Orzeszki. Wkrótce startujemy z kociarnią.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2008 15:10

Modjeska,
podaj może, kótre koty masz na liście.
Może nie podnosmy juz tych wątków, tylko te, kótrych na liscie nie ma?
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Wto mar 18, 2008 16:34

Czytałam wczoraj wątki, ale każdy, do którego zajrzałam kończył się szczęśliwym domkiem, co mnie mile zaskoczyło. Pewnie przegapiłam jakieś cudne kociaki w potrzebie.

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Wto mar 18, 2008 17:09

Nikt nie pyta o Mićkę, Krysię, Czarnulę, Mietek, Karola, Przytulaka - piękny, wielki, ogromny kocur, podobno 11-letni, oddany po śmierci swojej pani itd.
Niestety te koty nie są kolorowe - bure, czarne, białobure, zwykłe i cudowne
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto mar 18, 2008 17:20

To właśnie fajne,że zwykłe.Czarnula jest piękna,wysterylizowana,buraski wielu ludziom się podobają.Po prostu ludzie z forum są tak zapchani kotami,że nie mogą już więcej pomieścić.Joako /jeśli dobrze napisałam/rozsyła linki do wszystkich znajomych.Na razie bez rezultatu.Może macie znajomych,którzy może nie chcą kota,ale nie mieliby nic przeciwko daniu jakiemuś z nich tymczasu?Nie mam zupełnie pomysłów.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 18, 2008 17:21

mestudio - tam jest jeszcze sporo kociakow :( ale nie wszystkie maja swoje watki ... jesli bys sie zdecydowala, moze zalapalby sie kociak na podwozke we czwartek?
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto mar 18, 2008 17:23

a'propos czarnul - na drugiej stronie jest zdjecie pewnej czarnulki bez lewego oczka :oops: to ktoras z tych wymienionych, czy jeszcze inna bidka?
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto mar 18, 2008 17:55

inna :(
Obrazek

wania71

Post » Wto mar 18, 2008 20:04

:cry: Niestety nie zabierzemy wszystkich potrzebujących. Może się też okazać na miejscu, że mimo zamówień trzeba na cito ratować zupełnie inne koty. Co wtedy? Czy domki tymczasowe, które sie zgłosiły przeżyją zmianę kota?
Przyznam się, że takiej sytuacji chyba boję się jeszcze bardziej niż tego, że nie będą chcieli nam kotów dać. :conf: :strach: :conf: :strach:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto mar 18, 2008 21:19

Gocha17_ pisze:a'propos czarnul - na drugiej stronie jest zdjecie pewnej czarnulki bez lewego oczka :oops: to ktoras z tych wymienionych, czy jeszcze inna bidka?

To ta sama Czarnula :) Oczko było chore, ale na szczęście sie wyleczyło.
Ktoś pytał, ile tam jeszcze jest takich Cudów..... Ano, dużo :(
Na 2 stronie jest jeszcze jedna przepiękna czarnula z białym żabocikiem i wibryskami- Czarna Perełka, znajoma z banerków. Też słodka i przytulasta :) Tylko ona ma już 6 lat, pewnie trudno będzie znaleźć dom dla takiego "starego" kotka... Jej też pewnie trudno byłoby się przyzwyczaić do nowego miejsca, bo jest już od kilku lat i żyje sobie jak kot wolny: wychodzi, kiedy chce, przychodzi, kiedy chce....

Obrazek

Obrazek

9-letni Świerzbik:

Obrazek

6-letni Tygrysek- w bardzo kiepskim stanie, ale nie pozwala do siebie podejść, wbił sie w półkę pod sufitem i czmyha, jak się tylko na niego dłuzej popatrzy:

Obrazek

Prześliczna, ale "nietykalna" dzikuska Misia:

Obrazek

Obrazek

Maciuś:

Obrazek

Szarotka:

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto mar 18, 2008 21:29

Przeurocza, zalotna, przymilna Rudzia, którą opiekunka szacuje na 4 lata... Moim zdaniem ma nie wiecej, niż 2:

Obrazek

Piękna, ale dzika Dymna:

Obrazek

I jest jeszcze takie absolutne cudo: srebrna Whiskas, niestety też dzika...

Obrazek

Obrazek

Niestety, wszystkich nie da sie wyciagnąć... Trzeba pomóc im przetrwać. Mam nadzieję, że Miastozdecyduje sie na budowę prawdziwej kociarni, jak tylko znajdzie odpowiednich i odpowiedzialnych ludzi do prowadzenia schroniska...
Obrazek

agnes_czy

Post » Wto mar 18, 2008 21:37

agnes_czy - taki trochę OT: czy może wiesz, czy miasto coś robi w tym kierunku (zmiana zarządcy schroniska)?, czy to nie kwalifikuje sie do zamknięcia "od zaraz" ze względu na warunki sanitarne? Jakis sanepid czy inspekcja weterynaryjna tam bywa?
Przeciez jak Karol siedzi na linoleum pod którym jest grzyb :strach: , to trudno się dziwić, że koty nie są zdrowe.... Z reszta jak mozna w ogóle trzymać zwierzęta w takiej norze? I jeszcze nazywac to schroniskiem :cry:

madziaki

Post » Wto mar 18, 2008 21:39

A może , tak jak w Łodzi, oswajać je sposobem " na waleriankę" ?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto mar 18, 2008 21:48

Obrazek Obrazek

Te dwie fotki zrobiłam w ostatnią sobotę i będę się upierać, że to dwa różne koty!
Chore Oko i Czarnula
Obrazek

wania71

Post » Wto mar 18, 2008 21:55

wania71 pisze:
Te dwie fotki zrobiłam w ostatnią sobotę i będę się upierać, że to dwa różne koty!
Chore Oko i Czarnula

Co tylko dowodzi, że nie jest prowadzona ewidencja zwierzaków i pewnie nawet pani Stefa nie wie do końca, ile tam jest kotów....

madziaki

Post » Wto mar 18, 2008 22:01

madziaki pisze:agnes_czy - taki trochę OT: czy może wiesz, czy miasto coś robi w tym kierunku (zmiana zarządcy schroniska)?, czy to nie kwalifikuje sie do zamknięcia "od zaraz" ze względu na warunki sanitarne? Jakis sanepid czy inspekcja weterynaryjna tam bywa?
Przeciez jak Karol siedzi na linoleum pod którym jest grzyb :strach: , to trudno się dziwić, że koty nie są zdrowe.... Z reszta jak mozna w ogóle trzymać zwierzęta w takiej norze? I jeszcze nazywac to schroniskiem :cry:

Schronisko rzeczywiscie kwalifikowałoby się do zamknięcia, tylko co dalej???.... Co zrobić z tą ogromna ilością zwierząt i z tymi, co zostaną znalezione jutro, pojutrze, za miesiąc?.... Rozwozić po innych schroniskach???? A są gdzies w Polsce schroniska nieprzepełnione???....
Teren tam jest piękny, rozległy, pięknie zadrzewiony, bezpieczny- gdyby tylko o niego zadbać, to mogłoby tam powstać naprawde dobre schronisko.
Z tego, co wiem, to miasto robi sporo: była państwowa inspekcja wet. i sporządziła rzetelny protokół z bardzo szczegółowymi zaleceniami. Miasto zakupiło sporo nowych, naprawdę dobrych boksów dla psów i obiecuje wyłożyć pieniądze, jak tylko znajdzie odpowiednich ludzi do prowadzenia schroniska..
A na razie...... ręce opadają :crying:

http://dogomania.pl/forum/showthread.ph ... 8&page=115
Obrazek

agnes_czy

[poprzednia][następna]