Brzusie - jednak zbieramy kandydatury. Do piątku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 23, 2006 13:58

Super :D
Bardzo cieszymy się, że pomoc została niejako "rozmnożona" :wink: :wink:
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Sob cze 24, 2006 18:23

Z wątku Kasi D. wiemy, że pieniążki do niej dotarły, chciałabym jeszcze raz Janie podziękować za wspaniałomyślność :D

A poza tym mamy nowego Klubowicza, którym jest Gucio, kotek Maryny
:arrow: http://upload.miau.pl/1/72770.jpg

Witamy w Klubie nowego Brzusia :D
Obrazek

:D
Obrazek

galla

Post » Sob cze 24, 2006 22:20

Gucio juz dopisany :D
Bardzo dziekuje klubowiczom za wplacanie pieniedzy dziueki waszej chojnosci moglismy pomoc w tym miesiacu Janie ktora wobec dramatycznej wrecz sytuacji w fundacji Felis podzielila sie pieniedzmi
Jana wielkie dzieki za Twoje serce :wink:
Obrazek

123

Od: Sob paź 29, 2005 14:53

Post » Pt cze 30, 2006 12:54

Kochani, wczoraj i dziś powchodziły nam na konto pieniążki kochane :wink:
Wczoraj już nie uzupełniałam listy, bo wróciłam do domu późną nocą z łapanek i innych takich, i sił mi zabrakło na internet (no serio, nawet miau na chwilę nie otwarłam :wink: )
Dzisiaj się poprawiam i uzupełniam listę o nowe wpłaty od: Anji, Kociejbandy, Maryny i Pieguska :D Dziękujem Wam bardzo, bardzom, bardzo :D :D :D

A wiecie, że dzięki tym wpłatom przekroczyliśmy własnie 1000 zł wpłaconych do tej pory składek? :D :D :D

Oczywiście jest to kwota, która ogólnie wpłynęła od marca, czyli od momentu, gdy zaczęliśmy zbierać pieniążki - żeby uzyskać obecny stan konta, od kwoty tej należy odjąć pieniążki, ktore do tej potry przekazaliśmy głodnym i chorym brzusiom. Oczywiście pieniążki te są poprzypisywane do poszczególnych miesięcy, nawet do czerwcaa przyszłego roku :wink: Ale to oznacza, że konto brzusiowe na każdy miesiąc tego roku ma jakiś zapasik. A zapasik ten może się zwiększyć :D :D :D

Kochani, dzięki Wam od marca zebraliśmy już przeszło 1000 zł :D

Tylko coś w konkursie cicho... :(
Obrazek

galla

Post » Pt lip 07, 2006 12:44

W poniedziałek przyszły na nasze brzusiowe konto kolejne pieniążki skladkowe - od Wimy i Blond Tornado. Lista na pierwszej stronie została uzupełniona, a Wam dziewczyny - bardzo, bardzo dziękujemy za wpłaty :D :D :D

Od razu przepraszam, że lista nie została uzupełniona w poniedziałek, ale ja bladym świtem we wtorek (bladym dla mnie, bo dla wielu osób 7:40 to nie blady świt :wink: ) wyjeżdżałam na konferencję. No i w poniedziałek miałam tysiąc rzeczy do zrobienia, więc nawet nie zaglądałam do netu, na forum wkońcu zajrzałam w nocy, bo miałam w poczcie powiadomienie o PW. Ale weszłam na krótką chilę, bo wiecie na pewno, że forum wciąga, a ja musiałam iść spać :wink: No i dopiero wróciłam, więc jak tylko mogłam, uzupełniłam naszą wspaniałą listę cudownych ludzi :D

A jak tam sprawy konkursowe :?:
No napiszcie coś, proszę Was <tu błagająca ikonka>
Obrazek

galla

Post » Pt lip 07, 2006 13:25

Witamy w Klubie nowego Sympatyka :D Sympatyk to Nuffi, a jego opiekunką jest Kattys :D
Zobaczcie, jaki nasz Sympatyk jest sympatyczny:
http://img155.imageshack.us/my.php?image=10021611vc.jpg

Obrazek
Obrazek

galla

Post » Pt lip 14, 2006 21:48

Galla, poproszę o nr konta, nie wpłaciłam jeszcze składek.

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Pt lip 14, 2006 22:50

Już wysyłam :D
Obrazek

galla

Post » Czw lip 20, 2006 0:30

Wczoraj weszły pieniążki od <b>Funi</b> :D
Funiu, dziękujemy Ci z całej mocy naszych brzusiów (a moc to duża, oj duża :wink: )
Lista została uzupełniona na pierwszej stronie :D

Zapraszam też wszystkich, którzy tu zaglądają do typowania osób, którym pomożemy w tym miesiącu. Wyjątkowo robimy to w tym wątku:
:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=46826

Napiszcie też, czy zgadzacie się na podaną tam przeze mnie propozycję rozdziału pieniążków :D
Obrazek

galla

Post » Czw lip 20, 2006 13:52

Zapodziało mi się konto czy mogę prosić jeszcze raz na pw? :oops:

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt lip 28, 2006 0:27

Kochani Klubowicze, IV Brzusiowy Konkurs dobiegł końca.
Na Kociej Dolinie zostanie zamieszczony tekst Anki:

<i>I Ty możesz pomóc...

