Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 04, 2012 10:55 Re: Koty Darłowo- kotka Barca w DS, jej siostra od dziś w DT

Pamiętacie psiaki, o których pisałam, że nie mają bud ?
Budy są, ale nie ma transportu ! :( Trzeba przewieźć je z Koszalina do Darłowa.
Czy ktoś dysponuje dużym autem i pomógłby w transporcie ?
Jak wiemy, jest coraz zimniej, a te psiaki nie mają gdzie spać ! :(

Wczoraj zadzwoniła do mnie kobieta z pobliskiej wsi z prośbą o pomoc w sterylizacji jej 3 kotek. Ma dodatkowo 5 maluchów, ale mówiła, że mogą zostać.
Kolega poprosił mnie również o sterylizację podwórkowej kotki u jego znajomych. Ma 2 maluchy i bardzo chcą je oddać.... :roll:

Potrzebne będzie wsparcie na te sterylki. Planuję w tym tygodniu wysterylizować te dwie kotki, z którymi ostatnio mi się nie udało. Na kotkę od kolegi powinno jeszcze starczyć, ale co z tymi trzema, to nie mam pojęcia. Sterylkę kotki z rozszarpanymi uszami też planuję na ten tydzień, ale mam nadzieję, że uda mi się namówić jej "właścicielkę" na opłacenie zabiegu.

Wydatki z wczoraj:
-34zł- odrobaczanie ( Milbemax ) i odpchlenie ( Fiprex ) tymczaski Pufki,
-6,90zł- bilety,

Wpłaty:
-40zł- Anna Sz., Warszawa,
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lis 07, 2012 20:10 Re: Koty Darłowo- nowe kotki i kociaki.Potrzebne $$ na stery

Małego buraska, który jest u mnie na tymczasie, roboczo nazwałam Bączek :lol: Byliśmy dzisiaj u weta. Mały został odrobaczony i odpchlony. Bączuś, to pomysły ma :roll: W nocy przewrócił szkło z suszonymi kłosami zbóż, kwiatkami i innymi chwastami. Rano nie zdążyłam już tego posprzątać. Po powrocie do domu, ususzone roślinki były już rozniesione nawet w moim pokoju :roll: Podejrzewam, że pomogła mu Kambodża vel Pufka. :spin2:

Na piątek planuję, podkreślam, planuję ( a co z tych planów wyjdzie, okaże się jutro, czy uda nam się znowu złapać na czas kotki ). Chciałabym hurtem wysterylizować 4 kocice, za paliwo dziewczyna chce 20zł. Pisałam już kiedyś Wam o możliwości tańszej sterylizacji w Sławnie, właśnie to planuję. Mam 290zł na tel cel ( 20zł odłożyłam ze względu, że będę ich potrzebować, na razie nie pisze jeszcze na co :twisted: :ok: ). Za jedną kotkę wyjdzie gdzieś 80zł, czyli za 4szt. 320zł + 20zł na paliwo. Brakuje więc 50zł. Czy ktoś byłby w stanie zadeklarować, że w razie co dołozy to 50zł ? Apel puszczam też na fejsa. Napiszę na pewno, jeśli tylko ktoś się odezwie.

Byłam dzisiaj u Agnieszki, bo poluje klatką-łapką na kocurka z chorym uchem :( Złapał się jednak inny kociak, Aga myślała, że to kotka. Okazało się, że to kocurek, jeszcze z niewykształconymi jajeczkami. Biedny, malutki, wystraszony :( Aga musiała go wypuścić, nie ma gdzie tymczasować tych wszystkich biedaków. Dzwoniła do mnie przed chwilą, złapał się prawie identyczny kocurek jak poprzedni, czyli to pewnie jego brat :( Podejrzewamy skąd mogą być...sprawa do załatwienia, ale trzeba czasu i podejścia. Może kiedyś w końcu uda mi się wybrać do tych ludzi...

Wydatki:
-31,50zł- odrobaczanie ( Vetminth ) i odpchlenie ( Fiprex ) Bączka,
-2,30zł- bilet,

Wpłaty:
- 30zł- Szalony Kot,
Obrazek

kinia098

Post » Śro lis 07, 2012 20:19 Re: Koty Darłowo- nowe kotki i kociaki.Potrzebne $$ na stery

Już znalazła się osoba, która dołoży 50zł :D
Obrazek

kinia098

Post » Czw lis 08, 2012 18:40 Re: Koty Darłowo- nowe kotki i kociaki.Potrzebne $$ na stery

Mam dwie dobre wiadomości :D

Bączuś pojechał dzisiaj do swojego domku w Darłowie :) Będzie kotkiem wychodzącym ( oczywiście jak już podrośnie ) :) Bączusia adoptowała mama Tomka, który adoptował jego siostrę Barcę :mrgreen: Podziękowania za te dwa domki należą się Agnieszce :1luvu:
Obrazek

A Burunia zostaje na stałe u veredus :D :1luvu:
Obrazek

A trzecia to taka, że udało się na razie złapać jedną z kotek do sterylki, druga niestety uciekła... Trzymajcie mocno kciuki za resztę !

