Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 16:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kroją się dziś dwie adopcje 8)
Dziewczyny piszcie po dyżurach,co zaobserwujecie na temat Sziwy i Rudego

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt kwi 13, 2012 18:14 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Drużyna Gim. 13 melduje się na piątkowy dyżur, możemy zrobić łączony. Będziemy ok. 16.00. Jeśli chodzi o koty podobne do Jenny to u nas przy szkole tez jest taki białasek z doczepionym buraskowym ogonem i plamkami na głowie. Moze to jakies rodzeństwo. U nas w ogóle przy szkolnej kuchni co najmniej 2 razy do roku mamy młody koci narybek. Tak sobie myslałam, że dobrze byłoby kociaki wysterylizować, bo potem takie kocie bidy się pałętają i rózny bywa ich los.
Acha , a w niedzielę rano będę za Wiiwii jak obiecałam. Pozdrawiam wszystkich:)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt kwi 13, 2012 18:41 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja byłam dzisiaj na rannym dyżurze. Arturek jest najsłodszy na świecie :1luvu: :1luvu:
A tak się martwię o biedactwo... niczego nie było w kuwecie :cry: A on ma taki wydety brzuszek... Próbował zrobić kupkę, siedział w kuwecie i się wyprężał, ale nie dał rady :!: Dałam mu Gerberka z parafiną (jak radziła Mikuś). Wyczytałam, że na takie zaparcia trzeba dawać dużo parafiny, 3 razy dziennie po 5ml- całkiem sporo. A jak nie pomoże, to zrobić lewatywę. Biedactwo, całe się trzęsie, dałam mu dodatkowy kocyk. Pcha się na rączki, jest po prostu słodki i bardzo grzeczny.

Sziwa siedzi cała wystraszona, z wielkimi jak spodki oczami. Trochę zjadła, w kuwecie było siku.

Reszta bez większych zmian. Informujcie jak z naszym małym księciem :!:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pt kwi 13, 2012 19:29 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kurcze co jest temu kotu :?: :?: nie wiedzialam ze kot moze miec zaparcia 8O

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt kwi 13, 2012 20:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kotek może mieć zaparcia, szczególnie przy podwyższonej temperaturze. Jak mały Koleś miał gorączkę, to ze trzy dni nie mógł "kupczyć". Bardzo się potem starał, wszedł do kuwety i dosłownie stękał, ciężko było i trochę śmiesznie, bo to było małe a stękał głooośnooo, ale poradził sobie bez wspomagaczy.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt kwi 13, 2012 20:14 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

evik75 pisze:Drużyna Gim. 13 melduje się na piątkowy dyżur, możemy zrobić łączony. Będziemy ok. 16.00. Jeśli chodzi o koty podobne do Jenny to u nas przy szkole tez jest taki białasek z doczepionym buraskowym ogonem i plamkami na głowie. Moze to jakies rodzeństwo. U nas w ogóle przy szkolnej kuchni co najmniej 2 razy do roku mamy młody koci narybek. Tak sobie myslałam, że dobrze byłoby kociaki wysterylizować, bo potem takie kocie bidy się pałętają i rózny bywa ich los.
Acha , a w niedzielę rano będę za Wiiwii jak obiecałam. Pozdrawiam wszystkich:)

Ewaaa a co z niedzielnym odwiedzeniem schroniska?czekam na wieści na pw lub tel, czy adopcja psa wchodzi w grę.Jezeli chodzi o kociaki przy szkole to jak są one jakieś pro-ludzkie to na nasza kociarnię zapraszamy i spróbujemy im znaleźć dom:)

mar_tika

Post » Pt kwi 13, 2012 20:20 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ostrożnie z dużymi dawkami parafiny, niektórzy twierdzą, że nieodwracalnie uszkadza kosmki jelitowe... Pasta odkłaczająca też działa przeczyszczająco, ale łagodniej.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt kwi 13, 2012 20:33 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kurcze tylko że w przypadku Artura kupa jest oczekiwana na cito ,bo wczoraj został odrobaczony :?

Dzis do nowego domu pojechała Jenny i na DT do Mikuś nasza kochana Gosia :ok: a z jej domu to tylko kierunek :arrow: DOM

mar_tika

Post » Pt kwi 13, 2012 20:40 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Nic dziwnego, że po takich fotkach Jenny znalazła dom. A co to za dom i gdzie? Ciekawam bardzo, bardzo. I wiedziałam, że ona długo u nas nie zostanie.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt kwi 13, 2012 20:43 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Nie no, parafina przydatna jest, tylko może nie 3 razy po 5 ml ;)
A Jenny do domu stałego? Bo ktoś na fb pisał o tymczasie??
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt kwi 13, 2012 20:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Marta
Wysłałam Ci maila.Też wiedziałam, że Jenny znajdzie szybko dom, bo jest cudowna, a jeszcze do tego superfotogeniczna. No i artysta fotograf bardzo uzdolniony:)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt kwi 13, 2012 20:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

evik75 pisze:Marta
Wysłałam Ci maila.Też wiedziałam, że Jenny znajdzie szybko dom, bo jest cudowna, a jeszcze do tego superfotogeniczna. No i artysta fotograf bardzo uzdolniony:)

Ewa masz info na mailu:)

mar_tika

Post » Pt kwi 13, 2012 21:06 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Baska u Artura będzie jeszcze dziś ok 22:30 oby walnął w kuwetę.
Jenny pojechała do stałego domku.Rodzina dwójka dorosłych+córka 17 lat.Domek jednorodzinny(Zawiercie) wychodzacy w bezpiecznej okolicy.Dom zapowiada się fajnie ale zobaczymy co z tego wyjdzie.Aha nowy domek Jeny będziemy mieli na oku bo otwieraja sklep na ul.Czeladzkiej :mrgreen:

mar_tika

Post » Pt kwi 13, 2012 22:53 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kurcze to znow sie cos dowiedzialam to zeczywiscie choc straszne to i smieszne jak kotek tak steka :roll: bidy futrzaste oby arturo sobie poradzil....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt kwi 13, 2012 22:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

No więc....

Artur - kupy wciąż brak. Czekamy jak na błogosławieństwo. Zrobiłam mu lewatywę, dostał powoną dawke parafiny z gerberkiem. Nie no po 5 ml takiemu maleństu nie będę dawać. Delikatnie się staramy z Nim postępować.

Jenny - faktycznie pojechała do super wypasionego domu. Będzie tam szczęśliwa.

Gosieńka - moja oblubienica już u mnie na DT :1luvu: Cóż Ja mogę, mam słabość od poczatku do Niej.

No i w poniedziałek szykuja się kolejne adopcje :mrgreen: Ale to tajemnica 8)
MIKUŚ

[poprzednia][następna]