koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2020 15:38 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:
mir.ka pisze::ok:

Trzykrotka Opiekun wirtualny mir.ka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
to już tym nowym?
smacznego koteczko :catmilk: , coś dostaniesz przed świetami

Tak. Nowym. :D
Źle zrobiłem, bo dałem Izie aparat z włączoną lampą błyskową. Zdjęcia wyszły fajnie. Tuta jeszcze jedno Trzykrotki:
Obrazek

A tutaj Hania Opiekun wirtualny mir.ka
Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro gru 16, 2020 16:43 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Damian- iza71koty pisze:
mir.ka pisze:
iza71koty pisze:
mir.ka pisze::ok:

Trzykrotka Opiekun wirtualny mir.ka
Obrazek Obrazek

Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
to już tym nowym?
smacznego koteczko :catmilk: , coś dostaniesz przed świetami

Tak. Nowym. :D
Źle zrobiłem, bo dałem Izie aparat z włączoną lampą błyskową. Zdjęcia wyszły fajnie. Tuta jeszcze jedno Trzykrotki:
Obrazek

A tutaj Hania Opiekun wirtualny mir.ka
Obrazek Obrazek

piękne kocice :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 17, 2020 11:51 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Henio
Obrazek

Szaraczek Opiekun wirtualny Cindy
Obrazek
Obrazek

Mordusia
Obrazek

Dzikusek i Niusia
Obrazek

Maruda
Obrazek

Ida
Obrazek

Niusia Opiekun wirtualny Aksamitne_Futerko
Obrazek

Misia
Obrazek Obrazek

Mela
Obrazek

Sowa z dziećmi. Ostatnio przychodzą rzadziej w komplecie, bo kilka Osób z działek dokarmia czarne. Jeden czarny siedzi w altanie u ludzi z tej samej alejki.

Szara zza kanałku "wprowadziła" się na stołówkę Strzałki.
Obrazek Obrazek

Strzałka Opiekun wirtualny haw5 Jak Strzałka przyszła pierwszy raz to była przerażona, wygłodniała i chudziutka. Przytyła nam trochę. Teraz jest spokojniejsza, nawet potrafi pogadać trochę, kilka razy się zapędziła i wyleciała spod furtki żeby się przywitać( lub sprawdzić, czy w końcu jestem z jedzeniem, bo ile można czekać?) :D

Damian- iza71koty

Post » Czw gru 17, 2020 12:09 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Cudne i zadbane koteczki, dzięki Wam :1luvu: :1luvu: :1luvu:

inezka70

Od: Nie lip 21, 2019 12:40

Post » Czw gru 17, 2020 12:25 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

inezka70 pisze:Cudne i zadbane koteczki, dzięki Wam :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:D Powinno być :
Cudne i zadbane koteczki, dzięki Wam :1luvu: :1luvu: :1luvu: oraz Darczyńcom i Opiekunom wirtualnym :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Damian- iza71koty

Post » Czw gru 17, 2020 12:28 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Pięknie dziękujemy :1luvu: Dobremu Duszkowi :1luvu: za 20kg Josery Catelux

Mona
Obrazek

Bucia
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Czw gru 17, 2020 12:36 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

nie mogę się napatrzeć jak pięknie te koty wyglądają :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob gru 19, 2020 10:46 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Damianie, zdjęcia nowym aparatem są rewelacyjne, widać jak koty są zadbane i mają cudne futerka, szczerze mówiąc mój jeden kot przy waszych wygląda na zabiedzonego:D Jesteście mistrzami inwestycji, oby aparat posłużył długi czas:)

Dorcia - najwspanialsza i najukochańsza koteczka, ogromnie się cieszymy że tej zimy nie będzie musiała mieszkać w rozpadającej się szopie, bo przekonywania właściciela tej komórki że ona ma tam ciepłe trociny / gąbki jakoś do nas mało trafiło.

