RUDY "pers". Cudu nie będzie. Sony (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 12:15 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

O super, w nowych gatkach w nowym domku :ryk:
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Pt mar 30, 2012 12:54 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Księciunio całkiem ładnie je.Dziwię się tylko bo persy raczej krótkie są a on taki dłuższy jest.Dobrze że wirusów brak,ale co mu jest nie wiadomo :roll: Czemu chudnie :roll:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt mar 30, 2012 13:07 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Film był nagrany w dniu kiedy jedzenie mu najlepiej szło.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt mar 30, 2012 16:09 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Cudny kocio :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt mar 30, 2012 19:13 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Aga, cóż by tu napisać-

na forum miau bywam tak rzadko, że mam problemy z poruszaniem się - ( w tym bałaganie, z kasowanymi postami i innymi np podpis) gubię się w wątkach szczególnie jak są równoległe=podwójne o "prawie" takich samych tytułach. No i nie obserwuję stale żadnego wątku, a z doskoku jedynie ten w podpisie . Cud prawdziwy , że tu trafiłam
ale od dwudziestu z okładem lat zamieszkuje stale ze mną jakieś futro plaskate - dla mnie to zupełnie zwykłe koty.

Oglądając zdjęcia ostrzyżonego Sonego , mam wrażenie, że strzyżenie było jakiś dobry miesiąc temu- doprawdy to dziwne, wyraźnie KTOŚ dbał o tego kota, i też widzę jego SMUTNE oczy.
Gdyby trafił do Ciebie ze złych warunków, jadłby za trzech i odsypiał stresa.
Jego szybka adaptacja, brak reakcji lękowych , "zrozumienie" ludzkich gestów, słów (intencji) świadczy o tym, że żył w dobrym domu, był dobrze traktowany. Jakim cudem ZOSTAŁ WYRZUCONY ???
Nic z tego nie rozumiem .

Taki PIĘKNY DUŻY - idealny ( będzie po odjajczeniu). Jak odrośnie mu futro przestanie być długi- będzie duży! No nie kumam.

na razie :ok: :ok: - i szkoda, że tylko Tu można odwiedzić Sonego

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Sob mar 31, 2012 7:34 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Trzymam kciuki!

Powodzenia!
kociangens

Post » Sob mar 31, 2012 8:11 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Kochani jestem już po pewnych ustaleniach z przyszłym domkiem Sonego. Mam nadzieję, że najdalej jutro będę mogła zamieścić coś optymistycznego. 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 31, 2012 8:12 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

egwusia pisze:Oglądając zdjęcia ostrzyżonego Sonego , mam wrażenie, że strzyżenie było jakiś dobry miesiąc temu- doprawdy to dziwne, wyraźnie KTOŚ dbał o tego kota, i też widzę jego SMUTNE oczy.
Jego szybka adaptacja, brak reakcji lękowych , "zrozumienie" ludzkich gestów, słów (intencji) świadczy o tym, że żył w dobrym domu, był dobrze traktowany. Jakim cudem ZOSTAŁ WYRZUCONY ???

Taki PIĘKNY DUŻY - idealny ( będzie po odjajczeniu). Jak odrośnie mu futro przestanie być długi- będzie duży! No nie kumam.

Egwusia opisałaś dokładnie to, o czym ja od tygodnia myślę. Wczoraj wyciełam mu kołtunki na łapce tylnej, bo jeszcze jakieś zostały. No i te oczka przemywam codziennie, bo sie paskudzą. żeby on tylko normalnie jadł no!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 31, 2012 8:16 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

egwusia pisze:Aga, cóż by tu napisać-

na forum miau bywam tak rzadko, że mam problemy z poruszaniem się - ( w tym bałaganie, z kasowanymi postami i innymi np podpis) gubię się w wątkach szczególnie jak są równoległe=podwójne o "prawie" takich samych tytułach. No i nie obserwuję stale żadnego wątku, a z doskoku jedynie ten w podpisie . Cud prawdziwy , że tu trafiłam
ale od dwudziestu z okładem lat zamieszkuje stale ze mną jakieś futro plaskate - dla mnie to zupełnie zwykłe koty.

Oglądając zdjęcia ostrzyżonego Sonego , mam wrażenie, że strzyżenie było jakiś dobry miesiąc temu- doprawdy to dziwne, wyraźnie KTOŚ dbał o tego kota, i też widzę jego SMUTNE oczy.

na razie :ok: :ok: - i szkoda, że tylko Tu można odwiedzić Sonego

Nie ukrywam, ze też mam takie wątpliwości. Wprawdzie zakladam, ze gdyby kot komus zginał to chyba by go szukał.......... Może naprawdę warto powiesić kilka ogłoszeń itp.

