Ash - nie przejmuj sie

udanego odfaldkowywania kociaka
co do
Vicky, to

(skopiowane ze strony schroniska) poszła do dobrego, bogatego domu. Nie zdażyłam zrobić Jej zdjęcia "na opka" u właściciela. Szkoda. Jednak wiem, że bedzie miała dostatnio. Mam wiadomość, że obraziła się na Nią kotka 10 letnia, która jest w tamtym domu. Myślę, że przy odpowiednim traktowaniu, zaprzyjaźnią się i nie będa się nudziły. Jak Vicky odrosną włosy (po tych strasznych PCHŁACH !!!) to poproszę Jej właściciela o zdjęcie (ma agencje reklamowa) i wstawie do newsów. POZDROWIENIA OD VICKY DLA WSZYSTKICH CO JEJ DOBRZE ZYCZĄ
a teraz wazna sprawa. juz niedlugo w niektorych miastach w Polsce zobaczycie billboardy akcji ADOPTUJAC MNIE, RATUJESZ MI ZYCIE. jutro postaram sie dolaczyc zdjecie tego plakatu, dzisiaj z przyczyn technicznych jest to niemozliwe. bardzo mozliwe, ze zetkneliscie sie z nim juz np. na lamach ostatniego Mojego Psa.
a tu przekopiowalam tekst p. Izy o tej wlasnie akcji
Adoptując mnie, ratujesz mi życie.
To tytuł kampanii promującej adopcje zwierząt ze schronisk.
W Polsce tylko co drugi schroniskowy pies i co czwarty kot znajdują nowy dom. Wszystkie tęsknie wypatrują nowych właścicieli. Nie pozwólmy im czekać na próżno...
Wiosną 2004 roku,
OTOZ ANIMALS, pod patronatem
RSPCA (Królewskie, Brytyjskie Towarzystwo Zapobiegania Okrucieństwu wobec Zwierząt)., organizuje kampanię zachęcającą do adopcji bezdomnych zwierząt ze schronisk.
Termin rozpoczęcia akcji ustalono na marzec 2004
Jesteśmy przekonani, że wiele kocich i psich sierot znajdzie dom dzięki naszej akcji. Pies czy kot ze schroniska to zwierzę, ktore niejednokrotnie przeżyło dramat rozstania z dotychczasowym właścicielem. Powody oddawania psów i kotów do schronisk są różne. Nie zawsze jest to zła wola człowieka. Czasem właściciel odchodzi na zawsze, pozostawiajac swego przyjaciela, którego nikt z rodziny nie chce, lub nie może przygarnąć. Kiedy indziej jest to tragedia dzieci uczulonych na psią i kocia sierść. Czasem, na szczęście coraz rzadziej, do schronisk trafiają ofiary ludzkiego okrucieństwa i bezmyślności. Wszystkie potrzebują kochającego je właściciela.
Człowiek jest odpowiedzialny za stworzenia, które oswoił.
Schroniska powinny być, jeżeli już muszą, tylko przystankiem, i to najlepiej jak najkrótszym,
w drodze do znalezienia przebywającym tam zwierzętom nowego domu. Organizatorzy kampanii, sponsorzy i patroni, życzą schroniskowym zwierzętom w całej Polsce (a także i na świecie) szybkiego znalezienia domu z odpowiedzialnym i kochającym je właścicielem.
Mamy nadzieję, że nasza akcja zwróci uwagę ludzi na los zwierząt, którym jak i nam, należy się godne miejsce w naszych społecznościach. Wszak psy i koty od tysięcy lat nam towarzyszą, dla nas pracują i dostarczają nam wielu wspaniałych przeżyć, pobudzając nasze serce do dawania miłości, uczucia o które przecież zabiega każda żywa istota.
Akcja jest przygotowywana we współpracy z programem “Animals” emitowanym regularnie w TVP2 (której patronat juz uzyskaliśmy)
Loga patronów i sponsorów umieszczone zostaną na plakatach.
Prezes OTOZ ANIMALS Ewa Gebert
Wiceprezes OTOZ ANIMALS Izabella Szolginia