Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 10:34 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:Nasz nowy kotek w stadzie czyli Anorektyk, poznaje mnie już z daleka.Wybiega na spotkanie. :D Pięknie się wita i szybciutko bach do miseczki. Lubi sobie pojeść. :D Zostawiam mu tam jedzonka , ile tylko mogę i suchego na zapas. Myśle że musiał się gdzieś nieżle zagłodzić. :| Teraz wsuwa ile wlezie. Powinnien dojść do formy i odpowiedniej masy. Szczęście że apetyt tak mu dopisuje. :D

:ryk:
Nie ma to jak dobre jedzonko :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon maja 30, 2011 16:19 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Dzień dobry się z wami :)

Lilia15

Od: Wto kwi 26, 2011 17:59

Post » Wto maja 31, 2011 8:25 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Ojej no co te lisy :? W sumie koty wolnożyjące są częścią natury, a natura rządzi się takimi właśnie okrutnymi prawami... ech.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Wto maja 31, 2011 11:26 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Widzisz ja na to patrze trochę z innej strony. Przez ponad 20 lat na tym terenie ludzie mieli działki.Zatem był to teren zagospodarowany.Działki były ogrodzone. Była masa drzew, altanek. Pomieszczeń gdzie koty mogły sie schować,uciec. Trzy lata temu teren odebrano ludziom.Można powiedzieć że w tym momencie koty na tym zyskały. Dostały do wykorzystania masę opuszczonych altanek, teren opustoszał.Chociaz z drugiej strony ludzie przestali je dokarmiac i zdane byly tylko na karmicielkę. Jednak rok pożniej w to miejsce wjechał sprzęt. Zaczeło sie wielkie sprzątanie terenu. Poszło wszystko,czyli drzewa altanki i teren został zrównany z ziemią.Wrócił do formy pierwotnej czyli czasów kiedy działek jeszcze nie było.Brak drzew przyniósł pierwsze ofiary. Kot zeby uciec przed lisem ,nie jest w stanie biec taka predkoscia. Lisy potrafią poruszać sie z prędkoscia 60 km/ha nawet szybciej.Dla kota to wyrok. Tym bardziej dla kota słabszego, starszego. Wiele kotów zginęło bardzo wczesnym świtem lub nocą. Czyli w czasie polowań.
Dla kotów które żyły tam przez tyle lat, diametralnie zmieniły się warunki. Już samo wjechanie sprzętu, hałas,wycinka trawy, krzewów, drzew, ostatecznie burzenie altanek, wprowadziło bardzo niespokojny klimat. Koty bały się wychodzić do jedzenia.Były przerażone, nie rozumiały co się dzieje.Gwożdziem do trumny była powódz w pazdzierniku 2009r. To ona zapoczątkowała serię drastycznych wydarzeń, bo dzicz była wygłodniała stojąca przez kilka dni wysoką woda i wtedy się wszystko zaczęło.Dodatkowo juz w lipcu kłusownicy zaczęli działać na Tęczy i Lotnisku. To wszystko razem wzięte do kupy, przyniosło ogrom cierpienia, zniszczeń i niewinnych śmierci.
W tej chwili zagrożenie jest może ciut mniejsze, bo jest większy dostęp do pożywienia. Jednak nie wiem, czy nie jest to czas wykoceń u lisów, a wtedy wiadomo zapotrzebowanie na jedzenie wzrasta.Największe straty ponieśliśmy na przełomie jesieni i zimy 2009/2010r. W tej chwili na Tęczy jest znikoma ilość kotów.Dwie koteczki które zaginęły to te, które nie miały schronienia przy żadnej z altanek Bezdomnych. Żyły w otwartym terenie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto maja 31, 2011 11:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Dziewczyny. Wczoraj miałam Wam napisać, ale padłam jak wróciłam. :| Ostatnio Maż zażartował, że będę niedługo wracać o 1.00 w nocy. I cóż...niewiele się pomylił.

A ja wczoraj dostałam przesyłkę od Myrzapl :1luvu: i cos na "głoda" :lol: daktyle napakowane migdałami. :1luvu: Ach otworzyłam i pożarłam :oops: , bo nie mogłam się powstrzymać. Kiedyś u nas kupiłam daktyle....pachniały kurzem. :| A te świeżuteńkie, mięciutkie. Az sam zapach jak się otworzy powala. :D Dziękuję Ci Kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Wto maja 31, 2011 11:35 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:Dziewczyny. Wczoraj miałam Wam napisać, ale padłam jak wróciłam. :| Ostatnio Maż zażartował, że będę niedługo wracać o 1.00 w nocy. I cóż...niewiele się pomylił.

