Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 1:16 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Sis pisze:czyli pozwalasz wychodzić kotom na nieosiatkowany balkon?

Sis, zerknij do maila, coś mi mówi, że ktoś pyta o Twoje kociaki z lecznicy :)

Mojego balkonu nie da się zabezpieczyć. Zapraszam na wizję lokalną. Żaden kot nie próbuje wyskakiwać. Uczę ich tego, poważnie. Mam swoje sposoby i wiem, jak którego pilnować. Nie uwierzycie w nie, więc dam sobie spokój.
Problemem nie jest balkon, tylko okna na górze, zwłaszcza teraz, na dachu jest lód. Zmieniłam okna, zimą ich nie otwieram albo uchylam tak, żeby żaden kot nie mógł wyjść. Najmłodszy Dexter próbował wielokrotnie, on ma zaburzenia równowagi, jego pilnuję ekstremalnie.
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Sob lut 19, 2011 1:24 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Justinek, tak jak Ci mówiłam kociaki najprawdopodobniej zostały dzisiaj uśpione. Dostałam rano smsa, że nie wydadzą ich do domu, który pisze, że "wydaje koty jak świeże bułeczki" i że koty zostaną dzisiaj bezwzględnie uśpione. Szkoda. Pisałam wczoraj, że po nie przyjedziesz, wszystko podpiszesz, będziesz mieć stały kontakt ze schronem, zaczipujesz, zaszczepisz, wysterylizujesz, wydasz...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lut 19, 2011 1:25 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Jakie kociaki z lecznicy? bo nie rozumiem?
Nie, nie mam maila w sprawie kociąt, których nie mam.
Ach, już wiem :)
Pudło, nie trafiłaś :)

Za resztę dziękuję. To mi wystarczy.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob lut 19, 2011 1:33 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Catnaperka pisze:Justinek, tak jak Ci mówiłam kociaki najprawdopodobniej zostały dzisiaj uśpione. Dostałam rano smsa, że nie wydadzą ich do domu, który pisze, że "wydaje koty jak świeże bułeczki" i że koty zostaną dzisiaj bezwzględnie uśpione. Szkoda. Pisałam wczoraj, że po nie przyjedziesz, wszystko podpiszesz, będziesz mieć stały kontakt ze schronem, zaczipujesz, zaszczepisz, wysterylizujesz, wydasz...

Kurde! Dali kotce karmić, a potem zabrali i zabili? To bezduszne! Nie wierzę! Co teraz z kotką! Ona musi dostawać preparaty na zatrzymanie laktacji. Kto o to zadba?? Wyciągnijmy tę kotkę! Widziałaś ją? jaka jest??

A jak to się stało, Sis, Ruru i CoolCaty :!: , że w schronie nikt nie zauważył ciąży aż do porodu?? Nie wiecie, jak wygląda kotka w zaawansowanej ciąży? To widać :!:
Za dużo, Dziewczyny, na forum, za mało w realu :(

Nie wpłacę nic na schronisko. I zrobię aferę, bo pewnie nagrane są rozmowy Catnaperki i moje. Telefon podobno nagrywa. A tu są wpisy. I jeśli się okaże, że nie przejdę sita wirtualnego przed adopcją persa, mimo że chcę wydać kilka stów na leczenie biedaka i deklaruję, że znajdę mu dom, kociakowi, którego na oczy nie widziałam w realu, to zrobię jeszcze większą aferę.

W czym, do licha, problem??? Czy tam komuś zależy na kotach?
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 17:47 przez Justinek Warszawa, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 19, 2011 1:36 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Sis pisze:Jakie kociaki z lecznicy? bo nie rozumiem?
Nie, nie mam maila w sprawie kociąt, których nie mam.
Ach, już wiem :)
Pudło, nie trafiłaś :)

Za resztę dziękuję. To mi wystarczy.

Chodzi o to ogłoszenie. Link do niego jest przy Twoim loginie.
adopcje/index.php?p=8294

Zdjęcie tego pingwinka ze szczeniakiem zjawiskowe absolutnie ;)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 19, 2011 1:37 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

oj, Jusinek, Justinek....
:ryk:

Sis

Post » Sob lut 19, 2011 1:40 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Sis pisze:oj, Jusinek, Justinek....
:ryk:

A nie jest zjawiskowe?
Fantastyczne?
Boskie?

adopcje/index.php?u=8294/2
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 19, 2011 1:51 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Czyli co z Persiątkiem? Mogę go jutro zabrać i zawieźć do lecznicy skąd odbierze go Justinek.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lut 19, 2011 1:55 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

powiem Ci co widzę na zdjęciu
kociaka w wieku ok. 2-3 miesięcy i psiaka (suczkę), znajdy, kocię ma leczoną grzybicę, płci nie pamiętam. Zdjęcie pokazuje, że kociak akceptuje kociolubne lub neutralne wobec kotów psy, a pies akceptuje koty które nie mają nic przeciw psom, czyli mogą nadawać sie do domów z odpowiednio psim i kocim towarzystwem.
Oboje już w domach, wydane za podpisaniem umów adopcyjnych. Ogłoszenie jest, ponieważ w lecznicy prawie ciągle są jakieś koty i kocięta do adopcji, a nie zawsze jest ktoś, kto może zrobić aktualne zdjęcia kotów i psów.

