Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 18:37 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Petycja w sprawie orzeczenia bezwzględnej kary pozbawienia wolności dla sprawców zakatowania psa rasy Husky w miejscowości Lipnica Mała

Zamieścił: admin w: Aktualności

W związku z przypadkiem zakatowania psa rasy Husky poprzez przywiązanie go linką holowniczą do tylnego zderzaka i ciągnięcie go za samochodem aż do urwania mu głowy, na stronie internetowej zamieszczona została petycja dotycząca ukarania najwyższym przewidzianym w polskich przepisach wymiarem kary sprawców tego czynu.

LINK DO PETYCJI

Petycję podpisało już ponad 50 tys. osób, w tym posłanka Joanna Mucha. Jej zdaniem tego rodzaju szczególne okrucieństwo zasługuje na najwyższą przewidzianą w polskim prawie karę.

Zachęcamy Państwa do podpisania petycji i przesłania informacji do znajomych.
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Sob sty 15, 2011 18:41 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Krzysiekbolo pisze:Ale naprawdę nie wierzysz, że w wśród sług Bożych :wink: bywają osoby wrażliwe na krzywdę zwierząt?

Zdarzają się, vide ksiądz Twardowski.
Tylko, że ja takowych nie znam. Pamiętam za to jak kilka lat temu w znajomej malej mieścinie w środku lata przez parę dni leżal kilkanaście metrów od kościola (przed glównym wejściem notabene) zabity przez samochód pies :evil: Jakoś nikomu nie przeszkadzal :evil: Żeby bylo ciekawiej, kościól jest tam ulokowany centralnie, w sensie doslownym i widzieli to wszyscy, chcieli czy nie.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob sty 15, 2011 18:58 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

felin pisze:Co gorsza nie mają duszy :evil: :evil:
Wprawdzie nikt tego, jak na razie, nie udowodnil, ale to nieważne.

Udowodnił, tylko u nich naukowy dowód nazywa się "dogmat". To bardzo sprawna medoda udowadniania czegokolwiek.

felin pisze:To jest stanowisko kk w tym kraju.

Czy stanowisko kk jest zależne od kraju?

felin pisze:...obecny papież pozbyl się swoich kotów, kiedy zostal papieżem ...

Pozbył się? Znaczy, co zrobił?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob sty 15, 2011 19:07 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

PcimOlki pisze:

Udowodnił, tylko u nich naukowy dowód nazywa się "dogmat". To bardzo sprawna medoda udowadniania czegokolwiek.

Fakt, ciężko to-to podważyć :twisted:
felin pisze:To jest stanowisko kk w tym kraju.

Czy stanowisko kk jest zależne od kraju?

Zdaje się, że może być. Ale to nie moja dzialka.
felin pisze:...obecny papież pozbyl się swoich kotów, kiedy zostal papieżem ...

Pozbył się? Znaczy, co zrobił?

Niestety, nie wiem. Kiedyś, gdzieś zdarzylo mi się przeczytać, że niemieckie zakonnice prowadzące jego "gospodarstwo" nie zgodzily się na koty, więc nie przeprowadzily się z nim do Watykanu.

felin

Post » Sob sty 15, 2011 19:53 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

felin pisze:Niestety, nie wiem. Kiedyś, gdzieś zdarzylo mi się przeczytać, że niemieckie zakonnice prowadzące jego "gospodarstwo" nie zgodzily się na koty, więc nie przeprowadzily się z nim do Watykanu.

Zaciekawiło mnie to, szukałam w necie i nic... Same superlatywy, jeśli chodzi o miłość aktualnego paieża do kotów - nawet ksiazka na ten temat powstała - Kot i jego papież (opowieść o Bendykcie z punktu widzenia jego kota). Nie wiem czy ktoś (niechętny KK i Ratzingerowi) po prostu nie puścił wrednej plotki. Podobno Ratzinger marzy, aby pisać o kotach, uwielbia je, miał je od zawsze. jakoś nie wierzę, aby ktoś taki nagle miał zachowac się tak podle w stosunku do istot, które tak lubił i cenił :roll: Ponoć od momentu, kiedy J. Ratzinger nastał w Watykanie, watykańskie ogrody mogą być odwiedziane przez bezdomne koty, co wcześniej było nie do pomyślenia ;) Chyba nieco polubiłam tego pana 8) Nieco.. Chyba że ktoś udowodni, że te "niecne" plotkli są jednak prawdą...
Obrazek KAJTUŚ <3 05.02.2003 - 21.07.2023 [*] Jeszcze się kiedyś spotkamy! Obrazek FRODO <3 25.02.2003-18.08.2013 ['] Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!

