» Śro sie 03, 2005 11:12
I co nie rusza Was to?
Jakoś nie widzę poruszenia wśród "miłośników zwierząt"?
Krzyk się podniesie dopiero jak już je uśpią?
Albo będziecie świeczki stawiać [']
WTEDY BĘDZIE ZA PÓŹNO
Nie rozumiecie, że w takich przypadkach reakcja musi być SZYBKA i ZMASOWANA, bo inaczej traci sens?
Nie rusza Was to:
Będzie trzeba uśpić
Władze Szamotuł chcą wybudować w Przyborówku schronisko z prawdziwego zdarzenia. Początkowo w projekcie finansowania miały uczestniczyć także gminy ościenne, m.in. Ostroróg i Obrzycko. Te jednak wycofały się. - Dlatego nie jesteśmy w stanie zbudować obiektu dla 100 psów, a tylko dla 20. I tyle będziemy mogli przyjąć - mówił w ubiegłym tygodniu Przemysław Repak, szamotulski radny, lekarz weterynarii, twórca innego schroniska w Obornikach. Rozpoczęta niespełna rok temu budowa powinna zostać ukończona jesienią tego roku.
- Część radnych pragnie ograniczyć lub zlikwidować tę inwestycję. A przecież Ustawa o ochronie zwierząt nakazuje gminom opiekować się bezdomnymi psami i kotami - mówi burmistrz Szamotuł Jacek Grabowski. W piątek wieczorem radni uchwalili, że nowe schronisko przyjmie maksymalnie 60 psów, w tym tylko 40 z przytuliska pani Wandy. - To dla nas kompletna klapa - mówi Anna Poniedziałek, wolontariusz w przytulisku w Sycynie.
Co wtedy się stanie z pozostałymi zwierzętami, skoro pani Wanda nie będzie mogła ich trzymać w u siebie? - Nie wiem, pewnie zostaną uśpione.
A może temat już się przejadł? Fakt parę dni już apeluję bezskutecznie.
Możecie mnie zlinczować - wiem, że tak będzie. Ale uważam, że tę energię, którą teraz poświęcicie na to, żeby napisać jaka to ja jestem beeee i nie wiem co mówię, lepiej byście spożytkowali DODAJĄC JEDNAK SWOJE KOMENTARZE POD TYMI ARTYKUŁAMI.