KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2012 7:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.08.-26.08.2012 r.
20.08. pon. rano Marta wie. Ewa
21.08.wt. rano Kasia wie. Cookie
22.08. śr. rano Kasia wie Iwona
23.08. czw.rano brak wie. Cookie
24.08. piat rano brak wie. brak
25.08. sob. Dorota wie. Teresa
26.08. niedz. rano brak wie.brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 20, 2012 7:52 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Niedziela wieczór.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 20, 2012 12:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Na "zdrowej":
Orzeszek grzyb z prawej strony na pyszczku przy wąsach :x
Pineska grzyb przy prawym uchu :x Poza tym poprawa.
Dalsze przenoszenie grzybiarzy na kwarantannę nie ma sensu.
Najnowszy kociak ze schronu (może byc Papsi?) ma kiepskie oczka, trzecie powieki do połowy oczek i trochę kicha.
Kamilka ładnie pojadła dobrego suchego i bardzo się domagała miziańska. Ona jak do nas trafiła to miała na całym ciele takie wstrętne strupy i rany, ładniej jej to wszystko poznikało :ok:
Miśka fajnie przybiera na wadze.
Złotą chcę zabrac do weta, bardzo mi się nie podoba, sierśc jej się robi jak u Łezka, sztywna, tłusta, dredowata, do tego cała jest obsypana jakimś łupieżem, mało je, schudła i mocno krzyczy jak chce się ją głasnąc przy ogonie. Może mam schizę, ale wydaje mi sie że z nią jest coś nie tak.
Ogonek daje wycisk Misiaczkowi (temu ze złotymi oczami), cały czas chodzi z jego futerkiem między "palcami" :roll:

W pieczarkarni:
Bert zachowywał się raczej podobnie jak zawsze, zjadł, bawił się, czaił się na worki, a potem spał. On ogólnie ma troszkę słabszą kondycję od reszty i jest mocno chudy :? Proszę go nadal bacznie obserwowac.
Biały maluszek (może byc Vincent?) wszystko robi do kuwetki, nie było ani jednej plamki poza kuwetką, ale miał brzydką kupę i trochę krwi. Proszę zwrócic uwagę, czy to się powtarza. Poza tym płacze w boksie, bardzo chce się bawic z resztą. Powiększyłam mu boks.
Rudzik oczko bez zmian, słaby apetyt, ale szalał jak nakręcony. Podałam mu maści 2 razy.
Łezek miał piękną twardą kupę. Jest okropnie chudy :(
Marice łzawi oczko, proszę przemywac.
Wykąpałam w imaverolu: Łazienkowce, Elenkowce i Arię.
Amelka biedna robiła kupę w biegu, bo Pysiol ją gonił.
Dexter dzisiaj nigdzie nie nalał :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon sie 20, 2012 12:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Na "zdrowej":
Dalsze przenoszenie grzybiarzy na kwarantannę nie ma sensu

To tak jsk u mnie :evil:
Dzisiaj mój mąż był z psem Lesterem w Lupusie, ma grzyba przy wąskich na policzku :evil:
A u mnie w domu poza nim cztery koty, jak się pochorują wszystkie to po mnie, pójdę z torbami :(
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon sie 20, 2012 12:30 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Dexter dzisiaj nigdzie nie nalał :ok:

Wczoraj i przed wczoraj jak byliśmy też przy nas nie napryskał.
Ale mam takie pytanie ogólnie :) bo wczoraj zapomniałam zapytac.
Czy on czasami nie dostaje nadal tego czegoś na uspokojenie :roll: bo jest od czasu do czasu taki naćpany-spokojny

The Szops pisze:Bert zachowywał się raczej podobnie jak zawsze, zjadł, bawił się, czaił się na worki, a potem spał. On ogólnie ma troszkę słabszą kondycję od reszty i jest mocno chudy Proszę go nadal bacznie obserwowac.

To dobrze ze dzisiaj lepiej, bo wczoraj pierwszy raz widziałam Berta w takim stanie
Cookie1706 pisze:
The Szops pisze:Na "zdrowej":
Dalsze przenoszenie grzybiarzy na kwarantannę nie ma sensu

To tak jsk u mnie :evil:
Dzisiaj mój mąż był z psem Lesterem w Lupusie, ma grzyba przy wąskich na policzku :evil:
A u mnie w domu poza nim cztery koty, jak się pochorują wszystkie to po mnie, pójdę z torbami :(

Ja muszę swoje poobserwować, bo jak mi grzyb wlezie do domu, to będę mieć zakaz KCH na jakis czas :(

Marta odezwali sie może ci dwaj Panowie?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 20, 2012 12:47 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Nie wiem, czy Panowie się odezwali, bo oni nie mają chyba mojego numeru, tylko Teresy. Byłam pewna, że się odezwą, ale widzę że kociaki na kwarantannie w komplecie :( '
Dexterowi odstawiliśmy prozac, bo bardzo źle na niego reagował, bywał zupełnie bez kontaktu, miał rozwolnienie i mało jadł.
Może zapytam weta o profilaktyczne kąpiele kociastych w imaverolu. To cholerstwo niestety paskudnie się roznosi. Marlena, Gosia- może profilaktycznie powinniście "wyprac" swoje futrzaki, raz na jakiś czas żeby zmyc zarodniki :roll: My kilka dni temu byliśmy z naszą Darmą, bo zrobił jej się łysy placek, ale to ponoc nie grzyb, raczej alergia.

