Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 10:28 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Zofia.Sasza pisze:
Amika6 pisze:
Zofia.Sasza pisze:Lidko02, pisząc, że znasz swój pesel odpowiadałam Amice6. To oczywiste, że go znasz. Nie zamierzałam ani się z Ciebie wyśmiewać, ani Cię dotknąć. Nie rozumiem skąd Twoja reakcja :$ zastanów się jeszcze raz. Moja oferta pomocy jest nadal aktualna.

Tak, odpowiadałaś mnie, ale to było o Lidce i formę tego komentarza ja również odebrałam jako złośliwy przytyk.
Jest bardzo dużo ludzi, którzy na pamięć nie znają swojego Peselu i nie muszą go znać, bo bardzo rzadko się nim posługują.

Małe OT
Mój nick to Zofia.Sasza i tak proszę (....).
A mój Amika6 i też proszę .... :twisted:

Za twoje interpretacje odpowiadać nie mogę. Większość ludzi ma dowód osobisty.
Czasem po prostu można go nie mieć przy sobie.
Czy to takie nierealne, albo naganne jest?

Zofia.Sasza pisze:A w polskiej gramatyce przy odmianie k przechodzi w c. "Lidka" - "Lidce", "Amika" - "Amice". Skoro życzysz sobie niestandardowej odmiany b. proszę - będę od dziś pisać "Amike" EOT
Najlepiej nie odmieniaj wcale.

Nie jest też błędem zdrabnienie np. "Zofia" - "Zosia", a tak Cię to wkurzało w innym wątku :wink: .
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt sie 24, 2012 11:28 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Zajrzałam, ale tu już całkowita paranoja. Naprawdę nie macie już o co się kłócić :roll:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt sie 24, 2012 12:01 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Wpłaciłam pieniądze na konto weta Lidki za sterylkę pierwszej kotki.
Bardzo się cieszę, że kotka została złapana i wykastrowana.
Ponieważ Lidka ma dalej zamiar kastrować swoje stado w Strzelnie, to trzymam kciuki, żeby to się udało. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sie 24, 2012 12:35 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..Marcel badanie krwi na FIV

morelowa pisze:Apteka w Opolu jest, nawet kilka i mogą sprowadzić. Nie pamiętam dokładnie ale dziś mi pani powiedziała coś ponad 40. Jednak doliczając koszt przesyłki do zamówienia w internecie.. to pewnie podobnie.
Nie wymiotowały Wam koty po tym? Bo mam takie doniesienia.. :?

Lidka, kapsułkę każdemu? czy kapsułkę na ileś?

Właśnie o to chodzi, że w tej internetowej aptece pod szyldem doz.pl ceny są niższe niz w "normalnej" aptece tej sieci (sprawdziłam to nie raz i na kilkunastu róznych lekach).
A za przesylkę do wybranej apteki nie płaci się NIC.
Czyli: zamawiasz przez internet na podanej przeze mnie stronie---> wybierasz konkretna aptekę do odbioru----> dostajesz sms-a i maila, gdy jest do odbioru---> idziesz do apteki----> płacisz tyle ile wynosiła cena na stronie internetowej.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt sie 24, 2012 12:50 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

8O
ale ja niedouczona jestem. :oops:
Tzn. byłam :D
Dzięki !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 24, 2012 12:56 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Proszę bardzo. Przy większych potrzebach lekowych, naprawdę można troche zaoszczędzić. Na jednych specyfikach mniej, na innych więcej. Po tym beta-glukanie sama widzisz, ze tu akurat dość sporo.
PS. Oczywiście te różnice cenowe nie dotycza (chyba) leków refundowanych (bo te zdaje się wszedzie kosztuja tyle samo)
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt sie 24, 2012 13:06 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

mimbla64 pisze:Wpłaciłam pieniądze na konto weta Lidki za sterylkę pierwszej kotki.
Ponieważ Lidka ma dalej zamiar kastrować swoje stado w Strzelnie, to trzymam kciuki, żeby to się udało. :ok:

Dzięki :1luvu: dziś jadę po kotkę .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 24, 2012 13:45 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
mimbla64 pisze:Wpłaciłam pieniądze na konto weta Lidki za sterylkę pierwszej kotki.

