FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 20:06 Re: Łódź 812+83 -ilustrowany weekendowy raport lapankowy s.19 :)

Jak słodka koteńka :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 29, 2011 20:09 Re: Łódź 812+83 -ilustrowany weekendowy raport lapankowy s.19 :)

cudo! :)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro mar 30, 2011 7:26 Re: Łódź 812+83 -ilustrowany weekendowy raport lapankowy s.19 :)

evalla pisze:cudo! :)

No to popatrzcie na te :D

Ganges, teraz Kubuś, burasek o bardzo nietypowym, ciemno dymnym ubarwieniu - jakaś wnuczka podarowała małego kocurka niesprawnej babci, potem się wyprowadziła, babcia pod dochodzącą opieką córki nie radziła sobie z żywym, niewykastrowanym podrostkiem, zabierałam go biegiem, po szantażu, że albo zabieram, albo leci przez balkon.
Trafił do pary miłych i spokojnych ludzi - wczoraj ich odwiedziłam - Ganges-Kubuś wielki, godny i dostojny, panuje w domu :D

Obrazek

Po drodze zajrzałam do małej Kąsi - Kąsia jest w dt z rocznym czarnym Kacperkiem i kilkunastoletnią Kocią - ale niech Was nie zwiedzie wystraszona mina staruszki Koci, ona rządzi stadkiem :D

Obrazek

Obrazek

Kąsia potrzebuje kciuków :wink: :ok:

I za chwilę kolejne zaległe bardzo zdjęcia – z poprzedniego piątku - byłam u malutkiej Misi. Na jej przyrodnie rodzeństwo czekają już domki, Misia miała zostać zabrana przez osoby, które ją znalazły. Przez pierwsze dni dzwoniłam i wysyłałam zdjęcia malutkiej, dziękowano mi, ale potem już o nią nie pytano, więc właściwie nie wiem, jak z nią będzie. Nie martwię się specjalnie, bo sądzę, że takiej ślicznej kotuni bezdomność nie grozi :wink:

Do pilnych planów łapankowych - dziś szpital Biegańskiego, jutro Parcelacyjna - dochodzi kolejny bury z podwórka mamy :?
Kasy oczywiście na te zabiegi brak, miasto śpi.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 30, 2011 8:05 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

Ja też potrzebuję łapkę na Limanowskiego żeby dokończyć to co zaczęliśmy w tamtym roku, Ania, jak byś miała jakąś wolną po południu daj znać, byle nie w weekend, bo w weekend nie mam możliwości.

gosiaa

Post » Śro mar 30, 2011 8:44 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

Wczoraj TŻ woła do mnie:" chodź szybko, szybko, Anka w telewizji!"
pędzę, lecę, w TVN "Uwaga" i pokazują klatkę-łapkę i łapanie kotów na sterylki w jakichś piwnicach. Do kamery gada jakaś babka, do annskr nijak nie podobna, czytam w podpisie, że to ktoś z fundacji SOS dla zwierząt, nie wiem z jakiego miasta, ale na pewno nie z Łodzi. Potem druga kobitka się wypowiada. "Gdzie Ania ?"- pytam. "No, nie wiem, jeszcze nie widziałem, ale na pewno ją pokażą, bo kto tyle kotów, co Anka łapie" :mrgreen:
Swoją drogą to kolejny program w TVN, w "Uwadze" konkretnie, gdzie mówią o problemach zwierząt. Mniejsza, że niektóre materiały mogłyby być lepiej przygotowane, i tak mają u mnie wielki plus, że poruszają prozwierzęce tematy.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro mar 30, 2011 9:57 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

Gosia, bardzo się cieszę, że pamiętasz o Limanowskiego, oczywiście pomyślę o klatce, bardzo obłożone są, a Wasze - Kotylionowe klatki? Na już mogę Ci dać potwora jeszcze nie poprawionego przez męża Geogr-inii - tego ze skośnymi nieszczelnymi drzwiczkami.

Pisiokotki, pochlebiacie mi bardzo :oops: , bardzo mi z tego powodu miło :oops:
Ale na pewno nie ja najwięcej łapię, gdzie nam chociażby do Jopop czy Jokot, poza tym strasznie reklamy nie lubię :wink:
Z tych programów też bardzo się cieszę, pokazują poważny problem dotąd zamiatany pod dywan. Może zajęliby się też tematem łódzkich sterylek miejskich - ciągle ich nie ma - choć on mało wdowiskowy …

Ale do rzeczy :D

Czarny młody kocurek z Konstantynowskiej, czyli Sandro alias Czesiem - ma cukrzycę…
Dziś krzywa cukrowa….
Kotkiem bardzo interesują się pewni mili państwo, mają kota, którego ledwo odratowali, czy zdecydują się na klejonego zwierzaka specjalnej troski? Dla niego najlepszy byłby dom stały, a jeśli dt, to bardzo mało zakocony, a takiego nie mamy…
Dla przypomnienia zdjęcie milaska

Obrazek

Teraz o Misi - rośnie, pięknieje, choć na razie nadal jest paskudnym ET i pajęczakiem w porównaniu z tłuściutkim rodzeństwem - ciągle jeszcze nadrabia pierwsze dni życia.

