Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 05, 2014 17:40 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Z naszego FB:

"witam chciałabym prosić o pomoc .
Jestem mamą dwójki dzieci w tym jednego niepełnosprawnego , mam w domu dwa psy i 2 koty samce .
Mieszkam na wsi , przybłąkały się do nas dwie kotki , nikt na wsi nie chcę się nimi zająć , ja cały czas je karmię , jednak jedna z nich już 3 raz sio okociła i jest co róż problem by znaleźć dla kociaków nowy dom doby dom ..
Bardzo bym chciała zatrzymać kotki lecz nie mam funduszy na sterylizację .. czy mogłabym liczyć na jakąś pomoc .
Bardzo kocham zwierzęta dlatego proszę o jakąkolwiek pomoc .
Dzwoniłam już do weterynarza, który przyjmuje w Złotowie , poinformował mnie że od kotki chce 160 zł .
pozdrawiam"

Poprosiłam panią Pauliną, aby zbiła cenę u weta do 120 zł. Wet się łamał i powiedział, że oddzwoni. :roll: Poprosiłam zatem, aby popytała innych weterynarzy w okolicy. Jeszcze tego samego dnia pani Paulina znalazła weterynarza, który zgodził się na cenę 120 zł i obydwie kotki :kotek: :kotek: pojadą na zabiegi w listopadzie. :D :D Wieś, w której mieszkają nazywa się Annopol.

Jedna z kocic już po zabiegu. :piwa:

Wetowi dopiero dobę po zabiegu się dograło, że właściwie nie wierzy, że mu zapłacię i zażądał numeru telefonu do mnie.

Pan doktor do mnie nie zadzwonił, ale najwyraźniej fakt, że telefon posiadam dodał mi wiarygodności na tyle, że wysterylizował na nasz koszt kolejną kotkę. :piwa:

Kocice N°294 i N°295. Faktura na 240 zł miała dziś zostać wysłana do fundacji. Zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lis 05, 2014 20:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. www.powszechnasterylizacja.

violet pisze:Pamiętacie kociaki z drewutni?
Obrazek Obrazek

Dokarmiałam je przez lato, niedawno połapałam i umieściłam w piwnicy,
bo chciałam, żeby były sterylizowane i wypuszczane razem.
Mają teraz 5-6 miesięcy, przyszła pora na ciach :mrgreen: (ich sprytną matkę też muszę w końcu złapać).
Na pierwszym zdjęciu kotek z "lewym" wąsikiem, ten na pierwszym planie, okazał się przemiłą koteczką,
która w piwnicy szybko sama się oswoiła, mruczy, wywala biały brzuszek,
chwyta rękę białymi łapkami bez wysuwania pazurków
i w ogóle jest śliczna i przemiła :201461 i domu trzeba będzie jej szukać :roll:

Druga kotka i kocurek dziczą. Przed wsadzeniem do transportera kawaler walczył jak mały lef!
(wyrósł z tego maleńtasa w prawym rogu drugiego zdjęcia)
Obrazek

Koty są już po zabiegach. Koszty obiecała pokryć Powszechna Sterylizacja :arrow: viewtopic.php?f=1&t=165168
To dla mnie ogromna pomoc, bo nieplanowane wydatki na kocią rodzinkę ze szkolnego śmietnika
(a zwłaszcza leczenie i sterylka Klary oraz szczepienia całej piątki, no i oczywiście odrobaczanie, karma, żwirek)
pochłonęła i znacznie przekroczyła kwotę odłożoną na sterylki kociaków z drewutni.
Bardzo dziękuję PS i jej Darczyńcom :201494

Prezentuję koty, którym pomogła Violet. Dwie kicie N°287 i N°288 oraz kocurek N°289, których zabiegi będą kosztować 300 zł.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Czw lis 06, 2014 0:26 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

