduszeczki dla kotów, które od Was dostaliśmy, bo szafka będzie poskładana lada dzień.

Kolejną nowiną jest to, że schroniskowi weterani, którzy mieszkają u nas już hoho i jeszcze dłużej, genialnie się oswajają. Dziś okropnie przytulała się do mnie czarno-biała koteczka, która zawsze uciekała z paniką na widok człowieka. Szczerze mówiąc, byłam dziś oblepiona kocimi futerkami z każdej strony :) Pojawiając się u maluchów - człowiek ma od razu 5 ciałek na kolanach i jeszcze ze 2 trzymające się pazurkami pleców. U dorosłych, wszyscy nie mieszczą się na kolanach, ale chcą być jak najbliżej i mrucząc obcierają się dookoła.

Coraz bardziej lubię koty ;)

Zapraszam do zdjęć, na zachętę dodam, że mamy uroczą maleńką białą kicię z niebieskim i brązowym oczkiem :)

FERRARI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MALEZJA

Obrazek

Obrazek

PRISCILLA

Obrazek

Obrazek

Czarno-biała / jakiś pomysł na imię ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ZDZICHA

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GWIAZDOR

Obrazek

Obrazek

ZOZOL

Obrazek

I kilka ujęć dzieciaków, które niestety niezbyt się udały przy 10 malcach ;)

BURY kot
Największy rozbójnik, straszny przymilak, ma bardzo "delikatną" budowę, ok 2 miesiące

Obrazek
CZARNO-BIAŁY kot
Bardzo drobniutki maluszek, ma około 6 tygodni

Obrazek

Obrazek
BIAŁY kot
Uroczy zbój o niesamowitej urodzie, ok. 2 miesiące.
Na zdjęciach dobrze nie widać - prawe oczko jest błękitne, lewe jasnoczekoladowe

Obrazek

Obrazek
TRICOLORKA
2-miesięczna koteczka z futerkiem we wszystkich kocich kolorach

Obrazek

misz - masz

Obrazek

Jak pisałam wyżej - nie mam fotek wszystkich maluchów, ale mam wszystkich na filmikach. A stan maluchów jest taki:

1. Tricolorka (na zdj. wyżej)
2. Tricolorka 2 (czarna z rudym podbródkiem i drobnymi białymi znaczeniami)
3. Biało-bura; kotka
4. Buro-biała; kotka
5. Bury; kot
6. Czarno-biały; kot
7. Biały; kot
8. Czarny; kot
9. Czarny (biały krawat); kot
10. Czarna (biały maleńki krawacik); kotka

Neczka123

Post » Czw sie 06, 2009 20:55

Neczko, a czy Biedronka jest jeszcze w schronisku, bo cały czas ją ogłaszam? I czy Ferrari, to jest ten Twój ulubiony burasek, bo on też ma ogłoszenia? Wprawdzie ostatnio był tylko jeden mało sensowny telefon w sprawie kota, ale może po wakacjach coś się ruszy.
Maluchom zrobię chyba ogłoszenie zbiorowe.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw sie 06, 2009 22:07

Neczka123 pisze:
TRICOLORKA
2-miesięczna koteczka z futerkiem we wszystkich kocich kolorach

Obrazek

Cudna :love:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt sie 07, 2009 5:52

Obrazek

Ale cudeńka! :1luvu:

Czy Gwiazdor też ma zezolka czy może pomylone zdjęcie z Zezolem? :oops: :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 07, 2009 10:36

wania71 pisze:Neczko, a czy Biedronka jest jeszcze w schronisku, bo cały czas ją ogłaszam? I czy Ferrari, to jest ten Twój ulubiony burasek, bo on też ma ogłoszenia?

Biedronka nadal w schronisku... ale to kicia typowo domowa, niechętnie wychodzi na zewnątrz. Tak, Ferrari to moja ulubiona bura kitka :)
Masz rację, maluchy najlepiej ogłaszać zbiorowo. Jak będziesz pisała nazwy tak, jak ja je ponazywałam, to dojdziemy do tego, który jest który.
Dzięki.
kasia86 pisze:Czy Gwiazdor też ma zezolka czy może pomylone zdjęcie z Zezolem?:oops: :wink:

Ejjj..... :lol:
To jest ZOZOL a nie zezol :P

Gwiazdor nie ma zeza ;) To śliczne, młode kocisko o pięknych zielonych oczach, których mój aparat niestety nie jest w stanie uchwycić...

A z Zozolowymi oczkami też wszystko jest w porządku, tylko... słyszeliście o takich cukierkach ZOZOLE ? :lol: To on jest właśnie takim ZOZOLEM :lol: Ma takie nastroszone, jakby pomięte futerko na pysiu. Troszkę nieśmiały, ale uroczy kocurek.

Neczka123

Post » Pt sie 07, 2009 10:44

:oops:
Zozolek ładnie. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]