Tymczasy u horacy7. Basia walczy, koty szukają domów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 01, 2012 13:27 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Iwlajn pisze:Basiu, ponawiam swoje pytanie - czy pani z Warszawy weźmie Bąbla?
Pytam, bo przestałam go ogłaszać kiedy okazało się, że jest dom w W-wie. I teraz nie wiem, odnawiać ogłoszenia?

A tak w ogóle to masz świetne stado. Jeden białasek to naprawdę wygląda jakby był w ciąży :lol:

Niestety nie zorganizowałam tam wizyty więc nic z tego,trzeba go nadal ogłaszać.Pewnie za słabo się starałam. :| Szukam mu tez domu na miejscu lecz trudno o dobry dom.Tuptuś ten głuchy i przez to teraz mocno pewny siebie ,zaczął bić inne koty ,źle napisałam bije kotki nawet Zosię która jest charakterna.Brzusio to on ma ,niestety sprząta miski po innych kotach. :wink: Kleksik jeszcze wystraszony ,siedzi w kąciku,w nocy przyszedł nawet na chwilę do łóżka ale uciekł.Chłopiec jeszcze trochę czasu potrzebuje,rodzina cierpliwa i zachwycona nim. :ok: :ok: :ok:
Niestety biało-rudy kocur który bytował pod blokiem gdy właścicielka trafiła do szpitala i nie wróciła trafił do schroniska.Kot został przez kobietę która sie nim zajmowała wykastrowany lecz nie został zaszczepiony.Kot miziak domowy potrzebuje szybkiej pomocy ,czy przeżyje w schronie?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob gru 01, 2012 13:36 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Rozstania są trudne, ale są najlepszym, co może spotkać nas i koty pod naszą opieką, trafiające do dobrych domów. Uściski, Basiu
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 01, 2012 16:11 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Ale może warto skontaktować się z panią od Bąbla czy to jeszcze aktualne.
Zawsze łatwiej znaleźć chętnych wizytę niż potencjalny domek.
Chyba że Pani już zrezygnowała.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob gru 01, 2012 17:02 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basiu zapytaj Panią. To nie jest blisko nas, ale jakoś pojedziemy z TŻ. O ile nasze niewprawne oko się zda. Niech chłopczyk jedzie na swoje. Jeśli się to uda, to my pojedziemy na przed adopcyjną i poadopcyjną.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob gru 01, 2012 17:10 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

:ok: :ok: :ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Sob gru 01, 2012 18:40 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

meksykanka pisze:Ale może warto skontaktować się z panią od Bąbla czy to jeszcze aktualne.
Zawsze łatwiej znaleźć chętnych wizytę niż potencjalny domek.
Chyba że Pani już zrezygnowała.

O tym też pomyślałam. Z tego co Basiu pisałaś, pani fajnie brzmiała. Może więc warto się odezwać, szkoda ew. dobry dom tracić.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Sob gru 01, 2012 19:23 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

horacy 7 pisze:
Iwlajn pisze:Niestety biało-rudy kocur który bytował pod blokiem gdy właścicielka trafiła do szpitala i nie wróciła trafił do schroniska.Kot został przez kobietę która sie nim zajmowała wykastrowany lecz nie został zaszczepiony.Kot miziak domowy potrzebuje szybkiej pomocy ,czy przeżyje w schronie?

Basiu, ta kobieta oddała go do schronu??????
Wiesz coś o nim? ( wiek, stosunek do ludzi i innych zwierząt, szczepienia itd)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob gru 01, 2012 20:29 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

EVA2406 pisze:
horacy 7 pisze:
Iwlajn pisze:Niestety biało-rudy kocur który bytował pod blokiem gdy właścicielka trafiła do szpitala i nie wróciła trafił do schroniska.Kot został przez kobietę która sie nim zajmowała wykastrowany lecz nie został zaszczepiony.Kot miziak domowy potrzebuje szybkiej pomocy ,czy przeżyje w schronie?

Basiu, ta kobieta oddała go do schronu??????
Wiesz coś o nim? ( wiek, stosunek do ludzi i innych zwierząt, szczepienia itd)

