Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2012 14:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

gosiakot pisze: POwolutku gromadze fanty - gdyby kos mial coś zbednego to Dawidek czeka na pomoc. Nie czekam biernie na pomoc.

Gosiu ja dam książkę, którą zrsztą kupiłam od Ciebie na bazarku "Kwiaty śliwy w złotym wazonie" powieść chińska książka świetna pochłonęłam ją dosłownie w dwa dni, no już jest po przynajmniej drugim przeczytaniu, ale może się ktoś skusi, bo warto. Zrobię zdjęcia tylko do kogo je przesłać.? i może jeszcze coś wyszukam mam jeszcze jedną "Lalki w ogniu" mam dwa egzemplarze - książka o tragicznej sytuacji kobiet w Indiach w formie reportażu jeśli ktoś lubi tego typu literaturę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 28, 2012 14:30 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwona11 pisze:Dobre wiadomości - Pędzel po przeglądzie, jest w super formie tylko sadełka trochę za dużo :D Powinien trochę schudnąć, poza tym OK.

Cudowne wieści Iwonko! :D
A co do tego sadełka to ma tyle ile prawdziwy kocur domowy powinien mieć :lol:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sty 28, 2012 14:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Zrobię zdjęcia tylko do kogo je przesłać.?

Ja wysyłam do Ewy ale jeszcze Martynka się oferowała :mrgreen:
No właśnie Gosiu a Tobie kto w końcu bedzie ten bazarek robił?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sty 28, 2012 17:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:Zrobię zdjęcia tylko do kogo je przesłać.?

Ja wysyłam do Ewy ale jeszcze Martynka się oferowała :mrgreen:
No właśnie Gosiu a Tobie kto w końcu będzie ten bazarek robił?

Ja się najpierw umówiłam z MartynąP , gdy będzie jeszcze kolejny bazarek - poproszę o pomoc Ewę Kocią Mamę : ) oby nam tylko fantów nie brakło.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob sty 28, 2012 17:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:
Iwona11 pisze:Dobre wiadomości - Pędzel po przeglądzie, jest w super formie tylko sadełka trochę za dużo :D Powinien trochę schudnąć, poza tym OK.

Cudowne wieści Iwonko! :D
A co do tego sadełka to ma tyle ile prawdziwy kocur domowy powinien mieć :lol:

Wspaniałe wieści o Pędzelku !

gosiakot

Post » Sob sty 28, 2012 18:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wieczorem zrobię bazarek multimedialny na Dawidka. A dla naszych kotów na dyżur to drób czy wołowinka? :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 28, 2012 18:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

No , nigdy nie ma tak dobrze żeby się nie miało pogorszyć...
Dzwoniła do mnie Pani Która zaadoptowała kotka Simbę, takiego bezdomnego kotka ktorego 6 go stycznia zawiozlam do Lodzi. Kot od kilku dniu strasznie sie wylizuje, a robia mu sie lyse miejsca na futerku Simba ma strasznie ostra powierzchnie jezyjka , momentalnie robia mu sie lyse placki : (
Naprawde jestem zalamana , bo pania te zapewnalam ze kot nie wymaga specjalnego karmienia i jest ogolnie zdrowy. Po Prostu chodzi o kosztykarm specjalistycznych ktore sa ...wiadomo jakie .
A teraz - z tego co wyczytalam to moze miec :
1. alergie pokarmowa
2. alergie atopowa tj chyba skorna ?
3. uczulenie na sline pchel ( kotek jest odrobaczony ale moze trzeba powtorzyc ?)
4. reakcja stresowa - ale kotek od poczatku dobrze czul sie w nowym domu , zachowywal sie swobodnie - jest tam jedynym kotkiem
5. grzybica (?)
co jeszcze ??? zeby tylko nie zadne eozynofilowe swinstwo. Bardzo sie boje , zapewnialam Pania ze kot jest zdrowy :(
Mam uprzejma prosbe do Was wszystkich , macie duze doswiadczenie z kocimi problemami . Bylabym wdzieczna za wszelkie sugestie co to moze byc ? Mieliscie takie klopoty ? co to bylo ?

gosiakot

Post » Sob sty 28, 2012 20:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Witam

Dla odmiany i na poprawe humoru troche dobrych wiadomosci :)
Przesylam Panstwu zdjecia z wczorajszej sesji zdjeciowej nowych kotkow.

Na niektorych zdjeciach, na probe, dolozylem logo KCH oraz adres internetowy Moze tak byc?
Jesli tak to w przyszlosci wszystkie zdjecia by tak wygladaly.