The Szops

Post » Pon sie 20, 2012 12:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Niestety chyba w takiej sytuacji nie mamy na co czekać i musimy w szystkie koty co do jednego zaszczepić na grzyba :(
Ja we wtorek jadę na II szczepienie z Pysiolem, Zdziwkiem od Elenki, Skarpetkiem, Mariką, Ronaldem

Łoker i Srebrna - Marta z Arkiem z nimi byli u szczepienia w Lupusie chyba w piątek?

Czyli na kwarantannie do szczepienia Amelka, Dexter, Aria, wolierowce , Łezek i nowy maluszek , no i cała zdrowa z grzybem obecnie , maskra :(
Domówię szczepionek, Potem trezba tylko dopilnować terminu następnego szczepienia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 20, 2012 13:01 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Musimy zrobic rozpiskę, bo sprawdzając w ksiązeczkach, mozemy się pogubic.
Chyba pójdziemy z torbami :( Niestety musimy informowac o tym grzybie wszystkie potencjalne domki :?
Te świece dymne stosuje się po wyleczeniu kotów?

The Szops

Post » Pon sie 20, 2012 13:05 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wolierowce cała piątka będzie szczepiona na dniach bo kończą leczenie. Issy najważniejsza bo ona idzie do domu chyba pod koniec tyg. I żeby grzyba tylko nie dostała :(
Jezu jak to przejdzie na wszystkie koty w Chatce to makabra :( Kwarantanna cała w grzybie :( zdrowa zaczyna łapać :(
Straszne to cholerstwo jest :evil:

Po ile taki szamponik jest ? Czy możecie mi taki zamówić/kupić

Co do Dextera to faktycznie chudy jest :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 20, 2012 13:20 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja też muszę zainwestować w ten szampon, kurde sprawa jest poważna :?
Dziewczyny uważajcie i obserwujcie swoje futrzaki, to cholerstwo jest już normalnie wszedzie :evil:
A co do oddymiania to musimy poczekać aż się troszkę mniej kotów zrobi, bo trzeba je na czas zadymiania gdzieś przenieść...

Cookie1706

Post » Pon sie 20, 2012 13:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:Po ile taki szamponik jest ? Czy możecie mi taki zamówić/kupić

Co do Dextera to faktycznie chudy jest :(

Imaverol kupujesz u weta, ja zawsze biorę trochę w pojemniczku do badania moczu, jest tani.

Dexterek nie jest już taki chudy jak był, raczej przybrał troszkę na wadze od kiedy do nas trafił. Łezek jest okropnie chudy.

Ładnie zaczełą nabierac ciałka Miśka (tricolorka) na zdrowej. Zaczęłam się właśnie zastanawiac, czy ktoś widział żeby ona miała rujkę? Ona z tego co pamiętam nie była jeszcze sterylizowana. Czy ten Misiek, który z nią przyszedł jest kastratem?

Proponuję dobrze sprawdzic Issy, wykąpac i wyadoptowac jeśli jeszcze nie ma zmian grzybowych. Ci ludzie nie umieją, czy nie chcą podawac tabletek? Wiadomo, że przy antybiotyku grzybol rośnie dużo szybciej :?

The Szops

Post » Pon sie 20, 2012 14:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

jak sie taki grzyb objawia
ile kosztuje szczepionka? jest 100 % skuteczna ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 20, 2012 14:32 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

MarKotek pisze:jak sie taki grzyb objawia
ile kosztuje szczepionka? jest 100 % skuteczna ?

U mojego psiego tymczasa zauważyłam takie jakby zgrubienie przy wąskich, jakby strupek, to bylo w piątek a w niedzielę pojawiła się mała ranka :?
Dzisiaj pani wet mu to zerwała i teraz ranka jest wieksza.

Cookie1706

Post » Pon sie 20, 2012 15:12 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Troszkę doczytałam i nie mogę się nacieszyć jak Denisek dobrze trafił :1luvu: szkoda że Deksterek nie ma takiego szczęścia :cry:
Obrazek

No a zdjęcie Józka na kolanach to wymiękam całkiem :ok:
Obrazek
Z info uzyskanych od pani Mirki wiem że Józio bardziej zagustował w panu. A duża już w szpitalu więc czekamy na wieści :D i liczymy na dobre doczłowieczenie rodzinki :ok: :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 20, 2012 15:24 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Zrobiłam przelew na konto kocio chatkowe - 210 zł. (140 ze skarbnki + 40 kasiek252 bazarek sosnowiecki + 30 Alice77 od Misi i Misia)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]