Do pani od Bąbelka napisałam i zobaczymy. :ok:
Tak Ewo ta pani oddala go do schronu,pierwszy raz odwiozła go rodzina lecz uciekł i wrócił pod blok.Ta pani sąsiadka dawała mu jeść lecz nie mogła go przetrzymać bo ma swoje dwa koty. :cry: Dzwoniła do mnie i wtedy o nim tutaj napisałam a dziewczyny chyba Julia zrobiła mu ogłoszenia ,Tobie wtedy też fotki wysłałam jak był ten zainteresowany dom ,niestety nikt się nie zdecydował a pani trudno było to wytłumaczyć.Pani karmi koty na działkach i już nie pierwszy raz nas szantażuje schroniskiem.W ubiegłym roku trzy dzikie pół roczne kotki zabrałyśmy z działek.Szkoda ,że dzwoni jak koty są już dośc duze i nie oswojone i ma pretensje. :o Zadzwoniła dzień przed moim terminem szpitala mówiąc bym biało-rudego zabrała lub odda go do schronu to samo do innej wolontariuszki,niestety nie mogłam go zabrać.Dzisiaj otrzymałam informację ,że kot jest w schronisku.To kot około 5 lat,raczej bez szczepień ,kilka dni temu wykastrowany,podobno miziak niesamowity,kocha człowieka.Czy on da radę w takim stresie po kastracji kot który miał kiedyś dom.

horacy 7

Post » Sob gru 01, 2012 20:34 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

O rany biedny kot może da jakoś rade i ktoś go pokocha ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob gru 01, 2012 20:41 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Basiu, tak jak mówiłam Ci wcześniej, tydzień temu go nie było. Chyba, że pani oddała go w tym tygodniu. Jutro pewnie będę w schronisku, to sprawdzę i dam znać. Jeśli będzie, porobię mu zdjęcia (jak się uda) i odświeżę ogłoszenia :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob gru 01, 2012 20:41 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

lidka02 pisze:O rany biedny kot może da jakoś rade i ktoś go pokocha ....

Jak przeżyje kilka 2-3 tygodnie to ma szansę ,ale czy przetrwa ten czas.Znam dorosłe domowe koty które umierały na moich oczach bo pomoc przyszła za późno piękna niezapomniana przeze mnie tri dla której juz miałam dt i ds ,Juba,Gacuś i wiele ,wiele innych które pamiętam i płaczę gdy o nich pomyślę.O ich życiu decydowały dni niestety. :cry:

horacy 7

Post » Sob gru 01, 2012 20:43 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Oczywiście znowu dostanę po koofrze, że mnożę byty... ale to co na razie do mojej głupiej łepetyny przychodzi to...
Wąteczek dla biało-rudego (nadajmy mu imię)...
No i kampania ogłoszeniowa...
a nawet FB...
Nie wiem, ale tonący....... :oops:

Potrzebne zdjęcia, informacje... no i szczęście...

O, widzę, że Julia cosik napisała, zanim swoje wysłałam...
Może coś pomyślimy nad kolejnym tekstem, ale niech stare ogłoszenia też krążą w necie...

Co myślita Szanowni i Szanowne? :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob gru 01, 2012 20:44 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Nowa_Sztno pisze:Basiu, tak jak mówiłam Ci wcześniej, tydzień temu go nie było. Chyba, że pani oddała go w tym tygodniu. Jutro pewnie będę w schronisku, to sprawdzę i dam znać. Jeśli będzie, porobię mu zdjęcia (jak się uda) i odświeżę ogłoszenia :ok:

Acha13 dzisiaj do mnie zadzwoniła z tą informacją czyli to pewnie teraz niedawno się stał.Ze schroniska niestety nie wszyscy chcą koty boja się chorób ,odchodzenia.Proponowałam go w pierwszej kolejności jak dzwonili o białaski do domów wychodzacych lecz był dla ludzi za stary niestety. :cry:

horacy 7

Post » Sob gru 01, 2012 20:45 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

Jestem za! :ok:
Ogłoszenia mogę porobić nowe, ino tekst potrzebuję chwytający, bo ja przecie nie mam talentów do pisania :oops:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob gru 01, 2012 20:46 Re: Tymczasy u horacy 7. Nowy wątek. Zapraszamy.

meksykanka pisze:Oczywiście znowu dostanę po koofrze, że mnożę byty... ale to co na razie do mojej głupiej łepetyny przychodzi to...
Wąteczek dla biało-rudego (nadajmy mu imię)...
No i kampania ogłoszeniowa...
a nawet FB...
Nie wiem, ale tonący....... :oops:

Potrzebne zdjęcia, informacje... no i szczęście...

O, widzę, że Julia cosik napisała, zanim swoje wysłałam...
Może coś pomyślimy nad kolejnym tekstem, ale niech stare ogłoszenia też krążą w necie...

Co myślita Szanowni i Szanowne? :roll:

Ogłoszenia miał zrobione i Julia by jeszcze odświeżyła,wątek jak najbardziej i imię też.Nie wiem tylko czy FB ?Niestety u takich domowych kotów dzień -dwa to może być życie lub śmierć?

horacy 7

[poprzednia][następna]