Wpłaty:
-50zł- Agata T.-M., Warszawa,
Obrazek

kinia098

Post » Czw lis 08, 2012 21:26 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

Cieszę się razem z Tobą :piwa: :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt lis 09, 2012 8:03 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

2 kotki złapane w transporterach, a 2 czekają zamknięte na przyjazd transportu :D Proszę o kciuki :)

To kociaki od kotki znajomej kolegi. Są bardzo malutkie, mają około 2 miesiące. Koteczka po lewo jest przesłodka ! Jest naprawdę maleńka i w dodatku jak tylko wzięłam ją na ręce zaczęła głośno mruczeć. No kochana jest, już chciałam ją zostawić na tymczas, ale rozum powiedział "nie"... Kociaki przebywają na gospodarstwie, ich mamusia czeka właśnie u mnie na sterylkę :) ( ponoć jest tam jeszcze jedna kotka... ).
Obrazek

Obrazek

Kocurek jest troszkę większy. Ma prześliczne jakby marmurkowe, czekoladowe umaszczenie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt lis 09, 2012 8:08 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

Jaki cudny nosek :1luvu:
:ok: za koteczki
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lis 09, 2012 9:39 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

Dobra wiadomość- jadą 4 kotki na sterylki :D
Obrazek

kinia098

Post » Pt lis 09, 2012 11:44 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

Kocurek faktycznie przesłodki i przekochany :1luvu: . Ma nos wprost do zacałowania :lol:

ja chcę kotkę... ja chcę kotka... ja wcale nie chcę kocurka... ja chcę kotkę :oops:

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Pt lis 09, 2012 13:30 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

Kocurek jest prześliczny. :1luvu:
Gdyby nie to że mam już 3 koty...
ObrazekEros
W stosunku do zwierząt wszyscy jesteśmy nazistami, a świat niekończącą się Treblinką.

Viena

Od: Wto kwi 07, 2009 17:14

Post » Pt lis 09, 2012 20:34 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

bonsai88 pisze:Kocurek faktycznie przesłodki i przekochany :1luvu: . Ma nos wprost do zacałowania :lol:

ja chcę kotkę... ja chcę kotka... ja wcale nie chcę kocurka... ja chcę kotkę :oops:

To może jednak kocurka ? :lol:

Viena pisze:Kocurek jest prześliczny. :1luvu:
Gdyby nie to że mam już 3 koty...

Też zawsze się broniłam przed kolejnym rezydentem, ale chcąc nie chcąc, mam już 5 :twisted:
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 10, 2012 11:57 Re: Koty Darłowo- 4 kotki po sterylce:) kilka nadal do ciach

Wrzucam zdjęcia kotek po sterylkach :) Nie będę pisać już która jest która, bo domyślam się, że i tak Wam ciężko się połapać :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wetka wzięła 300zł, zamiast 320zł :D Ale za paliwo wyszło 30zł, bo dziewczyny miały jednak trochę jeżdżenia. To właśnie Agnieszce i Marcie należą się podziękowania, bo bez nich nic by z tego wszystkiego nie wyszło :1luvu: Ogólnie na początku trochę się przestraszyłam, jak zobaczyłam rany, ale jest ok. Mają zupełnie inną metodę niż mój wet. Mój wet tą skórę chowa jakby do środka, a tutaj jest wszystko na zewnątrz, brr. Te kotki, które mają razem zdjęcie są strasznie! zarobaczone :cry: Przed oddaniem do właścicieli postaram się je jeszcze odrobaczyć.

Potwierdzenie nie za ciekawe...Może następnym razem ja będę jechała z kotkami, to wezmę coś lepszego.
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Sob lis 10, 2012 20:28 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

kinia098 pisze:
bonsai88 pisze:Kocurek faktycznie przesłodki i przekochany :1luvu: . Ma nos wprost do zacałowania :lol:

To może jednak kocurka ? :lol:

Nie, zaparłam się na kotkę, a należę do wyjątkowych uparciuchów....

Ech, gdyby nie wredota Neko to problem by się już dawno rozwiązał - nie byłabym ograniczona do "smarkaterii" :roll:

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

[poprzednia][następna]