Także faktura za kotki N°287 i N°288 oraz kocurka N°289, którymi opiekuje się Violet została szczęśliwie opłacona. ( FV 09/10/2014 z dnia 29.10.2014 na kwotę 300 zł ) :201453

Dziękuję wszystkim, którzy zadbali, aby Sakiewka Powszechnej Sterylizacji była pełna. :201465

Na początku przyszłego tygodnia spodziewam się faktury z Bielska Podlaskiego za dwadzieścia kolejnych kotów z listy wysterylizowanych. :ok:

Chiara

Post » Czw lis 06, 2014 8:42 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

Ja również serdecznie dziękuję za pomoc :1luvu:
bez niej trudno by mi było udźwignąć ten wydatek właśnie teraz.
Wyjaśnienie dla dociekliwych, którym nie zgadzają się pcie:
Przed zabiegiem wiedziałam, że łagodny kotek jest koteczką, płci pozostałych nie znałam.
Gdy z lecznicy dostałam info, że są dwie kotki i kocurek, założyłam, że kocur to ten waleczny "prawy wąsik".
A tu zonk! Czyli waleczna baba :wink:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw lis 06, 2014 12:19 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

violet pisze:Ja również serdecznie dziękuję za pomoc :1luvu:
bez niej trudno by mi było udźwignąć ten wydatek właśnie teraz.
Wyjaśnienie dla dociekliwych, którym nie zgadzają się pcie:
Przed zabiegiem wiedziałam, że łagodny kotek jest koteczką, płci pozostałych nie znałam.
Gdy z lecznicy dostałam info, że są dwie kotki i kocurek, założyłam, że kocur to ten waleczny "prawy wąsik".
A tu zonk! Czyli waleczna baba :wink:

Trzecia pomyłka co do płci w tym tygodniu. :ryk:

Chiara

Post » Czw lis 06, 2014 16:00 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Się kręci! :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Myszka.xww pisze:
Chiara pisze:Jakaś pani właśnie przyniosła do lecznicy w Bielsku Podlaskim wolno żyjącą kotkę z przepukliną wielkości trzech piłek tenisowych. :cry: Pani zgarnęła kotkę w centrum miasta, bo słyszała o fundacji, która sterylizuje. Kotka będzie operowana na nasz koszt, a pan doktor wycenia, że razem ze sterylką kosztować to będzie około 150 zł.

Dobrze, że pani usłyszawszy kotkę zgarnęła. Niejeden usłyszawszy by olał :(

To prawda. Kotka miała mnóstwo szczęścia. Jak każda, do której jakakolwiek pomoc dociera.

Tym bardziej nie odpuszczajmy i rozwijajmy akcję! Niech rośnie w siłę i sterylizuje, sterylizuje, sterylizuje. :ok: :ok: :ok:

Zdjęcia kotki:

:cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przepuklinka przeszła koszmarnie ciężką operację i był moment, w którym wet bał się, że nie da rady. Na szczęście wszystko jakimś cudem się udało, kicia doszła do siebie po zabiegu, a pani, która ją znalazła przygarnęła ją również do siebie i dała dom.

Niestety w dni targowe w Bielsku Podlaskim pojawiają się często koty stare, chore i brzydkie. Są wyrzucane przez ludzi z okolicznych wsi po drodze na targ. To przerażające, ale tym bardziej walczmy razem o każdą sterylizację na tych wsiach i wnieśmy tyle dobrych zmian dla kotów ile tylko zdołamy.

Ze zbiórki celowej dla Przepuklinki zebraliśmy jak dotąd 125 zł, więc ze środków PS dołożymy tylko 45 zł jako koszt sterylizacji zrobionej przy okazji operacji przepukliny. Wiem, że weterynarz powinien za tę robotę dostać kilka stów, poprosił tylko o 170 zł...