Zdjęcie jest chronione prawem autorskim, zrobione i udostępnione na potrzeby ogłoszeń adopcyjnych. Jakość artystyczna żadna, adopcyjnie ok.

Czy o burasi ze zdjęcia i Kózce też mam opowiedzieć?
Ale juz nie teraz.
po prostu czas spać, w moim przypadku
:)

Sis

Post » Sob lut 19, 2011 1:58 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Ale fotka fantastyczna! Zwierzęta są takie fotogeniczne :)

A dziś pełnia, wiecie?
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 19, 2011 1:59 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Justinek Warszawa pisze:Ale fotka fantastyczna! Zwierzęta są takie fotogeniczne :)

A dziś pełnia, wiecie?

Wiemy ;) Księżyc daje nam po oczach (mnie i śpiącej obok mnie Kacpusi) co noc ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Sob lut 19, 2011 7:26 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Justinek, kotka trafiła do schroniska tuż przed samym rozwiązaniem i po prostu zaczęła rodzić!
Kotka dostanie leki na powstrzymanie laktacji, przecież pracują tam lekarze a nie rzeznicy!!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lut 19, 2011 7:51 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Justinek Warszawa pisze:
Catnaperka pisze:Justinek, tak jak Ci mówiłam kociaki najprawdopodobniej zostały dzisiaj uśpione. Dostałam rano smsa, że nie wydadzą ich do domu, który pisze, że "wydaje koty jak świeże bułeczki" i że koty zostaną dzisiaj bezwzględnie uśpione. Szkoda. Pisałam wczoraj, że po nie przyjedziesz, wszystko podpiszesz, będziesz mieć stały kontakt ze schronem, zaczipujesz, zaszczepisz, wysterylizujesz, wydasz...

Kurde! Dali kotce karmić, a potem zabrali i zabili? To bezduszne! Nie wierzę! Co teraz z kotką! Ona musi dostawać preparaty na zatrzymanie laktacji. Kto o to zadba?? Wyciągnijmy tę kotkę! Widziałaś ją? jaka jest??

A jak to się stało, Sis, Ruru i CoolCaty :!: , że w schronie nikt nie zauważył ciąży aż do porodu?? Nie wiecie, jak wygląda kotka w zaawansowanej ciąży? To widać :!:
Za dużo Dziewczyny na forum, za mało w realu :(

Nie wpłacę nic na schronisko. I zrobię aferę, bo pewnie nagrane są rozmowy Catnaperki i moje. Telefon podobno nagrywa. A tu są wpisy. I jeśli się okaże, że nie przejdę sita wirtualnego przed adopcją persa, mimo że chcę wydać kilka stów na leczenie biedaka i deklaruję, że znajdę mu dom, kociakowi, którego na oczy nie widziałam w realu, to zrobię jeszcze większą aferę.

W czym, do licha, problem??? Czy tam komuś zależy na kotach?

Córka łódzkiego bogacza, z mieszkaniem w Warszawie i dużą ilością wolnego czasu oraz gotówki :!:

a na ten wpis to już mi wszystko opadło....... :(

ja już nie wiem......Córko łódzkiego bogacza...... co o tym wszystkim myśleć..... :?

biedny persinek, wciąż czeka :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lut 19, 2011 9:08 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Lodzcy bogacze to brzmi niezle. Z Scheiblerow, Geyerow czy Grohmanow? :mrgreen:
Ja juz sie nie wtracam. A transporty z lodzkiego schronu tylko na zlecenie jedzy ruru ;)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob lut 19, 2011 9:46 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Justinek Warszawa pisze: Przy pierwszym otwarciu okna wyskoczył przez nie. Myślałam, że zwariuję, na dole jest trawnik, pobiegłam go szukać, ale wrócił dopiero następnego dnia, pobity do krwi. Te rany fatalnie mu się goiły. Był bardzo łagodny, a wyglądał, jakby z wojny wrócił.

Justinek uswiadomie Cie, on nie wrocil pobity tylko tak wyglada kot ktory wylecial/wyskoczyl z 4-go pietra. I tak cud ze przezyl.

Osobiscie nie wydalabym Ci zadnego kota.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]