Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 17:12 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-wizja lokalna:)

marija pisze:Wiem, wiem- ja też niczego innego nie pragnę :D Wierzę, że w tej inspekcji będą jacyś porządni, wrażliwi ludzie...ze wszystko da się załatwić pozytywnie, legalnie, bez kombinowania. A jeśli nie uda się, dzielnicowy pomoże, już z nim gadałam :D

czyli jednak na policji byłaś, dzielnicowy obiecał pomóc i co :?:

martaW

Od: Nie lut 13, 2011 23:44

Post » Wto lut 15, 2011 17:17 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-wizja lokalna:)

marija pisze:Wizja w pt o 11.00 :D W razie konieczności poczekania- mam oparcie w dzielnicowym :D

a teraz nie wierzysz w skuteczność policji?

martaW

Post » Śro lut 16, 2011 10:41 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

MartaW, pomoc nie znaczy załatwić.

Zdarzało mi się prosić policję o interwencję w bardzo róznych sprawach, średno to wyglądalo.
Interweniowali wtedy, kiedy naprawde ne mogli się wykręcić.

Zreszta, poczytaj o sprawach o znęcanie się nad zwierzętami, czy chociażby o przemocy w rodzinie - i wyciągnij wnioski sama.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lut 16, 2011 10:48 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Mnie tylko ciekawi czemu nawet nie była zgłoszona taka sprawa ,a poza tym o ile się orientuje te koty przebywają tam bezprawnie bo należą do TOnZ a p.M nie podpisała umowy adopcyjnej , więc wystarczy je stamtąd zabrać... Chyba,że ta sprawa ma jakieś drugie dno ,o którym nie nie wiem :mrgreen:

martaW

Post » Śro lut 16, 2011 11:22 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

martaW pisze:Mnie tylko ciekawi czemu nawet nie była zgłoszona taka sprawa ,a poza tym o ile się orientuje te koty przebywają tam bezprawnie bo należą do TOnZ a p.M nie podpisała umowy adopcyjnej , więc wystarczy je stamtąd zabrać... Chyba,że ta sprawa ma jakieś drugie dno ,o którym nie nie wiem :mrgreen:

Nie ma drugiego dna :D
A poza tym nie o wszystkich działaniach na forum się pisze, to forum publiczne, każdy moze zajrzeć, nawet pani M :)

Z zewnątrz wszystko wygląda latwo i prosto 8O
A spróbuj się choć dogadać z karmicielkami z swojego rejonu na organizowanie sterylkek, których tak bardzo chcą i potrzebują - i zobaczysz.. I żadnych przepisów do przestrzegania nie ma, urzędów nie trzeba angażować, terminy ustawowe nie obowiązują
Taka rzeczywistość.

Chcesz sprawdzić? Zadzwoń do UMŁ (Wydzial Ochrony Środowiska) i spytaj, kiedy ruszą sterylki miejskie - ciekawam, czy dostaniesz jednoznaczną odpowiedź np 15 marca.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lut 16, 2011 11:39 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ale tu nie chodzi o sterylizację, tylko o koty, które należą do TOnZ, są własnością TOnZ, a Olga za nie płaciła. Pani M w sumie miała je tylko "przechować", stworzyć jakiś dt do czasu adopcji. Sama Olga mówiła, że może je zabrać kiedy będzie chciała i pani M. nie ma nic do gadania.

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Śro lut 16, 2011 11:41 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ja wiem jak jest ze sterylkami.
Ale czemu jak zadaje konkretne pytania to dostaje wymijające odpowiedzi??

martaW

Post » Śro lut 16, 2011 11:41 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Zasadniczo p.M je przetrzymuje, dokonała zaboru hmm, nie tyle mienia, co własności. Jeśli ktoś zabrałby mi kota, to nie poszłabym do UMŁ czy innego urzędu, tylko prosto na policję.

karolina w-n

Post » Śro lut 16, 2011 11:44 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

karolina w-n pisze:Zasadniczo p.M je przetrzymuje, dokonała zaboru hmm, nie tyle mienia, co własności. Jeśli ktoś zabrałby mi kota, to nie poszłabym do UMŁ czy innego urzędu, tylko prosto na policję.

Jakby mi ktoś zabrał moje maleństwo to też od razu pędziłabym na policje!!!
Mnie się wydaje,że tu o co innego chodzi... Przykro mi ale takie jest moje zdanie...

martaW

Post » Śro lut 16, 2011 13:29 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

martaW pisze:
karolina w-n pisze:Mnie się wydaje,że tu o co innego chodzi... Przykro mi ale takie jest moje zdanie...

Każdemu wolno mieć swoje zdanie.
I szukać drugiego dna tam, gdzie go nie ma.

Więc pozostańmy na tym.

kalewala

Post » Śro lut 16, 2011 13:33 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

A koty tam zostaną do końca życia !!! ,bo nikt ich stamtąd nie zabierze choć są własnością TOnZ i można to zrobić ale widocznie niektórzy uważają,że takie warunki im w zupełności wystarczają!!!!

martaW

Post » Śro lut 16, 2011 13:38 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

martaW pisze:A koty tam zostaną do końca życia !!! ,bo nikt ich stamtąd nie zabierze choć są własnością TOnZ i można to zrobić ale widocznie niektórzy uważają,że takie warunki im w zupełności wystarczają!!!!

Kobieto o co Ci chodzi???? BYŁAŚ KIEDYŚ W TAKIEJ SYTUACJI czy tylko sobie teoretyzujesz???? Więc wybraź sobie że teoria teorią a w praktyce nie wszystko tak fajnie wychodzi i nie wszystko się da od ręki!

od annskr odpowiedz dostałaś jasną "A poza tym nie o wszystkich działaniach na forum się pisze, to forum publiczne, każdy moze zajrzeć, nawet pani M"

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lut 16, 2011 13:40 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Przepraszam bardzo ,one tam 1,5 roku siedzą :( a sprawa rozdmuchała się dopiero jak karolina chciała wziąść rudzielca, więc co mam sobie myśleć?

martaW

Post » Śro lut 16, 2011 14:05 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Poker71 pisze:
martaW pisze: od annskr odpowiedz dostałaś jasną "A poza tym nie o wszystkich działaniach na forum się pisze, to forum publiczne, każdy moze zajrzeć, nawet pani M"

Nie ma co teoretyzować, poczekamy, zobaczymy, jeśli jest jakiś plan B, to zostanie zrealizowany i koty będą wolne. Faktycznie, koty są tam 1,5 roku, w tych samych warunkach, o czym marija wiedziała. Zrobiło się głośno o sprawie dopiero teraz, kiedy chciałam jednego z nich wziąć. Tym samym o wszystkich zaniedbaniach względem kotów marija wiedziała, ale dopiero od stycznia, jak sama stwierdza "sytuacja spędza jej sen z powiek". I to wydaje mi się dziwne. Tylko tyle. Jeśli teraz działa, zgłasza sprawę, ok. Trzeba poczekać na wyniki.

karolina w-n

Post » Śro lut 16, 2011 14:08 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

martaW pisze:Przepraszam bardzo ,one tam 1,5 roku siedzą :( a sprawa rozdmuchała się dopiero jak karolina chciała wziąść rudzielca, więc co mam sobie myśleć?

niezupełnie "się sprawa rozdmuchała" ale nastąpiło zderzenie teorii z rzeczywistością, w styczniu marija była pewna że jedna wizyta wystarczy żeby koty zabrać i już: po czym się okazało że nie takie hopsiup.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]