Kajtek Kostek i Puma, Amber odszedł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2007 13:40 dziękujemy za wiadomości o o Amberku

jest nam niezmiernie miło, że możemy podziwiać kotka Amberka. mój brat żartobliwie nazywał go Brzydal. cały czas się przekomażali i potrafili długo bawić się myszką i wężykiem. wszyscy jesteśmy ciekawi jego dalszych losów. pozdrawiamy z Warszawy. :)

radzio222

Od: Pt lip 30, 2004 19:49

Post » Śro paź 24, 2007 14:43

Irma, pisz co u Was! 8) Nie zawsze piszę, ale zawsze czytam :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lis 20, 2007 9:29

U nas troszke się działo. Amberek był chory - miał biegunkę, na pewno nie od jedzenia bo jedzą wszystkie to samo - mokrą bozitę i suche RC dla kastratów. Przyplatała się jakaś wirusówka, dzięki temu, że Amber był szczepiony choroba przebiegła łagodnie, miał podawane kroplówki i zastrzyki. To święty kot syjamski - zniósł wszystko ze stoickim spokojem :D Teraz już zdrowy wesoło bryka z reszta kotów i wrócił do swoich nawyków budzenia pani rano w celu podania śniadania biednym głodnym kotom. A że jest żarłoczkiem to rozpoczyna akcję tak gdzieś od 5 rano :D Jak zbyt długo nie reaguję potrafi pozrzucać wszystko ze stołu. Ostatnio udało mu się oblać mnie wodą - przy łóżku stała szklanka z woda i tak sprytnie ją zrzucił, że spadła pani na głowę :lol: Zdolny, kochany kot. Śpi zawsze w łózku i to najczęściej pod kołdrą, przytulony do mnie.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Śro gru 19, 2007 12:21

Obrazek

Irma

Post » Pon gru 24, 2007 8:50

U nas wszystko w porządku. Koty biegaja podekscytowane przygotowaniami światecznymi. A tu Kolcia rozleniwiona:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mamy w domu kolejnego gościa na tymczasie to Tosia, która po świetach jedzie do nowego domku. Na razie szaleje z moimi kotami. A to ona:
Obrazek
Obrazek

Irma

Post » Pon gru 24, 2007 9:50

czesc kociaste :D
i Irnko
Wesołych Świat całemu domkowi :D

Irma-mysl nad Misiem, mysl-ja mu wczoraj szepnełam do uszka ,ze ma szanse :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lut 19, 2008 8:37

Dawno nic nie pisałam, ale tez nic specjalnego się nie działo. Zima. Kociaste grzeja dupki na kaloryferach albo jak Amber pod kołdrą. Kolejne tymczasy pojawiają się, sa leczone, odchuchane i wydawane do domków. Misiek był u nas, miał operację oczu i juz jest w swoim domku. Teraz mieszka z nami Bajeczka, która ma złe nerkowe wyniki i guzki na sutkach. Zbijamy mocznik i trzeba będzie ją zoperować. Moje koty ją bardzo polubiły, szaleja, brykaja razem. Bajka to taka gosposia pilnuje ich bardzo, jak sie tłuka to wpada miedzy nich, każdy dostaje łapa na opamietanie i juz jest spokój :D Amber próbuje zdominowac Kajtka ale ten się nie poddaje więc od czasu do czasu robia sobie probę sił, ale bez pazurów, jedynie troche pobiegaja i poskaczą. Dobrze to na nich wpływa bo trochę kalorii stracą :wink: A wszystki uwielbiaja jeść i gdybym im dawała tyle ile chcą to by sie toczyli jak beczki. Ale twarda jestem :twisted:
Obrazek

Irma

Post » Wto mar 04, 2008 9:15

U nas wszystko w porządku. Bajeczka juz po operacji, na razie w kaftaniku bo dobiera się do szwów. wiosna idzie a moje kociska rozleniwione w pościeli :D
Obrazek Obrazek
Jedynie Kajtek woli spać na melach w walizce :D Kolcia słabo je i zauważyłam, że trzeba jej będzie zrobic porządki w pysiu bo ma zęba do usunięcia. Może dlatego nie za bardzo chce jeśc bo ją boli. Na razie dostaje taki antybiotyk na zapalenie dziąseł. Jak Bajeczce usuną szwy to weźmiemy się za Kolcię :twisted:
Obrazek

Irma

Post » Wto mar 04, 2008 9:42

no ładnie :lol:
a Wy pewno spicie w budkach i na drapaku :lol:
no jeszcze moze w wieszaczku na kaloryferze :lol:

Mała1

Post » Wto mar 04, 2008 10:07

Amber i Bajeczka udają, ze sie nie widzą i nie wiedzą, ze jedno lezy obok drugiego :lol:

Kciuki za paszczękę Koli

te zęby to jest jakis bubek ewolucji :evil:
wiecznie sa z nimi jakies kłopoty
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro mar 05, 2008 8:16

Jak tak dalej pójdzie to zostanę zupełnie bez talerzy i talerzyków. Codziennie cos tłuką :evil: Oczywiście chłopaki, czyli Kajtek i Amber, ciągle tocza swoje męskie zapasy i gonitwy zmiatając wszystko co stanie na ich drodze. Na szczęście panienki czyli Kolcia i Bajka ograniczaja się do pyskówek :D Kajtek ostatnio zrzucił moją komórkę z półki, rozsypała sie po całym pokoju, po złożeniu działa ale pozostała kłapiaca obudowa. Nie wiem co to za mania zrzucania przedmiotów :evil:
Obrazek

Irma

Post » Sob mar 15, 2008 12:49

Ja pamiętam, że jak Amber był u mnieto w ciągu nocy potrafił zrzucić cały komplet filiżanek z talerzykami...chyba nigdy ich nie lubił :-)

radzio222

Od: Pt lip 30, 2004 19:49

Post » Śro mar 26, 2008 12:16

Pozdrawiamy poswiatecznie i wiosennie. Kalendarzowo wiosna, ale kociaste wiedzą swoje i najchetniej spedzaja czas tak:
Obrazek
Obrazek

Kajtek z utęsknieniem wyglada wiosny:
Obrazek
Amber marzy chyba o pikniku:
Obrazek
Obrazek

Irma

Post » Czw mar 27, 2008 7:45

piekne, szczęsliwe koty :D
tez pozdrawiamy poświatecznie :D

Mała1

Post » Czw kwi 03, 2008 13:58

Amberek coś ostatnio źle sie czuł, była taki nastroszony, miał dreszcze. Tak jakby go cos bolało. Pojechaliśmy do weta - nie miał goraczki, brzuch też nie twardy, wszystko w porządku, osłuchowo też. Wetka podała antybiotyk, tolfedyne i witaminy B. I Amber ożył, zaczłą normalnie sie zachowywać, biegac, bawić. Czy kot może mieć reumatyzm? bo tak czasami wyglada jakby go kości bolały. Mam zamiar porządnie go przebadac jak bede miała pieniązki, za dwa tygodnie.
Obrazek

Irma

[poprzednia][następna]