alahari

Od: Czw kwi 03, 2003 19:25

Post » Sob sty 15, 2011 21:56 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Czy jest tutaj ktoś z Niemiec albo znający dobrze niemiecki? Potrzebuję bardzo pilnie rady dotyczącej pewnej adopcji. Prosze odezwijcie się na priv.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob sty 15, 2011 22:02 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

alahari pisze:
felin pisze:Niestety, nie wiem. Kiedyś, gdzieś zdarzylo mi się przeczytać, że niemieckie zakonnice prowadzące jego "gospodarstwo" nie zgodzily się na koty, więc nie przeprowadzily się z nim do Watykanu.

Zaciekawiło mnie to, szukałam w necie i nic... Same superlatywy, jeśli chodzi o miłość aktualnego paieża do kotów - nawet ksiazka na ten temat powstała - Kot i jego papież (opowieść o Bendykcie z punktu widzenia jego kota). Nie wiem czy ktoś (niechętny KK i Ratzingerowi) po prostu nie puścił wrednej plotki. Podobno Ratzinger marzy, aby pisać o kotach, uwielbia je, miał je od zawsze. jakoś nie wierzę, aby ktoś taki nagle miał zachowac się tak podle w stosunku do istot, które tak lubił i cenił :roll: Ponoć od momentu, kiedy J. Ratzinger nastał w Watykanie, watykańskie ogrody mogą być odwiedziane przez bezdomne koty, co wcześniej było nie do pomyślenia ;) Chyba nieco polubiłam tego pana 8) Nieco.. Chyba że ktoś udowodni, że te "niecne" plotkli są jednak prawdą...

Jak wyżej, nie pamiętam kiedy i gdzie. Pamiętam te informacje, bo w mojej glowie się nie mieści, że można by coś takiego zrobić wlasnemu kotu.
O książce wiem.
A Panzer-kardynala i calego KK nie lubię. Aczkolwiek bez wylącznego związku z kotami :mrgreen:

felin

Post » Sob sty 15, 2011 23:22 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Ja słyszałam, że przeprowadził się właśnie ze swoimi kotami i że uwielbia kociaste. Nić sympatii się nawiązała ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie sty 16, 2011 0:13 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

alahari pisze:

Nie wierzę w to, żeby zakonnice prowadzące gospodarstwo mogły decydować o tym, czy papież może trzymać koty, czy nie. Moim zdaniem to jakaś wredna plotka.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 16, 2011 0:15 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

No cóż, ja wiem, że koty mial. Ale ponoć niemieckie Schwestern :mrgreen: ich nie chcialy. Kij im w oko :evil:

felin

Post » Nie sty 16, 2011 0:30 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

felin pisze:No cóż, ja wiem, że koty mial. Ale ponoć niemieckie Schwestern :mrgreen: ich nie chcialy. Kij im w oko :evil:

Chciały, czy nie chciały... a co one mają do gadania?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 16, 2011 12:24 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

PcimOlki pisze:

dobre. i trafne. :D
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie sty 16, 2011 20:43 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

Catnaperka pisze:Czy jest tutaj ktoś z Niemiec albo znający dobrze niemiecki? Potrzebuję bardzo pilnie rady dotyczącej pewnej adopcji. Prosze odezwijcie się na priv.

moja siostra ktora mieszka w Twoim miescie zna niemiecki perfect (mieszkala tam 8 lat) w czym potrzebujesz pomocy?
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 17, 2011 9:51 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

:evil: :evil: :evil: dzisiaj rusza rozprawa wsp. HASKIEGO , a to dzięki pospolitemu ruszeniu i podpisanej petycji o bezwzględne ukaranie sprawców przez klikaset tys. osób /wg TVN24/.... za dużo tej brutalności wobec zwierząt :evil: :evil: :evil... może coś się w końcu zmieni
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon sty 17, 2011 10:47 Re: Kot z YT III. I po reportażu. Kiepskim....

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]