Wiecie kiedyś moim znajomym ukradziono samochod z psem w środku. odchodzili od zmysłow psa szukali,pani która go znalazła nie szukała własciela, bo..........psa wywalono z auta. Fakt wywalono, tyle, ze zrobił to ZŁODZIEJ.
Suczka sie znalazła, dzieki szerokiej akcji........ludzie po prostu zawiadomili WSZYSTKIE leczenice w promieniu 20 km. I regularnie je sprawdzali. A pani się po prostu zglosiła z 'biednym wyrzuconym z auta pieskiem". Zycie bywa naprawde zaskakujace.

Ogolenie kota to jest jednak pewien koszt. Jest to mocno nielogiczne. Wywalone koty sa zwykle mocno zapuszczone.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob mar 31, 2012 8:19 Re: RUDY "pers"już w DT!! Zbieram na badanie krwi i kastracj

Neigh pisze:Sciągnijcie tu Kotkinsa, ona jest okulistką. Z oczami u persów to jest różnie. Lepiej dopytać specjalisty.

Słuchajcie, a może on się jednak zgubił. Wiem, że to troszkę niewiarygodne, ale z drugiej strony, kto zadaje sobie trud strzyżenia kota żeby potem wywalić? Przecież to nielogiczne....W końcu nie wszyscy ludzie to taborety.

O tu o tym pisałam na samym wstępie. Serio to wszystko do siebie nie bardzo pasuje.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob mar 31, 2012 8:51 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Neigh... Ogolenie kota nie musi byc kosztowne, jesli kot jest tak grzeczny jak Sony. Naprawde mozna to samemu zrobić w domu. To raz. A dwa - kot już jednak parę latek ma, a kastracji się nie doczekał. Co, jeśli to kot od pseuduchów?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 31, 2012 9:10 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Neigh ja miałam kota-kocura pełnojajecznego (Normana), który sam zwiał z pseudo.
Tak podejrzewam.Bo KTO NORMALNY trzymałby pełnojajecznego kota w domu ???Jedyny cel trzymania takiego kota to rozmnażanie.Cel finansowy.
A teraz koty trudno sprzedać, może mieli pomysł sprzedania kocura, a on byl zdredzony ,więc ogolili?Może myśleli,że on przestanie śmierdzieć po ogoleniu (ludzie są głuuuuupi..!)??Amelka miała to szczęście,że mozna ją była wystawić na Allegro,teraz nie ma tej możliwośc.To ją uratowało ( plus dzialanie Neigh & Co:)).Może jak się zorientowali,że się nie da ,to się pozbyli?
Uznali,że kot jest "nieprzyszłościowy" i dawaj z samochodu.
Wszak kot se poradzi,to jest kot!(zwłaszcza domowy pers!)

Wątek z kradzieżą jest prawdopodobny.
Tylko część ludzi nie szuka i stwierdza,że kot sam sobie poszedł (moja przyjaciółka...)

Wszystko jedno-poprzedni wąłściciele mieli pełnojajecznego kocura.Zastanawiałyście się może PO CO???

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 31, 2012 11:02 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

kotkins pisze:Wszystko jedno-poprzedni wąłściciele mieli pełnojajecznego kocura.Zastanawiałyście się może PO CO???

Ja mam pełnojajecznego kocurka perskiego ... i pełnojajeczny pozostanie prawdopodobnie do końca życia :( ... jest tak bardzo chory, że jego "podśmiardywanie" jest dla mnie akurat najmniejszym problemem... Tyle, że chyba w przypadku Soniego to chyba nie taka była przyczyna pozostawienia mu klejnotów ...

edit: literówka
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob mar 31, 2012 11:04 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Dziewczyny... pełnojajeczny czy nie... wszystko mi sie popierdzieliło... Dostałam telefon z domy, że kot wymiotuje!!
Musze jeszcze dziś biegiem po pracy zdążyc do weta... A miało byc optymistycznie. Ja nie daję rady. Płakac mi się chce.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 31, 2012 11:09 Re: RUDY "pers". Złe wyniki :( Prosimy o kciuki

Cholera ... może mu się posypała wątroba ...? bo w tych wynikach, które wkleiłaś, nie było pełnego profilu wątrobowego ... Jak on był "kluseczek" a potem przestał jeść (albo jadł o wiele za mało), to mogło dojść do stłuszczenia wątroby ... u tłustych kotków następuje to szybciej niż u tych zagłodzonych ... Miałam dwa razy "rypniętą" wątrobę u kotów, które przestały jeść, i też wtedy wymiotowały ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

[poprzednia][następna]