Dzięki :1luvu: dziś jadę po kotkę .

I to takie proste :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 24, 2012 14:03 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

lidka02 pisze:Myśle że nie ma już co drążyć tego tematu , jak zlapię kotkę dziką na sterylkę będzie wpisane na moim watku i wstawie jej zdjęcie , jeżeli ktoś będzie chciał za dziką kotke PRZELAĆ PIENIĄDZE NA KONTO WETA to bardzo podziękuje.

Lidka, czy bedziesz probowala porozumiec sie z gmina w sprawie sterylek wolnozyjacych kotow?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 14:18 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta..

Beata pisze:
lidka02 pisze:Myśle że nie ma już co drążyć tego tematu , jak zlapię kotkę dziką na sterylkę będzie wpisane na moim watku i wstawie jej zdjęcie , jeżeli ktoś będzie chciał za dziką kotke PRZELAĆ PIENIĄDZE NA KONTO WETA to bardzo podziękuje.

Lidka, czy bedziesz probowala porozumiec sie z gmina w sprawie sterylek wolnozyjacych kotow?

Tak to co mam do gminy zaniosę ...bo jeszcze tego nie zrobiłam .Zaniose to w poniedziałek ale nie mam jak wydrukować więc przepisze ręcznie.I oddam.

lidka02

Post » Pt sie 24, 2012 14:47 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
lidka02 pisze:
Beata pisze:

Tak to co mam do gminy zaniosę ...bo jeszcze tego nie zrobiłam .Zaniose to w poniedziałek ale nie mam jak wydrukować więc przepisze ręcznie.I oddam.

Szkoda, że nie masz faktury za sterylkę. Zaświadczenie, które nam pokazałaś, absolutnie nie jest dokumentem dla księgowości - na tej podstawie nie zwrócą Ci kasy i nie uznają, że masz wydatki.

Może skonsultowałabyś to pismo z Wu? On jest zaprawiony w bojach z administracją.

Lidka, popros weta dzisiaj o wystawienie faktury na siebie i wez ze soba konieczne dane, skoro odbierasz dzisiaj kotke

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 17:06 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Beata pisze:
vega013 pisze:
lidka02 pisze:
Beata pisze:

Szkoda, że nie masz faktury za sterylkę. Zaświadczenie, które nam pokazałaś, absolutnie nie jest dokumentem dla księgowości - na tej podstawie nie zwrócą Ci kasy i nie uznają, że masz wydatki.

Może skonsultowałabyś to pismo z Wu? On jest zaprawiony w bojach z administracją.

Lidka, popros weta dzisiaj o wystawienie faktury na siebie i wez ze soba konieczne dane, skoro odbierasz dzisiaj kotke

Za późno dopiero czytam , juz wróciłam kotke wypuściłam w swoim miejscu , odebrałam Marcela ma do podawania ketokonazol 2 razy dziennie , i za tydzień do kontroli jak nie będzie lepiej testy na FIP i podejrzewają astme..A kotka cały czas w samochodzie śpiewała wieczorem pójdę dać im jeść ciekawe czy do mnie przyjdzie ..

lidka02

Post » Pt sie 24, 2012 17:25 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
Za późno dopiero czytam , juz wróciłam kotke wypuściłam w swoim miejscu , odebrałam Marcela ma do podawania ketokonazol 2 razy dziennie , i za tydzień do kontroli jak nie będzie lepiej testy na FIP i podejrzewają astme..A kotka cały czas w samochodzie śpiewała wieczorem pójdę dać im jeść ciekawe czy do mnie przyjdzie ..

Nie jest za późno. Jeszcze możesz iść po tę fakturę.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sie 24, 2012 17:35 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Nie ma testow na FIP. :roll: O fakturze wiedzialas wczesniej.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sie 24, 2012 17:44 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

moś pisze:Nie ma testow na FIP. :roll: O fakturze wiedzialas wczesniej.

Będzie miał pobrana krew i wysłaną do badania jak mu nie przejdzie .

lidka02

[poprzednia][następna]