Kropeczkowo-Mazurki w nowych domkach,na zawsze w moim sercu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 17, 2012 22:33 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

To ja pozwolę sobie zebrać je w jeden post, bo je rozdzieliłam swoimi :oops:

Monika_Krk pisze:Obrazek

Zuzia - lala nieduża...
a jaka piękna, w deseń ubrana, jednolita i zdecydowana.

Nie ma bajki, piosenki ani wiersza bez "kota burego" - to kolor świata filmu i poezji.
Bajkowa Zuzia, ma nawet kolor oczu idealnie dobrany, do koloru okrycia w tygrysie prążki.
A popatrzcie z jaką znajomością rzeczy pozuje do zdjęcia, główka przechylona, nóżka zgrabnie wysunięta.
Mała Miss Foto ! Urodzona aktorka !

Zuzia jak na przyzwoitą kotkę przystało jest w dodatku miła i towarzyska.

Nic tylko brać , kochać i dziękować za takie cudo.

Czarnulka -piękna kicia na szczęście.

Gładziutkie futerko jak smoła z blaskiem hematytu, z gatunku tych, co to o każdej porze dnia i roku wglądają świetnie.
Oczy - jak u Panny Migotki, od razu widać myślący kot, a i maniery ma salonowe już w tak młodym wieku.
Cud i miód w jednym.
Czarnulka jest ciekawska , roztropna i uwielbiająca przytulanki, do tego rozdaje całusy !

Tyle zalet w jednym młodziutkim kocie to rzecz niebywała, już powinny ustawiać się kolejki do adopcji tego szkraba.
Wystarczy jeden raz popatrzeć na zdjęcie,aby się zakochać i wpaść po uszy.

Któż nie chciał by mieć całuśnego, czarnego, miłego kota ?

Zosia - a raczej Pani Zofia , bo to już dorosła kotka.
To znów powrót klasycznej elegancji w kocim wydaniu, prążek króluje w świecie klasycznej, kociej mody.

Zosia jako kotka w dostojnym wieku, jest zwolenniczką dyskretnego stylu życia i nienagannych manier.
Lubi dobre jedzonko, ciepłe i miękkie kanapy i święty spokój.
Nie od rzeczy jest też głaskanie, w przerwie między spaniem a jedzeniem.

Krynica mądrości, mistrzyni drzemki i ocean spokoju - to wszystko zawiera się w jednej Zosi.
Zosia zna i ceni słowo przyjaźń przez duże P.
Subtelny domator - oto ideał ze snów Zosi, dla którego mogłaby mruczeć "senne Bossa novy".

Bonusia - to raczej zdrobnienie od Bonita , czyli piękna .
Pasuje jak ulał - pełna wdzięku piękność o czarnej karnacji i migdałowych oczach.

Kocia awangarda zawsze ma kolor czerni i szuka wielbicieli wśród ludzi niebanalnych.
Bonusia jest bez wątpienia piękna, a nie dość, że piękna, to jeszcze urocza,miła i towarzyska.
Każdy porządny salon, powinien posiadać swoją Bonusię, dopiero wtedy byłby naprawdę przytulny.
Dość spojrzeć na jej futerko, które przypomina plusz w najlepszym gatunku. Toż to hit !

To nie jest kot w worku, to kotka pierwsza klasa.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto gru 18, 2012 0:55 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

:1luvu:

bardzo, bardzo dziękuję - ogłoszenia piękne :1luvu:
w zaistniałej sytuacji muszę dać mojemu ojcu trochę czasu na ochłonięcie...
ale nie ukrywam,że moim największym marzeniem jest, aby mój czarny lub buraskowy dwupak trafił do mojego rodzinnego domu ... to mój list do św.Mikołaja...

trzymajcie :ok: :ok: :ok:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto gru 18, 2012 8:03 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Ale byloby wspaniale mocne mocne kciuki :ok: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto gru 18, 2012 12:04 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Zatem z całej siły trzymamy za spełnienie marzeń. Wszystkich marzeń :ok:

dana.b

Post » Nie gru 23, 2012 11:01 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Obrazek

Mnóstwa prezentów... dla ludzi też :mrgreen:
radosnych Świąt Bożego Narodzenia :!:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie gru 23, 2012 22:51 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 26, 2012 0:17 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Kochani, dla wszystkich w prezencie świątecznym ...

ode mnie, moich Ludzkich i futrzastych Przyjaciół ...
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

http://www.youtube.com/watch?v=2ED25q_hCEk
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Czw gru 27, 2012 0:19 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Dziekujemy, mam nadzieje, ze mieliscie piekne i radosne Swieta!! Co nowego u kociakow? Jak zdrowko i samopoczucie?
Obrazek

Goyka

Post » Czw gru 27, 2012 19:13 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Aga, czy Tobie ktoś pomaga? ogłoszeniowo? finansowo? psychicznie? wiem, że dorosła baba jesteś, ale w tym świecie pro-zwierzęcym dopiero zaczynasz... jak Ci smutno, albo coś tam - wal na maila albo na telefon!
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 31, 2012 13:46 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Wszystkiego najlepszego!
Obrazek

Życzy Dana z futrzakami: Silverem, Snikersem, Sonią i Pusią.

dana.b

Post » Czw sty 03, 2013 19:13 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Aguś!!! Gdzie jesteś? Czemu się nie odzywasz, nie zaglądasz? Czy coś się stało? :(

dana.b

Post » Czw sty 03, 2013 23:59 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Tez się bardzo martwie a nie mam odwagi zadzwonic :( mam wyrzuty sumienia, bo to moj apel sciagnal na Age kocia rodzinke i teraz ma na glowie 6 zamiast 2 kotow :(
Obrazek

Goyka

Post » Pt sty 04, 2013 0:00 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Bylam pewna ze takie miziaki w mig znajda domki, teraz bedzie coraz ciezej bo już nie sa malymi slodkimi kociaczkami :(
Obrazek

Goyka

Post » Pt sty 04, 2013 11:24 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

Aga nie odebrała też moich pw :cry: Goyka- może jednak zadzwoń.

Też myślałam, że szybciej pójdzie z adopcjami, ale nic nie da się zrobić samym chciejstwem.
Może nowe ogłoszenia trzeba porobić? No ale bez Agi to my tu nic nie zwojujemy, tylko domysły snuć będziemy. Musimy czekać.

dana.b

Post » Wto sty 08, 2013 12:08 Re: Kropeczkowo - potrzebna pomoc, str.18 !!! PILNE !

:?: :?: :?: :roll:

dana.b

[poprzednia][następna]