CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 8:19 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

gdzie to kupić?? drogie?? a dostane u weta?? zaraz wychodzimy do lecznicy :)
powiedz tylko : kici kici..
Obrazek

[*] MRAU odszedł w straszliwym wypadku 27.10.2011 :(

kcramzes

Od: Wto mar 29, 2011 15:25

Post » Sob maja 07, 2011 9:05 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Na receptę w aptece, ok 20 zł.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob maja 07, 2011 12:16 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

już jesteśmy po wizyci u weta :)

kotek ma opatrzoną rankę, bierze antybiotyk :( ale czuje się znakomicie, wydaje mi się że bardziej ucieszyło go wyjście na słoneczko niż wizyta :)
Obrazek

kcramzes

Post » Nie maja 15, 2011 2:19 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

z wieści najnowszych Cezarek wczoraj przy mojej NIEWIELKIEJ POMOCY stał sobie spokojnie na 3 łapkach!!!!!! pomoc polegała na tym że nie chce uparcie korzystać z 4 łapki mimo że nią rusza i nie łapie równowagi gdy stoi , jeszcze nie do końca. natomiast zasuwa po podłodze już nie na tyłeczku - chociaż na tym go jeszcze przyłapuję :D ale głownie na kolankach, z łapkami do tyłu bądź opierając się na tej bardziej wyćwiczonej przeze mnie i na kolanku tej mniej wycwiczonej :):):)
na to ze stał w pełni opierając się na 3 nóżkach mam świadków, całość zdarzenia około półtorej minuty :D:D:D

a wogóle to przechodząc przez próg czy wyłażąc ze "swojej już szafy" kulturalnie podnosi się na kolanka przesadzając zadek ;)
no i gdyby wchodzenie do kuwety było prostsze.... na razie szturmuje kuwete Mrau :D ale nie udało mu się wejść bo skubana ucieka po całym pomieszczeniu :D:D:D jak śmie ;P natomiast załatwia się tylko w miejscu podkładów higienicznych... mimo ze niewielką ilość siusiu popuszcza mi po cąłym domu (OLABOGA)

z Mrau dogadały się zupełnie. po prostu któryś umie wskoczyć na łóżko do pani, a któryś nie i to się nazywa równowaga w przyrodzie ;D ŻEBRAJĄ RÓWNO oba razem i kąski wędrujące do wspólnej miski są raczej równolegle zjadane ;P
Obrazek

kcramzes

Post » Nie maja 15, 2011 2:46 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

No i to się właśnie nazywa dobre wieści :)

Czyli miałam rację ćwicząc mu łapki optymistycznie, mam nadzieję, że dalej pójdzie pięknemu tak jak Majce i za pół roku będzie śmigał po meblach :mrgreen:

Na ranki warto mieć... maść do wymion, oraz solcoseryl ;)
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie maja 15, 2011 8:10 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Cezarku :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 15, 2011 9:09 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

ale cudnie :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon maja 16, 2011 23:22 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

pięknie :D oczywiście poprosimy relacje fotograficzną jak będzie śmigać po meblach :D ;p

a co z kastracją ? była ? będzie ?

Malwi87

Od: Wto lip 14, 2009 19:38

Post » Śro maja 18, 2011 21:42 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

witam !!
dziś znów lecznica. jak co 2 dni :) cezarek na antybiotyku, ale tak się ładnie zagoiło ze zostaną tylko te doustne :) chłopak grzeczny powiedzmy ze ma luza na wszystkie zabiegi u weta ;D :kotek: :kotek: :kotek:
z dodatkowych ćwiczeń zaczął uprawiać " ściągnę pieluszkę w minutę" :D i osiągnął mistrzostwo uporczywie ćwicząc :P :lol:
podłoga nie jest do tego nastawiona aż tak entuzjastycznie, dlatego ze Cezar popuszcza kupkę (chociaż w drodze do kuwety, dokładnie widać jaką drogą pospieszał do kuwety bo tę drogę potem mopem szoruję :P )no i sika, a nie jest jeszcze wykastrowany... BEZ KOMENTARZA :D:D:D cały dom pachnie... wiecie jak :ryk: :ryk:

a jak mu powiedziałam że pora na foto to się obraził popatrzyła jak na wariata i poszedł się położyć do "siebie" czyli do mojej szafy z ktorej usunełam drzwi i która jest elegancko wymoszczona kocem i podkładzikiem :)

żałujcie ze nie widzicie jak on się próbuje ułozyć wygodnie, druga.. nie ta, pierwsza była lepsza itd itp :mrgreen:

ciacham go na początku czerwca, a od 13 czerwca okupujemy Kraków i straszymy smoka wawelskiego za pomocą kotów :)

wogóle Mrau ma się doskonale w stosunku do Cezara. nie wiem czy to juz miłość czy jeszcze kochanie, ale widać tolerancję i terytorializm. czyli zdrowa relacja.:):)
Obrazek

kcramzes

Post » Czw maja 19, 2011 9:20 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Super relacja, uwielbiam czytać takie rzeczy, ale braku zdjęcia nie wybaczę :D
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon maja 23, 2011 18:53 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Mruczeńka1981 pisze:Super relacja, uwielbiam czytać takie rzeczy, ale braku zdjęcia nie wybaczę :D

No właśnie, jakaś fotka by się przydała, na wątku o trudnych adopcjach tyż :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro maja 25, 2011 8:14 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Milutkowi dla łatwiejszego wejścia na łóżko przyspospbiłam wejście z drapaka. Taka deska ze szczebelkami. Zrobiłam tylko zaczep u góry i Milutek śiga aż miło. Chociaż teraz już sie nauczył wskakiwać.
A ćwiczycie rowerek? Milutek duzo właśnie takich ćwiczeń miał, rowerek i wyprosty różne.
Nie mam doświadczenia z posikiwaniem, bo Milutek zazwyczaj zdążał. Co najwyżej nie potrafił tyłu dociągnąć ale zawsze był w pobliżu kuwety.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt cze 17, 2011 15:53 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Może jakieś wieści ?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob cze 18, 2011 11:04 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

eh wieści wieści
..
dojechałam w końcu na wymarzony urlop :)
i siedzimy z Cezarkiem w Krakowie :P remontując mieszkanie :P

wczoraj kicior upolował sporych rozmiarów ćmę. powtarzam: nie poruszając sie jeszcze na 4 łapkach (ale już z o wiele silniejszymi i bardziej prawidłowo układanymi) złapał ćmę w powietrzu a potem ją zjadł :) i rozglądał sie za komarzycą latającą obok :P
musiałam go przekupić wzięciem do łóżka bo wogole by tych łowów nie skończyl a tu już było po północy :)

od przyszłego miesiąca prawdopodobnie zacznę rehabilitację. na razie kotek jest ćwiczony przeze mnie wg "ludzkich książek" mojego taty o rehabilitacji pourazowej i jest moim zdaniem super
2 nóżki są coraz silniejsze, jedyny problem to wzmocnienie mięśni grzbietu żeby miał siłe utrzymać miednicę w prawidłowym położeniu. póki co układa ją z lenistwa tak zeby szła do dołu, do chodzenia na 2 łapach...:( leniuszek ..

narazie jednak to ja wykazuję sie większą determinacją a wczorajsze polowanie pokazało ze i on chetnie uzywałby 4 łapek :) złapię jeszcz jakieś ćmy i dam mu się pobawić ...:P:P:P :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kcramzes

Post » Pt cze 24, 2011 19:13 Re: CEZAR, biały sparaliżowany kocur-w DT-potrzebne fundusze!!

Coraz lepsze wieści . :D
Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]