Fiołka odeszła ............

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 02, 2009 19:04

Bardzo ważna sprawa - Pini1 nie może sprawdzić stanu konta Fiołki bo we wpłatach ostatnich nie ma nicków, ani informacji że wpłaty z miau lub na Fiołka :? I na dodatek jest problem z wpłatami robionymi z poczty - tam podobno informacje są wycinane :?

Na konto FFA wpływa wsparcie takie ogólne dla Fundacji oraz na poszczególne koty - Pini1 nie znalazła żadnych wpłat dedykowanych Fiołce :oops: A przecież były.

Stąd bardzo duża prośba - proszę wszystkich którzy wpłacili na operację Fiołka o info na stronie lub przez PW - do wyboru.

W imieniu Pini1 przepraszam, ale Fundacja ma teraz pod opieką około setki maluchów - czasu brak, rąk brak ......

Przepraszam za brak wieści aktualnych o Fiołku - ale kontakt z DT utrudniony. Jak nie pada to towarzystwo w ogrodzie przebywa i telefonu nie odbiera :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lip 06, 2009 14:19

Piękna Fiołkowa dziewczynka czeka na wsparcie i domek !

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon lip 06, 2009 22:37

Buka_w_glanach

Od: Czw sie 02, 2007 13:48

Post » Wto lip 07, 2009 11:53

Koteczko, trzymam za Ciebie kciuki! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 08, 2009 16:38

Dzisiaj poszły pieniążki do skarpetki Fiołki z mojego bazarku - 120 zł:

Są od:
catani - 17 zł :dance2: :dance:
Magomi - 100 zł (z nadwyżką :!: :!: za którą Fiołeczek pięknie Cioci :king: dziękuje) :dance: :dance2:
i moje skromne wyrównanie do okrągłej sumy :oops:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lip 08, 2009 20:39

zuzia96 pisze:Dzisiaj poszły pieniążki do skarpetki Fiołki z mojego bazarku - 120 zł:

Są od:
catani - 17 zł :dance2: :dance:
Magomi - 100 zł (z nadwyżką :!: :!: za którą Fiołeczek pięknie Cioci :king: dziękuje) :dance: :dance2:
i moje skromne wyrównanie do okrągłej sumy :oops:

Zuzia96, Catani i Magomi - w imieniu Fiołki baaardzo dziękuję :1luvu: Obrazek

Aleksandra59

Post » Czw lip 09, 2009 13:40

Aleksandra59 pisze:Bardzo ważna sprawa - Pini1 nie może sprawdzić stanu konta Fiołki bo we wpłatach ostatnich nie ma nicków, ani informacji że wpłaty z miau lub na Fiołka :? I na dodatek jest problem z wpłatami robionymi z poczty - tam podobno informacje są wycinane :?

Na konto FFA wpływa wsparcie takie ogólne dla Fundacji oraz na poszczególne koty - Pini1 nie znalazła żadnych wpłat dedykowanych Fiołce :oops: A przecież były.

A może powodem zamieszania w przelewach jest tez to, że kazano dokonywać wpłaty na polne koty, a nie na Fiołkę dokładnie?

Aleksandra59 pisze:z dopiskiem: na cele statutowe Fundacji - dla polnych kociaków oraz nick

Poszła stówka od Klubu Kotów Niewidzących i Niedowidzących.

Jakie obecnie jest saldo wpłat?
Ile jeszcze brakuje?

Rozumiem brak czasu ludzi pracujących przy kotach, ale każdy z nas tak ma. A tu operacja czeka...
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw lip 09, 2009 15:18

marcjannakape pisze:
Aleksandra59 pisze:Bardzo ważna sprawa - Pini1 nie może sprawdzić stanu konta Fiołki bo we wpłatach ostatnich nie ma nicków, ani informacji że wpłaty z miau lub na Fiołka :? I na dodatek jest problem z wpłatami robionymi z poczty - tam podobno informacje są wycinane :?

A może powodem zamieszania w przelewach jest tez to, że kazano dokonywać wpłaty na polne koty, a nie na Fiołkę dokładnie?

Aleksandra59 pisze:z dopiskiem: na cele statutowe Fundacji - dla polnych kociaków oraz nick

Poszła stówka od Klubu Kotów Niewidzących i Niedowidzących.

Jakie obecnie jest saldo wpłat?
Ile jeszcze brakuje?

Rozumiem brak czasu ludzi pracujących przy kotach, ale każdy z nas tak ma. A tu operacja czeka...

Marcjanna - Ty masz rację, to wszystko moja wina :oops: :oops: :?