Mamy ogromną nadzieję, że kiedyś uda się wyprosić od Ciebie zdjęcie Dorci oraz Srebrnego z lotniska:)) Dorcia to taka cudowna kręcąca się kulka, i ciężko jej zrobić jakieś fajne zdjęcie, ale może jakieś się uda;)
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Pon gru 21, 2020 10:26 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Damian niedawno chyba robił zdjęcie Dorci.Ale widzę ze jeszcze nie umieścił.Nie wiem wydaje mi się że jest zadowolona.Ładnie kuwetkuje.Wieczorkiem wychodzi na chodniczek przy piecu żeby się ogrzać .Ma swoją bazę i kołderkę pod łóżkiem.Je z apetytem.

W sumie mamy chyba 2 lub 3 koty którym nie robimy zdjęć -bo tego nie znoszą i wyglądają wtedy jak wypłochy- min jest to Srebrny.Więc dajemy sobie spokój.Generalnie wątek służy kotom wolnożyjącym- to w sumie tylko Damian czasem lata po mieszkaniu z aparatem żeby jakiemuś zrobić zdjęcie.Ja nigdy na to nie nalegam.Tak więc w sumie pokazujemy je czasem tylko po to aby pokazać ze i tym w domu krzywda sie nie dzieje.

W weekend mieliśmy trochę dodatkowej kociej roboty ale o tym potem.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon gru 21, 2020 10:44 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Podczytuje regularnie chociaż nie piszę. Podziwiam Was :1luvu:
Więcej takich wspaniałych ludzi jak Wy i świat będzie dobry. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon gru 21, 2020 14:10 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

JózefK. pisze:Dorcia - najwspanialsza i najukochańsza koteczka, ogromnie się cieszymy że tej zimy nie będzie musiała mieszkać w rozpadającej się szopie, bo przekonywania właściciela tej komórki że ona ma tam ciepłe trociny / gąbki jakoś do nas mało trafiło.

Na razie mam jedno zdjęcie Dorci. Dorcia zajmuje teraz pokoik wspólnie z Szarusią.

Obrazek

Mam jeszcze kilka zdjęć z domu, ale innych kotów.

Hardy.
Obrazek
Obrazek

Kuba
Obrazek

Wróbel
Obrazek

Sonia
Obrazek

Żabunia
Obrazek

Tygrys
Obrazek

Siostra Tygrysa
Obrazek

Psotka
Obrazek

i 3 zdjęcia z dworu

Ida
Obrazek

Siostra Niusi
Obrazek

Maruda
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pon gru 21, 2020 14:35 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Pięknie dziękujemy za wszystkie zdjęcia :1luvu:
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Pon gru 21, 2020 16:50 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Hardy wymiata :ryk:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto gru 22, 2020 17:50 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 23, 2020 11:24 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

mir.ka pięknie dziękujemy za życzenia. :1luvu:

Kochani pięknie dziękujemy Wam za Pomoc w przetrwaniu tego trudnego okresu.Dzięki Wam te Święta przejdą lżej.Z całego serca dziękujemy Wam za wpłaty :1luvu: i jedzonko dla kociaków. :1luvu:

Suchą karmę która od Was dostalismy mamy a zapasie wiec jesteśmy spokojni.Z puszek raczej nam nic nie zostanie bo dajemy na bieżaco.Oprócz tego z zarobku z bazarku zakupiłam na Swięta kotom worek RC tak jak obiecałam.Reszte środków musze przeznaczyc na dodatki czyli saszetki paszteciki.

