Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dorota pisze:http://szamotuly.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1402137,czy-w-kozlu-doszlo-do-makabrycznego-dreczenia-zwierzecia,id,t.html#f14380bd4945a229,1,3,5
martaslupsk pisze:Kochane allegro po raz kolejny usunęło wszystkie aukcje dla Macka:/
nelka83 pisze:martaslupsk pisze:Kochane allegro po raz kolejny usunęło wszystkie aukcje dla Macka:/
Dlaczego? Może trzeba do nic napisać z zapytaniem?
vega013 pisze:Fundacja może opisać sprawę i wysłać pismo z prośbą o objęcie dzieci ze szkoły specjalną opieką pedagogiczną, szczególnie wobec braku reakcji i indolencji wychowawczej nauczycielki. Pismo należy skierować bezpośrednio do Ministra Edukacji, nie do ministerstwa. Wtedy zostanie potraktowane poważnie. Minister zleci sprawę Departamentowi Kształcenia i Wychowania, który potraktuje ją poważnie, bo to polecenie ministra. Z DKiW pójdzie pismo do kuratorium, gdzie trzęsą się przed ministerstwem. A kontroli kuratorium, i to zleconej przez ministerstwo, nie życzę żadnej szkole. Zrobi się porządny szum - sama wysyłałam pisma do kuratoriów z poleceniem zbadanie nawet błahych spraw, jeżeli tylko wpłynęła skarga od obywatela. A jeżeli wpłynęła bezpośrednio do ministra, to już było bieganie i pilnowanie terminów, a do tego relacja ze sposobu załatwienia sprawy.
Wiecie co? Maciuś ma takie biedne oczęta... Widać, że dużo wycierpiał.
Myślę, że to jedyny skuteczny sposób, żeby Ci ludzie ponieśli jakiekolwiek konsekwencje tego czynu. Cała reszta wywoła u nich tylko pusty rechot...mar9 pisze:vega013 pisze:Fundacja może opisać sprawę i wysłać pismo z prośbą o objęcie dzieci ze szkoły specjalną opieką pedagogiczną, szczególnie wobec braku reakcji i indolencji wychowawczej nauczycielki. Pismo należy skierować bezpośrednio do Ministra Edukacji, nie do ministerstwa. Wtedy zostanie potraktowane poważnie. Minister zleci sprawę Departamentowi Kształcenia i Wychowania, który potraktuje ją poważnie, bo to polecenie ministra. Z DKiW pójdzie pismo do kuratorium, gdzie trzęsą się przed ministerstwem. A kontroli kuratorium, i to zleconej przez ministerstwo, nie życzę żadnej szkole. Zrobi się porządny szum - sama wysyłałam pisma do kuratoriów z poleceniem zbadanie nawet błahych spraw, jeżeli tylko wpłynęła skarga od obywatela. A jeżeli wpłynęła bezpośrednio do ministra, to już było bieganie i pilnowanie terminów, a do tego relacja ze sposobu załatwienia sprawy.
Wiecie co? Maciuś ma takie biedne oczęta... Widać, że dużo wycierpiał.
czy jakaś fundacja skorzysta z tej konkretnej rady?
Zofia&Sasza pisze:nelka83 pisze:martaslupsk pisze:Kochane allegro po raz kolejny usunęło wszystkie aukcje dla Macka:/
Dlaczego? Może trzeba do nic napisać z zapytaniem?
Bo Allegro to teraz tylko portal aukcyjny.
Erin pisze:Ale gdzieś mi ostatnio wpadło w oko, że ktoś zbierał cegiełki na leczenie.
To już nieaktualne?
martaslupsk pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=2348663025 może tak przejdzie
martaslupsk pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=2348663025 może tak przejdzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 30 gości