[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2011 10:13 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

widac że brudek na kocie ma się dobrze :ok:
:ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Czw mar 10, 2011 22:16 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

:oops: Ten brudek to integralna część osobowości Mańka. Żartowałam, czekam z utęsknieniem na amputację jajecek i boję się dziada wykąpać, żeby się np nie przeziębił!!! Maniek robi, co może, żeby ocalić jajeczka więc staram się go przechytrzyć. Ale po kastracji obiecuję pranie z namaczaniem i płukaniem w specjalnym płynie oraz z modnym ułożeniem włosów. I wąsów. I będą fotki na dowód.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt mar 11, 2011 0:18 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha, Tula też niezbyt się chciała myć. Ja ją tylko trochę przemyłam gąbeczką, potem odrobina szamponu z KOCIMIĘTKĄ i w zasadzie spłukałam też na gąbce, bez wstawiania pod prysznic, wytarłam - a ta kocimiętka tak zadziałała, że Tula potem cały wieczór sama się myła pracowicie :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 11, 2011 10:17 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

O, na kocimiętkę nie wpadłam 8O Może to Mańka zainteresuje? Chociaż wydaje mi się, że musiałabym kupić szampon o smaku i zapachu mielonej wołowiny, żeby skłonić mojego trolla do higieny. Jedyna czynność toaletowa wykonywana przez Maniusia to umycie po jedzeniu łapką nosa i oczu, nawet wąsy i broda to już zbyt wiele... Ratuję się więc wilgotną gąbką albo głaszczę go mokrą ręką :mrgreen: Maniek to w ogóle taki krypto - pers: trzeba go czesać ok. 1 godz./dobę, myć oczy, nos i buźkę, dawać dobre mokre żarcie, bo innego nie ruszy, po prostu arystokrata... Tylko na wystawę kotów zawieść i czekać na laury...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt mar 11, 2011 10:40 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Oj tam, wykąp go w ciepłej wodzie i dobrze wytrzyj, siedzi w ciepłej łazience, nie przeziębi się. Koty z Palucha są naprawdę wdzięczne za kąpiel, od razu inaczej się czują. Zwłaszcza jak z powodu choroby lub niechęci do mycia się same nie czyszczą.
AnielkaG

Post » Pt mar 11, 2011 10:53 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Maniek już nie siedzi w łazience. Odwidziało mu się :P Teraz sypia na fotelu i olewa moje inne koty! On jest baaardzo grzeczny i spokojny i o dziwo! nie znaczy chałupy! Na początku jak wychodził na spacer z łazienki to zdarzało mu się, ale już sobie odpuścił. Jutro jedziemy do weta i mam nadzieję, że już konkretny termin kastracji ustalimy. (w sumie to do lekarza trzeba się wykąpać :mrgreen:)
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt mar 11, 2011 10:57 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Kocie, ten z Seidla szampon?
Chce taki kocimietkowy kupić dla Margerity, zeby się mniej stresowała przy kąpieli.
Moha - podziwiam Cię i tak, za niewykąpanie w dwójnasób, bo ja bym nie wytrzmała :mrgreen:
Margerita miała operację i ma szwy jeszcze niepościągane, gdyby nie to już by była po kąpieli dawno :twisted:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt mar 11, 2011 10:59 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha - podziwiam Cię i tak, za niewykąpanie w dwójnasób, bo ja bym nie wytrzmała :mrgreen:
sorki coś źle porobiłam, chciałam zacytować :oops:

To nie tak, że Maniek niewykąpany = Maniek nieumyty i niepachnący. Po prostu go przecieramy "na wilgotno" i naprawdę jest spoko. Maniuś na zdjęciach wygląda może nie najpiękniej, ale różnica jest ogromna, łupież znikł (prawie całkiem), grzybki w zaniku, sierść coraz ładniejsza. Tylko ząbki nie chcą odrosnąć :( , za to będą wyczyszczone/ wyrwane (do wyboru, wet zdecyduje)
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt mar 11, 2011 13:51 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha pisze:O, na kocimiętkę nie wpadłam 8O Może to Mańka zainteresuje? Chociaż wydaje mi się, że musiałabym kupić szampon o smaku i zapachu mielonej wołowiny, żeby skłonić mojego trolla do higieny. Jedyna czynność toaletowa wykonywana przez Maniusia to umycie po jedzeniu łapką nosa i oczu, nawet wąsy i broda to już zbyt wiele... Ratuję się więc wilgotną gąbką albo głaszczę go mokrą ręką :mrgreen: Maniek to w ogóle taki krypto - pers: trzeba go czesać ok. 1 godz./dobę, myć oczy, nos i buźkę, dawać dobre mokre żarcie, bo innego nie ruszy, po prostu arystokrata... Tylko na wystawę kotów zawieść i czekać na laury...

Kot z wyższych sfer :)
..ale za to jak rozkwitł u Ciebie... :)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt mar 11, 2011 13:55 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Poprawił się, to fakt. Ale nadal jest taki chudziutki :( . Na zdjęciach nie widać, ale jak się go dotknie to sama skóra i kości. Ostatnio apetyt chłopakowi dopisuje, jest mniej wybredny i znowu zaczął jeść puszki, więc nie muszę pichcić rosołków dla jaśnie Pana :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt mar 11, 2011 14:01 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha, ja myślę, że on po kastracji szybciej przytyje. Nie ma co się oszukiwać koty niekastrowane są szczupłe i nie potrafią gromadzić tłuszczu. Sama widzę po Marion. Jak już się Maniuś pozbędzie tych swoich klejnocików, to od razu zacznie przybierać na wadze :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt mar 11, 2011 14:02 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Tyz prowda. A nie jest tak, że chrupki są bardziej tuczące niż mokre? Serio pytam, może to głupie, ale tak mi jakoś do głowy przyszło...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt mar 11, 2011 14:04 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

co do tego która karma tuczy a która nie...zdania nie mam
jednak faktem jest iż rzeczywiście po sterylizacji/kastracji kot robi się większy....
widzę po mojej Saszce ona dopiero przybrała na wadze a je specjalistyczną karmę
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt mar 11, 2011 14:08 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Na szczęście ta "magiczna chwila" zbliża się wielkimi krokami :mrgreen: . Jutro już zmuszę moją p. vet do konkretnych deklaracji!
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pt mar 11, 2011 14:10 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

O widzę, że grzybek w odwrocie :D :ok: . No to ciachanko, ciachanko odjajczarskie :mrgreen: .
Może to faktycznie dobry pomysł jest z tym szamponem z kocimiętką?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]