Witajcie Kochani
Wczoraj bardzo późną porą chodziłam po wsi.
Jutro na naszym terenie odbywa sie samochodowy rajd Barbórki.
To bardzo trudny czas dla mnie,mąż jest wielbicielem rajdów samochodowych ale też jest zdania że małe Dzieci i Zwierzęta powinny siedziec w domach.
Niestety wiejscy ludzie cały czas popełniaja błędy zabierając na ta niebezpieczną imprezę Dzieci i Zwierzęta
Dzisiaj mam zamiart poświęcić wiekszość dnia na uświadomienie mieszkańców żeby Zwierzęta były raczej w domach lub innych bezpiecznych miejscach,a nie puszczone luzem.
Jutrzejszy dzień będzie bardzo nerwowy,wiem jak ludzie reaguja na takie pouczanie,nawet gdy człowiek jet dla nich miły i usmiechniety.
A powiem wam szczerze że trudno utrzymac na gebie usmiech gdy ciemnota sie ciska a mnie się przysłowiowy nóż w kieszeni otwiera
Dzisiaj wieje u nas wiatr halny,jet bardzo silny i wymiata wszystko co sie da,topi sie tez snieg.
Powiada sie u nas że gdy wieje wiatr Halny to górale są bardzo nerwowi i dochodzi w tym czasie do wiekszej ilości kłótni,bójek a nawet samobójstw.
Niestety cos w tym jednak jest i sie sprawdza.
Przypomniał mi sie kawał o wietrze Halnym więc opowiem go tak zeby wam Humory poprawić
W Górach zerwal sie silny wiatr Halny
Idzie sobie góral lasem i patrzy na zniszczenia
połamane drzewa i pasniki dla Zwierząt
Wchodzi na polanę i oczy mu z orbit wylazły
Na polanie jakis turysta ćwiczy sobie pompki
Góral patrzy i kiwa głowa z niedowierzaniem i mówi
Widziołech w zyciu wiele jak Halny powaloł drzewa,jak zrywoł dachy
Ale jak długo zyjym na tym świecie toch jeszcze nie widzioł
Zeby Halny spod chlopa babe wywioł.
Pozdrawiamy Wszystkich z rozwianego kociamowa