DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 16:31 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

karolinah pisze:
ragdollicja pisze:Postarszyc TV? zebrac petycje, podpisy mieszkancow.... nie wiem moze i nawet zrobic mala demonstracje . (namowic do tego mlodziez)

Ale to nadal nie jest odpowiedz na podstawowe pytanie, co zrobić ze zwierzętami, które tam są?
Nawet jeśli uda się je odebrać, to gdzie je umieścić?

moze gmina ma wlasnie jakis budynek w ktorym mozna bylo by kotki przechowac na kwarantanne ,(fabryka, zaklad ) ....
wolontariusze mogliby koty karmic, dogladac, moze udaloby sie jakichs wetow sciagnac do oceny zdrowka kotow. Mozna byloby kotki zaczac leczyc ( mysle ze kase udaloby sie zebrac chocby wsrod nas ) , po tej kwarantannie pomalu szukac DT i DS....

ragdollicja

Od: Czw lip 02, 2009 10:09

Post » Wto gru 21, 2010 16:32 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

ragdollicja pisze:
karolinah pisze:
ragdollicja pisze:Postarszyc TV? zebrac petycje, podpisy mieszkancow.... nie wiem moze i nawet zrobic mala demonstracje . (namowic do tego mlodziez)

Ale to nadal nie jest odpowiedz na podstawowe pytanie, co zrobić ze zwierzętami, które tam są?
Nawet jeśli uda się je odebrać, to gdzie je umieścić?

moze gmina ma wlasnie jakis budynek w ktorym mozna bylo by kotki przechowac na kwarantanne ,(fabryka, zaklad ) ....
wolontariusze mogliby koty karmic, dogladac, moze udaloby sie jakichs wetow sciagnac do oceny zdrowka kotow. Mozna byloby kotki zaczac leczyc ( mysle ze kase udaloby sie zebrac chocby wsrod nas ) , po tej kwarantannie pomalu szukac DT i DS....

To nie wypali. Trzeba szukać DT i tyle. Gmina ma koty w nosie. :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 21, 2010 16:34 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

a noz widelec wojtem gminy jest milosnik kotow......nigdy nie wiadomo ? :)

ragdollicja

Od: Czw lip 02, 2009 10:09

Post » Wto gru 21, 2010 16:37 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Zofia&Sasza pisze:Są, o ile wiem, maluchy przy matce. Więc pewnie po Świętach byłyby w odpowiednim wieku :D O ile... Sami wiecie.

nie muszą mieć 2 miesięcy, raczej takie do ok. 2-óch, bo da się je do dwóch króliczych klatek i będzie ok. Mam zgodę na 8 maluchów.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto gru 21, 2010 16:41 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Tweety pisze:
Zofia&Sasza pisze:Są, o ile wiem, maluchy przy matce. Więc pewnie po Świętach byłyby w odpowiednim wieku :D O ile... Sami wiecie.

nie muszą mieć 2 miesięcy, raczej takie do ok. 2-óch, bo da się je do dwóch króliczych klatek i będzie ok. Mam zgodę na 8 maluchów.

To się zorientujemy :D I damy znać :D
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 21, 2010 18:35 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

:ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto gru 21, 2010 20:21 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

esperanza pisze:Ja myślę, że p.Elżbieta Lipińska z "Przytul Psa" będzie dobrym informatorem. Ich akcje były rok temu, więc to w miarę aktualne.
Na dogo jest sporo osób, które się przez Korabiewice przewinęły. Poszperam.

Z rok temu fundacja Przytul Psa zorganizowała zbiórkę karmy, legowisk itp. dla Koriabiewic, było tego naprawdę sporo - i dziewczyny nie zostały wpuszczone, a pani Szwarc odmówiła przyjęcia darów. Skorzystała fundacja Ostatnia Szansa (wiem na pewno, bo pośredniczyłam w kontaktowaniu fundacji).

Korabiewice, a przede wszystkich założycielka, p. Magda Szwarc, to kolejna obok p. Wahl ulubienica Polityki w osobie red. Pietkiewicz.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto gru 21, 2010 20:24 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Jana pisze:
esperanza pisze:Ja myślę, że p.Elżbieta Lipińska z "Przytul Psa" będzie dobrym informatorem. Ich akcje były rok temu, więc to w miarę aktualne.

Z rok temu fundacja Przytul Psa zorganizowała zbiórkę karmy, legowisk itp. dla Koriabiewic, było tego naprawdę sporo - i dziewczyny nie zostały wpuszczone, a pani Szwarc odmówiła przyjęcia darów. Skorzystała fundacja Ostatnia Szansa (wiem na pewno, bo pośredniczyłam w kontaktowaniu fundacji).

Korabiewice, a przede wszystkich założycielka, p. Magda Szwarc, to kolejna obok p. Wahl ulubienica Polityki w osobie red. Pietkiewicz.

ciekawe co by pani redaktor powiedziała widząc zwłoki połowy suni, która urodziła chwilę przed tym jak została zagryziona. Było nie tak dawno takie na fb :evil:
Ostatnio edytowano Wto gru 21, 2010 20:44 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Wto gru 21, 2010 20:35 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Tweety pisze:
Jana pisze:

ciekawe co by pani redaktor powiedział widząc zwłoki połowy suni, która urodziła chwilę przed tym jak została zagryziona. Było nie tak dawno takie na fb :evil:

Nie miej złudzeń, pani redaktor powiedziałaby, że masz omamy, a pani Szwarc jest święta. W Boguszycach też podobno czarne było białe.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto gru 21, 2010 20:45 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Jana pisze:
Tweety pisze:
Jana pisze:Z rok temu fundacja Przytul Psa zorganizowała zbiórkę karmy, legowisk itp. dla Koriabiewic, było tego naprawdę sporo - i dziewczyny nie zostały wpuszczone, a pani Szwarc odmówiła przyjęcia darów. Skorzystała fundacja Ostatnia Szansa (wiem na pewno, bo pośredniczyłam w kontaktowaniu fundacji).

ciekawe co by pani redaktor powiedział widząc zwłoki połowy suni, która urodziła chwilę przed tym jak została zagryziona. Było nie tak dawno takie na fb :evil:

Nie miej złudzeń, pani redaktor powiedziałaby, że masz omamy, a pani Szwarc jest święta. W Boguszycach też podobno czarne było białe.

a ta świętość z czegoś wynika czy tak, bo tak?

