Jedno z łódzkich osiedli-45 sterylki.Życie toczy sie dalej.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 14, 2006 12:23

Murka polubiła swoją karmę, domaga sie jej bardzo kategorycznie, i zjada zdecydowanie więcej, niż podano w instrukcji :D
Ale trudno mi odmawiać starszej, głodnej damie :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro wrz 27, 2006 10:55

Wczoraj Czarna Dama wywaliła do głaskania brzucho - głaskala, głaskała, i wyczułam coś jakby przepuklinkę (albo kulkę sadełka).
Przy najbliższej okazji pokaże lekarzowi, już dzwoniłm, kazali obserwować.
Może to jednak sadełko, bo Dama na karmie i/d zdecydowanie utyła :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro wrz 27, 2006 10:56

annskr pisze:Murka polubiła swoją karmę, domaga sie jej bardzo kategorycznie, i zjada zdecydowanie więcej, niż podano w instrukcji :D

kurcze skąd ja to znam :oops:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro wrz 27, 2006 18:20

annskr pisze:Murka polubiła swoją karmę, domaga sie jej bardzo kategorycznie, i zjada zdecydowanie więcej, niż podano w instrukcji :D

Aniu! Pomogę w odchudzaniu- mam 50 % skuteczność. Cziba lepiej, Zuzka średnio :oops: Ale do zakochania (i odchudzania) - polna miętka :lol:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro wrz 27, 2006 18:23

Odchudzanie jest przereklamowane.... Pewnych kotów nie da się odchudzić i jest to potwierdzone naukowo :wink: . Ponadto mogą mieć po prostu "puszyste futerko" :lol: . Oby tylko zdrowe były.....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Sob paź 14, 2006 11:21

Pani karmicielka wróciła, zaczynamy dalsze łapanki :D
Kotki daja się łapać tylko karmicielce, jak my próbowałyśmy to nawet nie raczyły podejść w pobliże klatko-łapki :twisted: .
Wczoraj pierwsza z tych które pozostały do wysterylizowania pojechała do weta. Pani karmicielka była zaskoczona, że tak szybko ja złapała, wcześniej próbowała kilkakrotnie i nic, pewnie to ten piątek trzynastego pomógł :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob paź 14, 2006 11:46

iwcia pisze:Pani karmicielka wróciła, zaczynamy dalsze łapanki :D
Kotki daja się łapać tylko karmicielce, jak my próbowałyśmy to nawet nie raczyły podejść w pobliże klatko-łapki :twisted: .
Wczoraj pierwsza z tych które pozostały do wysterylizowania pojechała do weta. Pani karmicielka była zaskoczona, że tak szybko ja złapała, wcześniej próbowała kilkakrotnie i nic, pewnie to ten piątek trzynastego pomógł :wink:

Iwcia, jakby coś to ja mogę pomóc w łapaniu - jak wtedy. :)
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Nie paź 22, 2006 22:06

Anskr mam nadzieję, że to zdjęcie Mureczki?
Obrazek
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt lis 03, 2006 15:10

To zdjęcie Mureczki i charakterystyczne miejsce pobytu - gdzie ja, tam i ona - bez narzucania się, czasem na kolanka, ale wytrwale i wiernie drzemie w pobliżu :D
I slicznie pomrukuje :D

kalewala

Post » Pt lis 17, 2006 12:08

Z Mureczką coś niedobrze....
Od kilku dni nie woła głośno na śniadanie, nie chce jeść .... dobrze, że pije...
Buczy na mnie, nie przychodzi spać do łóżka - ogólnie w bardzo złym humorku, takim dajcie mi święty spokój.
W środę byłyśmy u weta - obmacał, zmierzył temperaturę, obwąchał - nic... Mamy poczekać ze dwa dni, aż się objawy ujawnią.
Wieczorem mocno kaszlała - robaki? znowu? skąd?
Wczoraj wróciłam późno do domu, na podłodze kałużka różowej ślinki, w kuwecie strasznie rzadkie i "czujne" coś...
Zadzwoniłam, fachowiec kazał nie histeryzować, sprawdzić, czy nie odwodniona - no nie jest.
Dziś nie dam rady, ale jutro robię jej badania krwi. Dużo pije, miała trochę podwyższoną amylazę, martwię się ....

kalewala

Post » Pt lis 17, 2006 14:47

Mureczko, no co Ty.... :(
Obrazek

Amy

Post » Pt lis 17, 2006 19:54

Jak tam Murcia?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob lis 18, 2006 11:07

Co u babuni? Mam nadzieję, ze lepiej...
Obrazek

Amy

Post » Sob lis 18, 2006 19:45

Sprawdzić trzeba ale na pocieszenie powiem, że moje koty wszystkie przespały dzisiaj cały dzień... Kroker nawet na plasterkach na balkonie nie chciał siedzieć zbyt długo... Nie domagali sie kolacji... No takie flaczki ogólnie... Może to cos z pogodą dodatkowo? A robak też mógł sie jakiś wprowadzić :) Będzie dobrze!
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon lis 20, 2006 11:15

Byłam drugi raz u weta, nadal bez 100% diagnozy ... nadal podejrzenie robaków....
Tyle razy była odrobaczana, dlaczego to paskudztwo ciągle w niej tkwi :(
Na szczęście trochę zaczęła się interesować światem - przyszła do mnie do łóżka,wywaliła stamtąd Kluskę i Hamlecika, i pożywieniem - nie można powiedzieć, żeby jadła z apetytem, ale zachęcana coś poskubie... niestety nie swoją karmę trzustkową, tylko zwykłą.
No trudno, na razie ważne, żeby w ogóle jadła ....

kalewala

[poprzednia][następna]