Przeleciałam wszystkie bazarki Fiołkowe + wpłata Hondy11 + wpłata z Klubu Kotów Niewidzących i Niedowidzących i na dziś na konie Fiołka powinno być 363,55 zł. Mało niestety :(

Aleksandra59

Post » Pt lip 10, 2009 11:21

Aleksandra59 pisze: Przeleciałam wszystkie bazarki Fiołkowe + wpłata Hondy11 + wpłata z Klubu Kotów Niewidzących i Niedowidzących i
na dziś na konie Fiołka powinno być 363,55 zł. Mało niestety :(

mało, ale wiemy na czym stoimy

honda11

Post » Pt lip 10, 2009 11:32

Aleksandra59 pisze:Koszty operacji Fiołka są znane - jest to ok. 2 tys. zł :( Po operacji Fiołek będzie przez 2 tygodnie musiała być w Warszawie - z uwagi na kontrole pooperacyjne. I kosztów tych wizyt nie znamy :? Mam jednak nadzieję, że te wizyty będą po kosztach - tj. tylko zastosowane leki.

Koszty są bardzo wysokie! Czy określił je dr Garncarz, bo słyszałam, że zdarza się mu leczyć bezdomne koty prawie za darmo. Jeśli to jedna operacja to co w niej tyle kosztuje?

Pytam, a nie podważam tego co napisała Aleksandra, bo nie wiem ile kosztują tego typu operacje.

honda11

Post » Pt lip 10, 2009 15:47

piszę migiem - moim zdaniem dr Garncarz by zoperował za mniej - 2000 zł to jest jakaś horendalna kwota..... gdzie tyle biorą? :oops: Chyba nie u niego? Mogę pogadac ale muszę miec informację co jest z małą - taką medyczną. Będę miała za parę dni pieniądze - są one mi potrzebne do spłaty zadłuzenia, ale mogę założyc brakującą częśc, gdyby udało się uzyskac deklaracje wpłaty od odopowiedniej liczby osób np do końca miesiąca :oops: bo operacji dosponsorowac nie mogę :( Ale cenę mogę ponegocjowac no i przynajmniej mozna będzie działac....
Trzeba tylko przywiezc małą do warszawy i zabrac to, co do tej pory zostało wpłacone - 350 to nie jest tak mało. w tym tempie jak do tej pory - no sorki - ale ta operacja odbędzie sie hoho a może i później, a chyba czas tez się liczy, prawda? nie wiem czy to dobra propzycja, ale nic innego do głowy mi nie przychodzi :oops:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt lip 10, 2009 21:31

Never dzięki za chęć pomocy :1luvu:

pini1 pisze:koteczka została poddana badaniom okulistycznym w Klinice Dr Garncarza w Warszawie , znanego okulisty zwierzęcego i może odzyskać wzrok, poprzez poddanie sie operacji diagnostycznej polegającej na usnięciu zaćmy z jednego oka i zadiagnozowaniu stanu siatkówki.
Operacja ta jest bardzo kosztowna i wymaga przeprwadzenia szeregu badań przeopracyjnych zaczawszy od poszerzonych badań krwi skończywszy na badaniu serca.
Po operacji Kicia musi przebywac 2 tygodnie w Warszawie zeby byc pod stałym nadzorem weta okulisty i ma szanse zyc i widziec.

honda11

Post » Sob lip 11, 2009 12:42

Never - dzięki wielkie za ofertę pomocy.

Chcę jednak wyjaśnić, że ta operacja Fiołka jest bardzo skomplikowana - stąd tak wysoki koszt. Te około 2 tys. to koszt szacunkowy, ponadto o czym już wcześniej pisałam jest możliwość uzyskania upustu.

Aleksandra59

Post » Nie lip 12, 2009 0:42

Z tego co ja wiem na ten temat to jest to jak przy zacie usuniecie zmętniałej soczewki i wszczepienie sztucznej. Koszt sztucznej sprowadzanej z zagranicy to ok tysiąc zł stąd wysoki koszt zabiegu ogółem. Bez gwarancji powodzenia. Tak w kazdym razie jest u naszego Kubusia. Bo nie ma jak sprawdzic jak wygląda to co jest pod zmetniałą soczewką.
Nie wiem dlaczego mowa jest o poszerzonych badaniach specjalistycznych. Pewnie można. Zabieg jest podobno bardzo krótki. Jeśli dobrze zapamietałam usuwa sie soczewkę krioskopowo.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie lip 12, 2009 16:47

Fiołka przed zabiegiem musi mieć zrobione dodatkowe badania - ich zakres określi dr Garncarz, jak będzie umawiany termin zabiegu. Specjalistyczne bo wykraczają poza standardowe badanie krwi.
Pewnie chodzi o zdiagnozowanie stanu Fiołka przed podaniem narkozy. Koszty tych badań nie obejmują kosztów operacji - na to nie zbieramy, te koszty pokryje FFA.

Aleksandra59

[poprzednia][następna]