Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 07, 2015 20:58 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

krwawnik i owszem, dziurawiec też, lawenda, mięta, oregano, bazylia, lubczyk - rosną przy schodach

z Twoim szczęściem -kup lepiej zioła w torebce a przed domem posadź lawende
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lip 07, 2015 21:02 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

gwizdne ci cos jak będziesz :p kojarzy ktos kocią miete?
Kotka Milka

Post » Wto lip 07, 2015 21:09 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

kocimiętkę i owszem
też do kupienia na targu

estragon przyznaje nie wiem do czego i jak wygląda, ale z kolei pamiętam jak mama suszyła dziurawiec, tony tego wisiały na sznurku pod dachem ;) rzeczywiście fajnie wygląda

piołun kojarzę , mam na łące, ale on chyba niezbyt dobry bo gorzki?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto lip 07, 2015 21:26 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

ale to nie szkodzi bo to na ozdobe i dla zapachu
Kotka Milka

Post » Wto lip 07, 2015 23:57 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

Kotko - ale pamiętaj, ze takie zioła fajnie wyglądają i pachną bardzo krótko. Są siedliskiem kurzu - a nie wytrzepiesz ich, i same pochłaniają domowe zapachy.
Nie lubię suszków - kojarzą mi się ze śmiercią......

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 08, 2015 0:11 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

kurcze.. Mnie suszone kwiaty czy zioła kojarzą sie ze znachorkami zielarkami czy wsią.....
No i ten zapach taki specyficzny przebija wszystkie inne.
Kotka Milka

Post » Śro lip 08, 2015 4:41 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

u nas masakra. Rozpetała się u nas taka burza jakiej w zyciu nie widziałam! Litry wody! Mam nadzieje ze te koty przezyją a nie potopią się!
Kotka Milka

Post » Śro lip 08, 2015 11:50 Re: jedziemy po ZIOŁO!prosze o porady-co i jak suszyc?

okazało sie ze 3 kociaki maja chore oczy. Wsparcie potrzebne!kociaki w krakowie.
Kotka Milka

Post » Śro lip 08, 2015 16:34 Re: Mały kociak z wywalonym zaropiałym okiem-pomocy !

Kotka Milka pisze:pomocy
sąsiadka ma 7 kociat, jedno ma wywalone oko z ropa na wierzchu!
koszt operacji usuniecia gałki ocznej plus antybiotyk to ok 250zl
Sasiadka powiedziala ze nie da na kota i chce go uśpić, :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Błagam o cokolwiek!!

Kóciak juz po usunieciu gałki w krakowie.
Kotka Milka

Post » Sob lip 11, 2015 10:52 Re: kociaki z wadowic chore prosze o wsparcie finansowe!

czy to sa te koty których leczyć nie pozwalają karmicielki ?
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Sob lip 11, 2015 11:35 Re: kociaki z wadowic chore prosze o wsparcie finansowe!

nie to koty u markppolo i mojej sasiadki
Kotka Milka

Post » Sob lip 11, 2015 20:13 Re: kociaki z wadowic chore prosze o wsparcie finansowe!

moj kot wskakuje na łózko i ugniata nóżeczkami posciel dlaczego?robi to codzień
Kotka Milka

Post » Sob lip 11, 2015 20:24 Re: kociaki z wadowic w krakowie prosba o pomoc dla dt!

pachnie mu Tobą, weź go na ręce, poprzytulaj -widocznie potrzebuje więcej uwagi jak inne ;)
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie lip 12, 2015 12:09 Re: mgła przychodzi na drobnych kocich stopkach.

jesteś uczciwa, pracowita i mieszkasz w najbardziej porypanym mieście w Polsce pod względem opieki nad zwierzętami
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie lip 12, 2015 12:22 Re: mgła przychodzi na drobnych kocich stopkach.

g
Ostatnio edytowano Śro lip 22, 2015 18:58 przez Kotka Milka, łącznie edytowano 1 raz
Kotka Milka

[poprzednia][następna]