Usiądź przed siatką schroniska i spójrz w kocie oczy, te zielone, bursztynowe, a czasem niebieskie. Co w nich czytasz? Co Ci mówią? Posłuchaj. Nie zamykaj uszu nawet, gdybyś chciał uciec. Wysłuchaj ich historii – historii bólu, cierpienia, głodu, zimna, i tego co najgorsze – porzucenia. Posłuchaj co my, ludzie zgotowaliśmy naszym braciom mniejszym. Posłuchaj o zamurowanych w piwnicach i cudem z nich wyciągniętych, o wyrzuconych w lesie, o potrąconych i pozostawionych na poboczu, i o zwyczajnie oddanych – bo się znudziły, jak zabawka.
Mówisz – nie mogę tego słuchać, za dużo, za bolesne, co ja mogę zrobić. Ja, jeden człowiek wobec morza cierpienia. Tak, dużo nie możesz. Nie zabierzesz wszystkich, nie nakarmisz, nie wyleczysz. Nie możesz, nie masz środków, nie masz możliwości. Ale coś – możesz. Mało – ale i dużo zarazem.
Możesz wziąć jedno z tych stworzeń do domu, odchuchać, zwrócić wiarę w człowieka. A jeśli i tego nie możesz – bo masz już jednego czy dwa i więcej sobie nie wyobrażasz, albo nie możesz mieć ani jednego – bo alergia, bo masz taką pracę, że nigdy Cię nie ma w domu – wtedy też coś możesz. Możesz jedno jedyne zwierzątko wspomóc wirtualnie, stać się jego opiekunem na odległość, możesz wstrząśnięty jego historią łożyć na karmę, na leczenie, na zabawki nawet. To nie jest dużo. Koty nie jedzą tonami, nie bawią się lalkami barbi i nie grają w gry komputerowe. Im tak niewiele potrzeba.
Jeżeli Ty, i jeszcze ktoś drugi, trzeci, dziesiąty pomoże jednemu jedynemu kotu – o ileż poprawi się ich los. Wyleczone, zadbane, będą miały większą szansę na adopcję rzeczywistą, na to, że ktoś zauroczony ich spojrzeniem weźmie je do domu już na zawsze.
Więc – zatrzymaj się... spójrz przez siatkę schroniska w kocie oczy... i pomyśl – czy naprawdę nie możesz pomóc???</i>

Osobami, które zostały obdarowane są:
Berni
(najwięcej głosów) - 193 zł
Kordonia (troszkę mniej głosów) - 139,20 zł

W konkursie zebraliśmy w sumie 118 zł (pieniążki wpłacili Kociabanda, Piegusek, Kuba1000 i galla). Do tego doszły pieniążki nadsyłane przez Klubowiczów dodatkowo razem ze składkami - zebrało się tego 75 zł.
Natomiast ze składek zebraliśmy na lipiec 139,20 zł.

Dziękujemy Wam, kochani, za wpłaty, głosowanie, no i oczywiście - teksty :D Jak zwykle można na Was liczyć, choć tym razem w kwestii tekstów odzew nie był duży :wink:
Na przełomie października i listopada proponuję zrobić następny konkurs, mam już nawet pomysł, a Wy myślcie nad swoimi pomysłami na konkurs - wspólnie zdecydujemy, w jakiej dziedzinie wystartują Klubowicze następnym razem :wink:
Obrazek

galla

Post » Pon sie 07, 2006 4:57

Lista składkowa na pierwszej stronie naszego wątku została uzupełniona o nowe wpłaty :D Kochani, uprzejmie donoszę, że dizęki Wam mam na sierpień już prawie 200 zł :D
Bardzo, bardzo Wam dziękujemy :D :D :D
Obrazek

galla

Post » Śro sie 16, 2006 16:14

Mamy połowę sierpnia, więc czas najwyższy, by komuś sierpniowo pomóc.
Czekamy więc na Wasze propozycje osób, którym pomożemy :D
Obrazek

galla

Post » Czw sie 17, 2006 9:09

Pani Danusia Adamczyk - kto ją zna wie, jak bardzo potrzebuje pomocy. Kto nie zna - w skrócie: kilkanaście kotów w domu (wszystkie uratowane od niechybnej śmierci) plus ok. 80 kotów wolno żyjących. Większość dzikich kotek jest wysterylizowana i to dzięki pani Danusi - ona rozstawia klatki-łapki, nosi te kociny do weterynarza i potem kilka dni hospitalizuje w domu, a jak już dojdą do siebie oczywiście wypuszcza (chociaż niektóre odmawiają powrotu na wolność). Na dodatek fundacja, która pomagała w sterylkach i leczeniu kotów dostała połowę dotacji, jaką dostawała wcześniej i dłużej finansować leczenia i sterylek dziczków nie będzie. I pani Danusia została sama z ogromem problemów. Rozmawiałam z nią dwa dni temu i jest naprawdę bliska depresji, na dodatek straciła kolejną kotkę (to już 6 kot w tym roku). Jestem przekonana, że pani Danusia jest osobą którą powinniśmy wspomóc i na pewno żadna złotówka nie będzie zmarnowana. Tak więc pani Danusia.
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Czw sie 17, 2006 10:15

Ja popieram głos Kociejbandy, żeby wspomóc panią Danusię Adamczyk w tym miesiącu.

Jakieś propozycje inne? Albo poparcie?
Obrazek

galla

[poprzednia][następna]