Obrazek

Chiara

Post » Czw lis 06, 2014 16:45 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

Prawdziwego mistrza poznasz po pokorze. Wspaniały człowiek.

teraz przydałoby się wsparcie na te nowe faktury, co?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw lis 06, 2014 17:27 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

Faktura za 19 podbielskich kotów na 1 440 zł plus kilka mniejszych w najbliższych dniach do nas dotrze... :strach:

Na szczęście wsparcie dla Powszechnej Sterylizacji wciąż uparcie płynie od stałych i nowych Darczyńców, więc nie pozwalam sobie na uleganie panice. Po prostu musi się udać przetrwać kolejny miesiąc. :ok: :ok: :ok: Musi się udać i koniec. :ok:

Dziękuję, że z nami jesteście. :1luvu:

Chiara

Post » Czw lis 06, 2014 18:40 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę! :))

Właśnie dostałam info od Patrycji z Rejterówki o kolejnych dwóch kotkach :kotek: :kotek: ciachniętych z PS we wtorek.

A to znaczy, Przyjaciele, że wysterylizowaliśmy 300 kotów w pięć i pół miesiąca. :201487 :201487 :201487

Czarno na białym widać, że wciąż przyśpieszamy - sterylizujemy coraz więcej. :201491 :201491 :201491

Za Was! :201478

Chiara

Post » Czw lis 06, 2014 19:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 300 kotów w pięć i pół miesi

a ja wpadłam się pochwalić, że mam 3 talony na sterylki moich podwórkowych Kukułek - liczę, że jedna to kocurek - wtedy talon wykorzystamy na kotkę Pani Kasi - na 18 mam umówiony zabieg trzymajcie kciuki żeby Kukułki dały się złapać - nie mam klatki łapki a jedna nieufna jak mamusia, którą po 2 latach polowania złapałam w sierpniu
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lis 06, 2014 22:45 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Się kręci! :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Po sterylce jest już także działkowa kotka Rysia z Jaworzna. :piwa:

Faktura na 120 zł za sterylizację Rysi N°250 z działek została wysłana do fundacji.

Rysia przed zabiegiem:

Obrazek

Rysia po sterylce. :piwa:

Obrazek

Przyszła faktura za Rysię na 160 zł. W związku z tym czekam z jej opłaceniem na wpłatę celową 40 zł od pani, z którą byłyśmy umówione na 120 zł. :201461

Pani, która pomogła działkowej Rysi N°250 przelała dla niej 60 zł na konto fundacji. :piwa: W związku z tym faktura za jej sterylkę na kwotę 160 zł została dziś szczęśliwie opłacona. :201470 ( FV 3/01/2014 z dnia 18.10.2014 na kwotę 160 zł )

Chiara

Post » Pt lis 07, 2014 1:43 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 300 kotów w pięć i pół miesi

isabell36 pisze:a ja wpadłam się pochwalić, że mam 3 talony na sterylki moich podwórkowych Kukułek - liczę, że jedna to kocurek - wtedy talon wykorzystamy na kotkę Pani Kasi - na 18 mam umówiony zabieg trzymajcie kciuki żeby Kukułki dały się złapać - nie mam klatki łapki a jedna nieufna jak mamusia, którą po 2 latach polowania złapałam w sierpniu

No to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :lol:

Chiara

Post » Pt lis 07, 2014 6:32 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 300 kotów w pięć i pół miesi

to ja się też pochwalę ;)

1 panna już forumowa ;) , 1 kawaler z domkiem, 8 działkowych :)

w tym roku Katowice wybrały do sterylek fajną lecznicę
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lis 07, 2014 6:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 300 kotów w pięć i pół miesi

Gratulacje! To jest wspaniałe, bo jakie życie miałyby koty bez Powszechnej Sterylizacji, wiadomo. Ogromny kawał porządnej roboty.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lis 07, 2014 7:04 Re: Powszechna Sterylizacja N°2 300 kotów w pięć i pół miesi

dziś jadę do Wadowic - na poniedziałek lub jutro chcę umówic te sterylkę o której pisała Kotka Milka
biorę to w swoje ręce :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

[poprzednia][następna]