Obrazek Obrazek Obrazek

Za to jest najbardziej ruchliwa z całej trójki:

Obrazek Obrazek

cdn
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro mar 30, 2011 10:07 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

Ania, o Limanowskiego pamiętam a pani Urszula też cały czas próbuje, nie to ze czeka aż ktoś przyjdzie i zrobi.
Kotylionowe klatki dostały nóg, nikt nie ma :(
Ania, nieszczelnej, niepewnej klatki nie chcę, pojadę tam i poczekam jakiś czas z Panią Urszulą, jak nic się nie złapie zostawię i Pani Urszula będzie czuwać, kotów nie będziemy przepakowywać do transportera, bo nie potrafię tego robić, więc klatka musi być pewna i szczelna.

gosiaa

Post » Śro mar 30, 2011 10:40 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

gosiaa pisze:Ania, o Limanowskiego pamiętam a pani Urszula też cały czas próbuje, nie to ze czeka aż ktoś przyjdzie i zrobi.
To ta pani od rudego persa? Mnie też wydała się bardzo konkretna. To tam, gdzie zgarnęłyście z walących się komórek kociaki, a matka z jednym zwiała?

gosiaa pisze:Kotylionowe klatki dostały nóg, nikt nie ma :(
Kilka naszych też, chyba trzy łapaki i jedna wystawowa :evil:, na pewno u kogoś w piwnicy porastają pajęczynami... Cikawe, dlaczego one takie chodliwe :?
Obdzwaniam teraz adresy zeszłorocznych łapanek, naiwnie liczę na to, ze może ktoś się przyzna. A bieżące twardo zapisuję..

gosiaa pisze:Ania, nieszczelnej, niepewnej klatki nie chcę, pojadę tam i poczekam jakiś czas z Panią Urszulą, jak nic się nie złapie zostawię i Pani Urszula będzie czuwać, kotów nie będziemy przepakowywać do transportera, bo nie potrafię tego robić, więc klatka musi być pewna i szczelna.
Postaram się skontaktować z Wieśkiem, żeby ją poprawił.

A Misią nikt się nie zachwyca :?: :?: :?:

kalewala

Post » Śro mar 30, 2011 10:44 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

annskr pisze:Obrazek
cdn

A ten ciemny szarak jaki pękaty :D Normalnie kulka z niego :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro mar 30, 2011 11:06 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

pisiokot pisze:A ten ciemny szarak jaki pękaty :D Normalnie kulka z niego :D
Misią, prosiłam :!:

kalewala

Post » Śro mar 30, 2011 11:07 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

Teraz kocia rodzinka mieszka w wielkim pudle - kosz zrobił się za płytki, maluchy rozłaziły się, zdezorientowana Kaczusia nie wiedziała, które pierwsze łapać i wciągać z powrotem, leniwy kocurek Szczepan chętnie małe wylizuje i wygrzewa, ale pilnować nie chce :D - jak to facet

Obrazek

Obrazek

Robić zdjęcia było trudno, ruchliwe te malce, wpakowałam je do pudełka na buty,

Obrazek

zaraz za nimi weszła tam troskliwa Kaczusia, i tyle z fotosesji…

Obrazek Obrazek

No to jeszcze portreciki policyjne śmiertelnie obrażonych takim traktowanie kociaków :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 11:10 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Śro mar 30, 2011 11:07 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

a ja właśnie chciałam powiedziec, że Misia jest przeuroczym, czarnym diablątkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
no i jest bardzo bardzo dzielna :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 30, 2011 12:05 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

annskr pisze:....Pisiokotki, pochlebiacie mi bardzo :oops: , bardzo mi z tego powodu miło :oops:
Ale na pewno nie ja najwięcej łapię, gdzie nam chociażby do Jopop czy Jokot, poza tym strasznie reklamy nie lubię :wink:
Z tych programów też bardzo się cieszę, pokazują poważny problem dotąd zamiatany pod dywan. Może zajęliby się też tematem łódzkich sterylek miejskich - ciągle ich nie ma - choć on mało wdowiskowy …...

W imieniu Fundacji Jokot dziękuję za uznanie dla naszej działalności :oops: :oops:
Ja osobiście odkąd zacząłem czytać Wasz wątek, jestem pełen podziwu dla organizacji, sprawności i wyników łódzkiej ekipy :ok: :ok:
Może kiedyś zorganizujemy zawody w łapaniu kotów na czas :ryk: :ryk: Tylko sponsora sterylkowego trzeba by znaleźć, i to możnego :mrgreen:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro mar 30, 2011 12:17 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

piotr568 pisze:W imieniu Fundacji Jokot dziękuję za uznanie dla naszej działalności :oops: :oops:
Ja osobiście odkąd zacząłem czytać Wasz wątek, jestem pełen podziwu dla organizacji, sprawności i wyników łódzkiej ekipy :ok: :ok:
Może kiedyś zorganizujemy zawody w łapaniu kotów na czas :ryk: :ryk: Tylko sponsora sterylkowego trzeba by znaleźć, i to możnego :mrgreen:

Ojojoj jak miło widzieć, że nas czytacie :D
I dziękujemy za wyrazy uznania :kotek:

Wracając do kotów - dzwoniła Duszek686, pod jej pracą błąka się młodziutka, może półroczna krówka, nie miałby kktoś dla niej ds lub choć dt?

kalewala

Post » Śro mar 30, 2011 12:33 Re: Łódź 812+83 - nowe łapanki, nowe FOTY :)

napisz do Georg-inii, zdaje się że ktoś pytał ją o młodziutką koteczkę...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]