W tym roku nieco niemiła niespodzianka ale dzisiaj jeszcze sprawdzę jak wygląda sytuacja w Rossmanie.Zwykle przed Swiętami były promocje a w tym roku całkiem na odwrót i zauważyłam nawet że podkrecili sporo ceny. :|

Nie Wszyscy Opiekunowie nam wplacili ale sytuację podratowały inne Osoby :1luvu: wplacajac dodatkowo Swiąteczny pieniazek.I tak Oto podziekowania dla marmolada18 :201494 za dodatkową wplatę dla Frodo,maczkowa :201494 dla kotków na Wigilijną kolację,inezka70 :201494 dla kotków na Swięta alicat :201494 wpłata na Swięta zjawka :201494 i tutaj usmiechnęłam się jak zobaczyłam przelew jedna wplata dla kotków, druga dla Obsługi kotków .W trakcie Swiat postaram sie zrobić rozliczenie.Jak i rozliczenie bazarku.Po Swiętach planujemy lub pomiedzy Swiętami a Nowym rokiem jeszcze malutki bazarek z perfumami bo schowałam jeszcze dla Was co nie co :smokin: :D przy okazji zakupów na główny Bazarek świąteczny.A wiadomo ze pachnideł nigdy dosć... :D wiec serdecznie zapraszam

Kolejna trudnosć jaką napotkałam i tutaj raz jeszcze chce goraco podziękować Wszystkim Wspierajacym - to zakup mięsa dla kotów na dni wolne.Otóz w tym roku te koszty sa ponad podwójnie wieksze.Mięsny gdzie się zaopatrujemy codziennie w tym roku nie dostał ani kosci ani korpusów.Zwykle gotujemy kosci skórki i do tego porcje udowe.Dzisiaj przywiozłam rowerem 20 kg udek bo nawet porcji udowych nie było.Wykupiłam wszystko co było w jednym sklepie.Potem jeszcze pojechałam do drugiego bo tam mieli 5 kg i zaraz po 12.00 szykuje sie do trzeciego.Gdzie musze zdobyc jeszcze co najmniej 5 kg.Na samo mięso wydałam dzisiaj 100 zł ponad a to jeszcze nie wszystko bo jeszcze musze dokupić.Będzie sporo drożej ale koty pewnie będa zadowolone bo samo czyste mięso .No i do tego muszę jeszcze zrobić zapas makaronu.Lekko nie jest bo nie mam tutaj ani samochodu ani pomocy w zakupach bo Damian ogarnia inne sprawy a na Męża nie mam co liczyc bo chwilowo siedzi jeszcze w Niemczech czekajac na załadunek i sa z tym okropne problemy wiec jest wściekły.

Mamy trochę klopotow.Zaginał nam Szaruś.Wczoraj go szukaliśmy na przemian i dzisiaj muszę isć szukać dalej.Boimy sie też zarazy.Nie wiem mam jakieś takie dziwne odczucie- obym sie myliła ze coś wisi w powietrzu.Sporo kotów przychodzi mi na posiłek nieregularnie.Dzikusek nagle bez powodu wiekszego o ile powodem moze byc podziębienie- sprowadził się z drugiej strony na moje podwórko i na nim zamieszkał.Spi w dubce na działce i co chwilę przychodzi po coś do jedzenia.Niusia została tam sama bo jadły razem.Szukała go dwa dni i też zauwałyłam wczoraj że mało je.Wogóle to jej szukałam prawie godzine i nigdzie jej nie było a zauważyłam jakiegoś dziada w zaroślach który uciekał na mój widok.Budki sprawdziłam wszystko i dopiero wieczorem mi sie objawiła.Ale zadowolona tylko jakaś mokra.Ale wczoraj lało u nas wiec pewnie gdzieś ją poniosło.

To chyba tyle Kochani na razie.W ub.roku na Lotnisku pomiedzy Swiętami a nowym rokiem wybuchła pp i boje się teraz co dalej będzie.Na razie nic sie nie dzieje ale w tamtym roku było tak samo.Nic nie wskazywało ze spadnie na nas ogrom smierci z dnia na dzień.Wiec nie ukrywam jestem w nerwach.

Pozdrawiam i dziekuję Wam :1luvu: :1luvu: :1luvu: za wszystko :201461
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]