A ja wczoraj dostałam przesyłkę od Myrzapl :1luvu: i cos na "głoda" :lol: daktyle napakowane migdałami. :1luvu: Ach otworzyłam i pożarłam :oops: , bo nie mogłam się powstrzymać. Kiedyś u nas kupiłam daktyle....pachniały kurzem. :| A te świeżuteńkie, mięciutkie. Az sam zapach jak się otworzy powala. :D Dziękuję Ci Kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

toż to miód na serce normalnie był :mrgreen: :1luvu: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto maja 31, 2011 11:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Napisałam do :D Jasminy :1luvu: w sprawie kanw malarskich. Ona ma tam u Siebie taki super sklep. Bardzo mi zależy na tych w stylu ikonek. Ciężko się je maluje, bo są długie i nie wygodne do podejścia, ale dają fajny efekt.Ostatnia którą miałam już wykorzystałam i wystawie lada moment na Bazarku. Skończyłam w nocy już praktycznie trzy obrazki. Jeszcze dwa w planach i możemy działać. Może grosz dla kociaków będzie. :oops: :roll:

iza71koty

Post » Wto maja 31, 2011 11:38 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Tak Ania była chwila rozkoszy.... :lol:

iza71koty

Post » Wto maja 31, 2011 11:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Aniu :D Kochana rzuć tam okiem jak się mają sprawy z Kitekatem. Kupuję od kilku dni Whiskasa w promocji no i kurde kasy idzie jak lodu. Z Vivą! sytuacja chwilowo jest trudna. Pani Basia nadzorująca sprawy na urlopie. Spory minus na koncie, tak że co najmniej jeszcze tydzień i niestety żadnego ruchu wykonać nie możemy.

iza71koty

Post » Wto maja 31, 2011 13:14 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Iza, czy piszesz o suchej karmie :?: Wczoraj przeglądałam Allegro i widziałam tam jakąś sensowną ofertę (wcale nie na Kitkat), więc mogę kociaki odrobinę wesprzeć ;)

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto maja 31, 2011 13:16 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:A ja wczoraj dostałam przesyłkę od Myrzapl :1luvu: i cos na "głoda" :lol: daktyle napakowane migdałami. :1luvu: Ach otworzyłam i pożarłam :oops: , bo nie mogłam się powstrzymać. Kiedyś u nas kupiłam daktyle....pachniały kurzem. :| A te świeżuteńkie, mięciutkie. Az sam zapach jak się otworzy powala. :D Dziękuję Ci Kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu: [/b]

No i teraz już wiesz dlaczego na bazarkach Myrzapl panuje takie szaleństwo :ryk:

Willow_

Post » Wto maja 31, 2011 13:23 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Willow_ pisze:Iza, czy piszesz o suchej karmie :?: Wczoraj przeglądałam Allegro i widziałam tam jakąś sensowną ofertę (wcale nie na Kitkat), więc mogę kociaki odrobinę wesprzeć ;)

Możesz napisać Kochana co to za karma? Link jakiś potrzebny . No to jak robimy zbiórkę u Ani? :D

iza71koty

Post » Wto maja 31, 2011 13:38 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Na Allegro w pracy nie bardzo mogę wejść, więc odezwę się w tej sprawie z domu ;)

Willow_

Post » Wto maja 31, 2011 13:44 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Ok :1luvu: :D

iza71koty

Post » Wto maja 31, 2011 19:16 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Pomyślałam o BRIT MICA http://allegro.pl/brit-20-kg-dla-kota-3 ... 98615.html
20kg za 109,90zł
skład: mięso wołowe i produkty pochodzenia wołowego-25%,mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego-10%, ryż,kukurydza ,pszenica,tłuszcz drobiowy,rybi tuk,drożdże,pulpa buraczana,minerały,dl-metionina,l-lizyna,miedz jako pięciowodny siarczan miedzi witaminy a,d,e,tauryna

Willow_

[poprzednia][następna]