Niestety nie pamietam imion kotkow

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

koci_mietek

Od: Czw sty 12, 2012 20:47

Post » Sob sty 28, 2012 20:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Zdjęcia super! Bardzo dziękujemy :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob sty 28, 2012 20:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A to jeszcze prosimy o zdjęcia Mani i Fredzi :D naszych byłych podopiecznych.
A pomysł z logo i adresem naszej stronki na zdjęciach super :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sty 28, 2012 20:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mamy nowego podopiecznego /za zgoda kierownictwa/ ale tylko na czas leczenia.
Kotek wolnozyjacy z ul. Stalowej opiekuje sie nimi p.Beata wraz z mama.
Kotek ma na imie Synus, jest chory dzis byla z nim u weta dostal antyb.zastrzyki /bedzie robil Wiesiu/ cos ma w jamie ustnej dziasla,zeby /nie kalicywirus/ nie chce jesc ale po lekach moze mu sie poprawi, do wtorku ma leki w srode pojedzie do kontr.prawdopodobnie my pojedziemy bo p.Beata caly tydz.jest na wyjezdzie.
P.Beata zakupila dla niego mleko bo jest tak nauczony - mozna mieszac troche z goraca woda,/ jak rowniez z tego mozna nosic bezdomniakom,/ jak rowniez zakupila mu saszetki kit kat tez mu mozna dawac pogniecione, oraz ma nereczke w lodowce moze zje, bo zwykle jadl., oraz zwirek.
Kotek jest nie agresywny daje sie glaskac i mozna wszystko w boksie przy nim zrobic.
Gorny boks przy szafie.
Kociak jak tylko ozdrowieje zabrany zostanie w miejsce swego bytowania czyli wolnosc.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob sty 28, 2012 20:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

gosiakot pisze:No , nigdy nie ma tak dobrze żeby się nie miało pogorszyć...
Dzwoniła do mnie Pani Która zaadoptowała kotka Simbę, takiego bezdomnego kotka ktorego 6 go stycznia zawiozlam do Lodzi. Kot od kilku dniu strasznie sie wylizuje, a robia mu sie lyse miejsca na futerku Simba ma strasznie ostra powierzchnie jezyjka , momentalnie robia mu sie lyse placki : (
Naprawde jestem zalamana , bo pania te zapewnalam ze kot nie wymaga specjalnego karmienia i jest ogolnie zdrowy. Po Prostu chodzi o kosztykarm specjalistycznych ktore sa ...wiadomo jakie .
1. alergie pokarmowa
3. uczulenie na sline pchel ( kotek jest odrobaczony ale moze trzeba powtorzyc ?)
4. reakcja stresowa - ale kotek od poczatku dobrze czul sie w nowym domu , zachowywal sie swobodnie - jest tam jedynym kotkiem
5. grzybica (?)
co jeszcze ??? zeby tylko nie zadne eozynofilowe swinstwo. Bardzo sie boje , zapewnialam Pania ze kot jest zdrowy :(
Mam uprzejma prosbe do Was wszystkich , macie duze doswiadczenie z kocimi problemami . Bylabym wdzieczna za wszelkie sugestie co to moze byc ? Mieliscie takie klopoty ? co to bylo ?

Gosiu może rozważyć trzeba "psychogenne łysienie" pojawia się w stanach silnego stresu ale też niekiedy z nudy. Kot wpada w trans lizania tak jak niektórzy ludzie z obgryzaniem paznokci. Nasza pierwsza kotka tak miała leczona była antydepresantami.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Sob sty 28, 2012 21:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

jadziaII pisze:A to jeszcze prosimy o zdjęcia Mani i Fredzi :D naszych byłych podopiecznych

Fredzia ma teraz na imie Niunia. Zadomowila sie u nas tak jakby tu byla od zawsze. Mania zreszta tak samo. :)
Niunia byla kotkiem domowym i wiedziala ze mozna wskoczyc do wanny aby sie napic, w lozku kladla sie od razu w nogach i wiele innych szczegolow, ktore to potwierdzaja. Nigdy nic nie podrapala ani zniszczyla.
Mania tez grzeczny kociaczek i spokojny. Poznaje tajniki zycia w mieszkaniu i wyglada na zadowolona.
Oboje uwielbiaja byc czochrane.
Jest maly problem pomiedzy samymi kotkami. Niunia jest bardzo bojazliwym kotkiem i Mania to wyczula natychmiast.
Sprowadza sie to do tego, ze Niunia zaczyna unikac Mani i przemyka biegiem jak musi przejsc w jej poblizu, a Mania coraz czesciej zaczyna ja gonic.
Czasami ja tylko lekko zagoni ale bywa ze goni ja po calym mieszkaniu, dopoki Niunia nie ucieknie na szafke lub parapet. Staramy sie przeszkadzac jej w tym a Niunie uspokajamy bo jest przerazona.
Moze jakies sugestie albo porady?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dla zainteresowanych ten kotek na ekranie monitora to Mania hehe

koci_mietek

Od: Czw sty 12, 2012 20:47

Post » Sob sty 28, 2012 21:30 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Bona44 pisze:
gosiakot pisze:No , nigdy nie ma tak dobrze żeby się nie miało pogorszyć...
1. alergie pokarmowa
5. grzybica (?)

Gosiu może rozważyć trzeba "psychogenne łysienie" pojawia się w stanach silnego stresu ale też niekiedy z nudy. Kot wpada w trans lizania tak jak niektórzy ludzie z obgryzaniem paznokci. Nasza pierwsza kotka tak miała leczona była antydepresantami.

dziękuję Bożena, czy Twoim zdaniem jeśli pani wyjechała z domu na dwa dni do matki w szpitalu ( kotek była zaopatrzony w jedzenie i picie) to mógł się tak zestresować albo nudzić że mu sie tak zrobiło ?

gosiakot

Post » Sob sty 28, 2012 21:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jesli jest jeszcze ktoś, kto nie głosował (i nie będzie głosował na innego kandydata), o wziecie udziału w konkursie i zagłosowanie na Bogusia (nr 4). Bogus ma duże szanse na wygraną beneficjentem będzie Kocia Chatka :) Głosowanie jest do poniedziałku. Link i banerek w moim podpisie.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]