PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 7:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:
Co do pomponowej kuwety - oglądałam program "Kot z piekła rodem" i tam facet strasznie skrytykował tę kuwetę-kazał wyrzucić i kupić normalna krytą bo koty podobno lubią przestać z niej korzystać...Swoja drogą nie wyobrażam sobie "usunięcia" z nie qupala w luźniejszym stanie...mam wrażenie, że byłaby cała umaziana...

Kuweta po bezpostaciowej kupce nie jest umazana, bo w czasie przetaczania kupka okleja się żwirem. Nawet mnie nie strasz, ze koty przestaną korzystać - na razie korzystają bez oporu :roll: Zobaczymy...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lis 16, 2011 8:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AnnyLee pisze:Czy wasze rodziny też uważają, że jesteście nienormalne? Moja mama stwierdziła, że trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby kotu taką drogą karmę kupować...

A, pewnie - lepiej wydać na chlanie, faje i błyszczyki :wink:
No, nie przejmuj się, moi już dawno uważają, że nie jestem normalna...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lis 16, 2011 9:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AnnyLee pisze:Czy wasze rodziny też uważają, że jesteście nienormalne? Moja mama stwierdziła, że trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby kotu taką drogą karmę kupować...

Kot powinien zjadać maksymalnie 100g tej karmy dziennie, dawkowanie zależy oczywiście od wagi, zakładam, że twój kot jest duży i waży ponad 5kg. Więc 14kg karmy podzielone na dawki stugramowe wystarczy na 140 dni czyli 20 tygodni czyli 5 miesięcy. Podziel cenę karmy przez 140 dni, żeby znać cenę jednego posiłku i masz w ręku argument nie do zbicia :ok:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lis 16, 2011 9:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

babajaga - dobry pomysł :) dzięki! Filemon jest bardzo zadowolony z karmy. Rodzice mają przykazane, żeby mu dawać garstkę karmy rano i garstkę wieczorem i do tego kot ma dostawać jeszcze saszetki, starczy mu?

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Śro lis 16, 2011 9:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Hmmm... Moi mi tylko anonsują, że karma się kończy i trzeba dokupić. I tata paczki odbiera...
Ja się tylko wkurzam, jak on swojego psa karmi kocią karmą :twisted: Wtedy mu mówię, że to bardzo drogie jest... No ale moje mądre kotki potem wyzerają drogą karmę pieska i jakoś się to kula...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lis 16, 2011 9:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AnnyLee pisze:babajaga - dobry pomysł :) dzięki! Filemon jest bardzo zadowolony z karmy. Rodzice mają przykazane, żeby mu dawać garstkę karmy rano i garstkę wieczorem i do tego kot ma dostawać jeszcze saszetki, starczy mu?

Starczyć, starczy ale pamiętaj, że kot jest drapieżnikiem i powinien jeść mięso. Fastfoody są smaczne, ale.............
No i jeśli Filemon jest kastratem to pamiętaj też o utrzymaniu odpowiedniego pH moczu kota.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lis 16, 2011 9:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Saszetki też te lepsze :) maja dużo mięska.

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Śro lis 16, 2011 13:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Kupiłam w tamtym roku 8O worek i moje jedzą to niechętnie ( ja w ogóle sporadycznie daję suche). A teraz juz wcale bo zwietrzało. Przywiozę bezdomniakom na domieszki. Moim zdaniem za duże te worki są.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lis 16, 2011 13:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:
babajaga pisze:Wielki wór ze sztucznej skóry wypełniony kuleczkami styropianu, jak nie siądziesz, to wygodnie, bo się dostosowuje do ciała. Wpisz sobie w google worek sako i nie wystrasz się zdjęć kobiet na porodówce :mrgreen:

POPIERAM!! Lezalam na tym u mamai, jej kotka mnie opieprzyla ze smialam zajac miejsce kotu przynalezne... a ja poprostu jak zem siadla tak zem zostala...cud miod i orzeszki tez sobie takie kupie :)

padam na twarz, bede wspolpracowac z bytomska gazeta, do tego bede redagowac tekst jednemu osobnikowi, dzis odwiedzila nas mloda sasiadka z mezem bo do tej pory byla ino sama, przyniosl tonfe i zamierzam sobie kupic taka sama :D jest genialna i sie przyda (chocby do lapania sznurka od wieszaka na pranei ktory mi ucieka pod sufit bo ja niskopienna jestem) do tego pozyczy TZowi klucz francuski. poza tym wczoraj po pogrzebie w Krk wrocilam na Slask ankietowac i jak przyjechalam do domu to padlam.

Nie nadazam za swoim cieniem w pracy chodza pogloski ze nam grupe moga rozwiazac wiec jest super. Jeszcze kilka maili,i ide spac.

Was ist das tonfa :?: 8O 8O 8O

Karmy....jak się mojej piesie skończy, skończy się kotom i dodać do tego zakup żwirku to...nie lubię patrzeć na rachunek, oj nie lubię :evil: . Tym bardziej, że piesa leci na specjalistycznej i 10 kilo starcza jej na ciut ponad miesiąc i zawsze wypada, że raz w miesiącu karmę kupuję a kotom co 3 miechy. Więc i tak w którymś miesiącu będzie kumulacja....

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro lis 16, 2011 13:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:Was ist das tonfa :?: 8O 8O 8O
o Fłaśnie :D :?:

Sol, Twoja wiadomość jak w telegraficznym mikro skrócie - dużo w małym. Zapamiętam coś o sąsiadce, która męża dotąd nie pokazywała, o kluczu francuskim, robocie, gdzie rozwala się paczka i klęknęłam ... 8O :mrgreen:

Ja tam w samoczyszczące nie wierze, raz widziałam na pokazie. Kupa kasy, ładne, ale po na co ? Oby się przydało :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lis 16, 2011 13:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

psiama pisze:o Fłaśnie

A nie takie coś do przepychania zlewów? Taka guma dzwonowata na drążku drewnianym?
Ew. tonfa - policyjna pała.

jozefina1970

Post » Śro lis 16, 2011 14:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

jozefina1970 pisze:
psiama pisze:o Fłaśnie

A nie takie coś do przepychania zlewów? Taka guma dzwonowata na drążku drewnianym?
Ew. tonfa - policyjna pała.

No ale Sol pisze że tą tonfą może łapać linki od prania... :?: przez tę śląską gwarę oszaleję z ciekawości...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro lis 16, 2011 14:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Że pierwsze słyszę 8O
Pała to pała :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Śro lis 16, 2011 14:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:No ale Sol pisze że tą tonfą może łapać linki od prania... przez tę śląską gwarę oszaleję z ciekawości...

Fakt... A pałą nie można? :-)
http://www.google.com/url?q=http://pl.w ... e59gc5FFXg

jozefina1970

Post » Śro lis 16, 2011 14:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

No masz ! 8O Pała jak nic. Ze człowiek się wciąż nowego uczy :mrgreen:
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]