Tweety

Post » Wto gru 21, 2010 20:54 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Na Dogo pani Szwarc ma gorace zwolenniczki, ktore kabluja jej wszystko co jest pisane. Jedna akcja zabierania psa zostala przez to rozwalona. Proponuje pisac mniej oficjalnie, bardziej pw. Zwlaszcza, ze do swoich kotow pani Szwarc pala teraz niesamowitym przywiazaniem (cos jak p.Irenka w Boguszycach) i twierdzi, ze nie odda. /Agnieszka

Wesi

Od: Wto paź 19, 2004 8:29

Post » Wto gru 21, 2010 23:44 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Zofia&Sasza pisze:...PcimOlki (wróć i się nie obrażaj :wink: ) ...

Bynajmniej. Nie chce mi się wdawać w dowodzenie krzywej interpretacji, choć to nietrudne. Nie odzywam się, bo nie mam też jakieś genialnej koncepcji na to:

pixie65 pisze:...
Każda tego typu sprawa będzie się rozbijać właśnie o to, że brakuje domów tymczasowych, do których można by zabrać koty.
I za każdym razem pojawi się pytanie co dalej.
Myślę, że większość z nas zdaje sobie sprawę jakie są możliwości rozwiązania i stąd wynika ten "grzech zaniechania".
Bo teoretycznie zapewne można by zlikwidować ten proceder. To znaczy uśpić większość chorych zwierząt.

No właśnie. Czy się coś robi, czy nie, zawsze źle. Rzeczywiście lepiej nie narobić gorzej niż niż jest.

Zofia&Sasza pisze:...
zamkniętym forum też jest do dyskusji, choć wiem z doświadczenia, że tego rodzaju fora umierają śmiercią naturalną.

Raczej zamierają. Ponieważ zagadnienie cyklicznie powraca tutaj, niewykluczone, że takie forum notowało by okresy zastoju i ożywienia, ale umożliwiało by:

1. Uporządkowane i jawne gromadzenie informacji dowodów.
2. Organizowanie rzeczywistych działań bez pewności o ich ujawnieniu zanim zostaną podjęte.
3. Planowanie taktycznych posunięć, których tutaj nie sposób nawet wspomnieć.

Nie wiem, czy zaistniały w przeszłości próby działań w takiej formie - sądze jednak, ze bez Organizatora przez duże O szanse na powodzenie nie sa wielkie. Co nie znaczy, że nie należy próbować. Szczególnie, że n prób tradycyjnymi metodami nie powiodło się. Głupotą jest nieskończona kontynuacja nieskutecznych metod.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro gru 22, 2010 8:19 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Jestem daleko (Sosnowiec), ale mogłabym wziąć ale dopiero w styczniu ze 2 koty - jeśli można to w "chodliwym" kolorze i starsze niż 2-3 miesiące :wink: bo na razie mam 4 młodociane tymczasy i dostaję ciężkiego wk... z nimi. I pomoc w ogłaszaniu konieczna :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 22, 2010 8:24 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Skad pewność, że na zamknięte forum nie wejdzie nikt niepowołany (np ktoraś z kablujacych wielbicielek?).

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 22, 2010 8:33 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

PcimOlki pisze:
Zofia&Sasza pisze:...PcimOlki (wróć i się nie obrażaj :wink: ) ...

Bynajmniej. Nie chce mi się wdawać w dowodzenie krzywej interpretacji, choć to nietrudne. Nie odzywam się, bo nie mam też jakieś genialnej koncepcji na to:

pixie65 pisze:...
Każda tego typu sprawa będzie się rozbijać właśnie o to, że brakuje domów tymczasowych, do których można by zabrać koty.
I za każdym razem pojawi się pytanie co dalej.
Myślę, że większość z nas zdaje sobie sprawę jakie są możliwości rozwiązania i stąd wynika ten "grzech zaniechania".
Bo teoretycznie zapewne można by zlikwidować ten proceder. To znaczy uśpić większość chorych zwierząt.

No właśnie. Czy się coś robi, czy nie, zawsze źle. Rzeczywiście lepiej nie narobić gorzej niż niż jest.

A to jest właśnie przykład "krzywej" interpretacji.
Albo zwyczajnie - nadinterpretacji.
Dalsza część mojej wypowiedzi brzmiała:
pixie65 pisze:Drugie rozwiązanie to zorganizowana, konkretna pomoc i nadzór nad dalszą "działalnością". W obu przypadkach trudno będzie znaleźć kogoś, kto taką odpowiedzialność weźmie na siebie.
Zwłaszcza, że współpraca z panią jest trudna o ile w ogóle możliwa.
I nie poprawi sytuacji "używanie sobie" w wątku na osobie, dla której to schronisko jest celem życia.

Jeśli więc posługujesz się moim tekstem to bardzo proszę nie przypisuj mi intencji, których w swojej wypowiedzi nie zawarłam.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]